URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Metalls pessants al Torrent 3.

Alternativa | 25 Març, 2007 10:13 | facebook.com twitter.com

Avui al Última Hora i al Balears podeu trobar un article sobre l'estudi de metalls pessants al Torrent de San Jordi que ja havien comentat a aquest blog; metalls pessants al Torrent de San Jordi 1 i 2 En nostre cas precisament el dimecres havien presentat a l'Ajuntament un recurs de reposició demanant l'estudi

No sabem si la periodista ha partit de notre blog, de la nota de premsa que els havien enviat amb el mateix text ( el 5 de març), o d'altre font. No és la corresponsal de Pollença ( la notícia la firma Laura Morral de Palma) i no ens cita. Nosaltres havien seguint demanant l'estudi,  ja que des de gener no havien obtingut resposta alguna per part de l'adminsitració municipal, i justament aquest dimecres havien presentat un recurs d'alçada demanant l'estudi.

També aquesta setmana un veï ens havia comentat que a la Conselleria de Salut s'havien posat molt nerviosos quan havia anat amb una mostra d'aigua del seu pou demanant un anàlisi de metalls pessants i que la final s'havien negart a fer-li l'anàlisis.

El que nosaltres no sabem és si realment els límits de cadmi i arsènic superen els límits legals permesos com diu la pèriodista. Amb les dates que tenim ( no tenim l'estudi sencer), sabem que en  el cas de l'arsènic només a una mostra sortia elevada ( per tant científicament no era significativa), en el cas del cadmi  les concentracions són altes però no sabem si són legals

Esperam que ara que ha sortit la notícia l'Ajuntament doni tota la informació de la que disposa i faciliti als particulars anàlisi de l'aigua dels seus pous  per tranquilitzar-les.

A continuació article del  Balears.

Imatge del torrent al seu pas pel pont romà de http://www.schwarzaufweiss.de/spanien/mallorca-nordosten5.htm

 

 (Segueix)

Usos espais públics

Alternativa | 25 Març, 2007 09:07 | facebook.com twitter.com

 L'altra part important de la conferència d'en Marc va ser explica com havien fet un procés amb l’objectiu de fer partícips als ciutadans  del municipi de la definició del usos de l’antic Casino. Una idea que nosaltres proposam per l'antic Col·legi Miquel Capllonch dle Port i els espais públics de Pollença ( part d ela illeta que és municipal , Cam Balaguer...)

Es tracta que entre tots; entitats, veïnes definim de manera participada quins volem que siguin els usos de l’equipament per tal d’incorporar-los al projecte definitiu d'aquests espais

En primer lloc s'ha d' informar de les  les limitacions i condicionaments dels espais.Cal considerar tres punt bàsics, garantir la seguretat, l'accedibilitat i la funcionalitat.

Després vendria la realització de tallers de participació per la reflexió i debat de les propostes dels ciutadans, les associacions i  l'Ajuntament. Sistematització de la informació recollida, anàlisi de les propostes realitzades i de la seva viabilitat tècnica i econòmica i devolució proposta definitiva d'usos per a l'equipament

Per acabar es decideix per consens l'ús dels espais amb tots els agents que s'han implicat al procés. La concreció de la proposta definitiva la va realaitzar per part de l'equip tècnic i la Comissió Permanent de Participació Ciutadana.

En el cas del Figaró  quan l'anterior ajuntament sense cap procés de participació només parlava de fer un centre de dia i un casal de joves, amb aquest procés vam sortir un bon grapat de'usos pel mateix espai.

Suposam que cada partit ja haurà fet els seus comptes dels possibles usos del col·legi i els espais de Pollença i que aquest serà un dels temes de la campanya. Pensam que a més de fer cada partit les seves propostes tots podiem incorporar la proposta d'iniciar un procés de participació ciutadana per decidir que fem  amb aquests espais.

Antic Col·legi Miquel Capllonch del Port de Pollença 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb