URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Metalls pessants al Torrent 4.

Alternativa | 26 Març, 2007 11:28 | facebook.com twitter.com

 

Avui ha seguit a la premsa el tema de l’estudi sobre contaminació  de metalls pessants al Torrent de S. Jordi, Avui al Diari de Balears Laura Morral dona dades molt concretes de l’estudi i assenyala que els nivells de cadmi superen els límits estipulats per la Unió Europea. El nivell de cadmi detectat en aigües de Pollença està molt per sobre del permès. L'estudi recomana que el Govern adopti «mesures urgents» per detectar-ne les causes

 
Avui també  hem pogut intervenir després del regidor de medi ambient  Joan Comas (PP) a la ràdio municipal. I he pogut puntualitzar les seves declaracions on ens acusava d'electoralisme (la mateixa acusació que ens va fer Mito, es veu que als darrers mesos no es pot fer oposició), irresponsabilitat... Els que segueu aquest blog estau informats de tot el procediment que hem seguit i des de gener hem tingut molta de paciencia.

 També volem puntualitzar les seves declaracions  al Diario de Mallorca d'avui; EU denuncia que el consistorio esconde datos alarmantes de contaminación

 

- Volem aclarir que els articles apareguts ahir i avui de Laura Morral ha estat una feina de mesos de la periodista per aconseguir l’estudi. Ella mateixa ens ha confirmat que totes les xifres i dades que dona surten del mateix estudi. Curiosament avui surt a la portada del Balears però al Última Hora no diu res, cosa que a mi personalment no em deixa tranquil

- Joan Comes ha llevat importància a l'estudi dient que és un treball fi de carrera d’una estudiant. Cert però també ho es que  va realitzar amb tots els mitjans i utilitzant una metodologia totalment científica ( amb mesuraments en diferents èpoques de l'any i en diferents punts de mostreig). Darrera l’estudi es troba la Universitat Autonoma de Barcelona amb la direcció de Xavier Domènech Antúnez i Antonio Tovar Sánchez 

- També diu Joan que l'estudi sempre es refereix al torrent. És cert que l'estudi es refereix bàsicament al torrent però també és cert que en l'estudi també es van prendre mostres en la badia on desemboca el torrent. Per a realitzar aquestes mostres es va contar fins i tot amb la participació de submarinistes.
 
- Joan intenta amagar-se darrera de que l’estudi és d’una particular i que per tant és a ella a la que s’havia de demanar el citat estudi. Avui ha començat a enumerar la col·laboració de l’Ajuntament ( personal, material, mitjans tècnics... ) No pot negar que l'Ajuntament ha col·laborat en l'estudi ( es pot veure en la fitxa del mateix) i per tant és un estudi públic.
 
Diu que no té una còpia de l'estudi, això és una irresponsabilitat per la seva banda.. Nosaltres vam sol·licitar  l'estudi a l'Ajuntament el 22 de gener ( nombre de registre d'entrada 448). Per tant Joan ha tingut suficient temps per a tenir i facilitar-nos l'estudi, més encara quan podia haver demanat una còpia tant a l’IMEDEA com a la responsable de l’estudi, Joan  diu textualment al Diario de Mallorca; “ des de l'Ajuntament s'ha estat en contacte amb la persona que ho ha redactat”.
Precisament aquest dimecres passat 21 de març havíem sol·licitat l'estudi mitjançant un recurs de reposició per denegació del dret d'informació ( nombre de registre d'entrada 1879).

- Avui Joan no ha estat capaç de rebatre res del que diu l’article. El que hauria de fer Joan és  donar tota la informació de la que disposa i o bé demostrar que les dades citades dón incorrectes o posar els mitjans necessaris per protegir la salut dels ciutadans de Pollença


Joan Comes, regidor de Medi Ambient ha actuat de manera oscura i irresponsable. 
 

Ens ha arribat una nota de premsa de l'autora de l'estudi , que transcribim a continuació. La negrita és nostra, demà amb la resta de novetats, si n'hi ha,  la comentarem al blog.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb