URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un circ (TSJ 6)

Alternativa | 28 Març, 2007 08:02 | facebook.com twitter.com

Avui a la premsa El Govern analitzarà les aigües de tots els pous de la zona de Pollença.Els primers resultats descarten contaminació per surgència subterrània

Segons diu Laura Morral avui al Diari Balears sembla que la Conselleria de Medi Ambient ha reaccionat vuit mesos (al manco) després de la presentació de l’estudi  sobre els metalls pesants.

La Conselleria de Medi Ambient analitzarà en el transcurs de dues setmanes tots els pous d'aigua que hi ha a la zona del municipi de Pollença, entre la badia i el torrent de Sant Jordi. Parla també d’un anàlisi realitzat a octubre  (primera notícia), on no varen trobar substàncies tòxiques ( no parla de metalls pesants, que requereixen uns anàlisis específics).

Evidentment no tenim massa confiança, després de tot el que ha passat, en els actuals representants a la Conselleria de Medi Ambient.  La impressió que ens ha donat tota aquesta polèmica és molt clara. La ciència com s’ha vist no és “objectiva” i si els resultats obtinguts no són els esperats són condemnats al calaix. Fa falta que la premsa hagi fet públiques les resultats de l’estudi per què la Conselleria i l’Ajuntament reaccionin. I ara, ens podem fiar dels estudis que faci aquesta gent? Si surten altre vegada nivells alts de cadmi els faran públics? Els duros són molt sobre la salut.

A vegades ens acusen de ser molt negatius, de no fer propostes positives... Bé quan enviam a la premsa “coses positives” com quins serien els números 2 i 3 de nostra llista, o la conferència de Marc i les nostres propostes de fer pressuposts participatius o obrir un procés de participació ciutadana per decidir els usos de l’antic Miquel Capllonch... ni p... cas.

Si haguessin estat nosaltres els que haguessin filtrat els resultats a la premsa ens dirien de tot ( com va fer Joan el dilluns a l ràdio, pensant que havia estat d’aquesta manera), però si Laura no arriba a publicar els resultats la Conselleria no hagués reaccionat ( no l’havien fet des de juliol). Nosaltres actuant de manera totalment recta i sèria , demanant l’estudi i parlant amb el regidor haviem aconseguit ben poca cosa des de gener. O sigui hem comprovat una vegada més ( igual que en el cas dels fecals a la badia) que només reacciones si s’alerta a l’opinió pública a través de la premsa. Cada vegada em sembla  més que tot és un circ,  on nosaltres només som espectadors.

 Imatge del blog insònia


Aquest matí a la ràdio municipal parlarà l’autora de l’estudi María Perelló, si podem l’escoltarem i ja comentarem el que diu ( pensam que no hi haurà grans novetats)

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb