URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fem números. UM + PSM?

Alternativa | 01 Abril, 2007 08:16 | facebook.com twitter.com

Ahir al Diario de Mallorca vam llegir  un article de Mateu Ferrer on aquest interpreta el plenari del dijous que va aprovar el conveni amb el Govern que destina 4,71 milions d’euros al projecte de l’auditori. Periodísticament pens que s’ha de ser una mica més objectiu, però l’article resulta molt interessant per varies coses que diu.

Segons l'article Joan Cerdà va dir que el conveni no obliga a construir l’auditori de Moneo, ho haurem de comprovar ja què és una molt bona notícia per a nosaltres. Pensem que no cal una obra de tal magnitud i preu i que hi ha altres necessitats més urgents  a Pollença. Ningú discuteix que a Pollença fa falta una sala polivalent per fer teatre, cine, conferències... però no un Auditori d'aquestes dimensions i cost, sense planificació de gestió ni de continguts i sense el famós consens del que tant parla en Joan.

Només calen unes dades per comprovar que en el tema de l’Auditori hi ha una manca de previsió total

El projecte del teatre de Pollença parla d’una capacitat de 700 persones. Els teatres de la part forana tenen una capacitat entre els 198 de Vilafranca i els 477 d’Alcúdia (amb dos mil habitants més que Pollença). La mitjana d’espectadors al 2006 d’aquests teatres ha estat entre els 115 de Vilafranca i els 267 de Sa Maniga. El teatre de Manacor amb una població de 36.000 habitants té una capacitat de 453 butaques i ha tingut una mitjana d’espectadors  de 154. O sigui només s’han de fer quatre números( i això que Joan ha estat professor de matemàtiques) per demostrar la falta de realisme d’aquest “mega auditori”. Per omplir el famós auditori hi hauren d'anar 1 de cada 20 pollencins.

Té sentit fer un auditori a cada ciutat de la illa? La distància a l’auditori d’Alcúdia és ridícula i es podria arribar a un acord amb el seu ajuntament per col·laborar en la programació d’espectacles i facilitar un transport públic a les seves funcions. 

L’altre cosa que ens ha cridat l’atenció, és el comentari final que parla d’un pacte entre UM i PSM després de les eleccions; Los dos ´Cerdàs´ ganaron el pulso, y ya hay quien vaticina un pacto UM-PSM tras el 27 de mayo...” No és el primer comentari que escoltam en aquest sentit, el mateix batle Tomeu Cifre (PP) ja ens havia parlat d’aquesta possibilitat. També es cert que a la darrera reunió sobre el bloc, Biel no va contestar a la pregunta de amb qui no estava disposat a pactar. 

Ja hem dit altres vegades que nosaltres Alternativa EU-EV de Pollença ho tenim molt clar aquesta legislatura, no podem pactar amb un partit com UM que ha pervertit totalment la idea de la democràcia i que ha col·laborat en quatre anys de destrucció sense precedents. No es pot fer el joc a aquesta gent, que utilitza l’Administració Pública ( i el cas de les subvencions als tancadors de camins és el darrer exemple) en benefici propi i per crear xarxes caciquils.

Des del punt de vista nacional també és complicat justificar un govern amb UM. Pens que Pere Sampol quan va venir a Pollença i va defensar el bloc ho va dir molt clar, no és suficient omplir-ho tot de banderes,  omplir-se la boca amb lo nostro i Mallorca, i després votar a favor d’un estatut on la llengua catalana no és un deure.

 


Si voleu llegir tots els nostres articles sobre l'Auditori.

A continuació l'article en qüestió. 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb