URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Toni Gorrias

Alternativa | 04 Abril, 2007 06:06 | facebook.com twitter.com

Molt bona la conferència de Toni Gorrias divendres passat organtizada per la  Secció de Muntanya del Club de Pollença . Amb el títol "Excursionisme i Camins", Toni va demostrar ser un expert en la recerca de documentació arxivística, per dotar de informació concloent als camins públics que es troben amb dificultat de pas.

Toni va demostrar com la llei afavoreix moltes de vegades de manera injusta als propietaris que s’apropien dels  camins públics  gràcies a sentències totalment irregulars fetes durant el franquisme que no s’han anul·lat, o al recent cas de les subvencions que han rebut els tancadors de camins.

Va destacar que Pollença hi ha 148 camins públics documentats, i que aquests són com a bens d'ús públics,  inalianables, inembargables i imprescriptibles

També va destacar la inutilitat de postres batles al  no ser capaços de fer complir un decret de batlia en pràcticament un any, i fer obrir al propietari de l’empeltada la comarcal 410 ( carretera vella de Lluc), el que és una burla per tots els ciutadans. En aquest cas només faria falta per obrir el camí un senzill acte administratiu, una acta de recuperació, però ja és molt clar que ni l’anterior ni l’actual batle volem fer aquesta feina.

 Toni també va criticar les restriccions del Camí de Ternelles, Desprès de aprovar una proposta de regulació clarament restricitva (màxim de 20 persones dia), el camí de Ternelles continua tancat i regulat per la propietat de la finca.

Amb molt d’humor es va dedicar també a comentar els casos de La Querencia i Ca Na Borrassa. En total a Pollença hi ha 20 camins públics tancats.

Toni també ha fet feina a nivell  judicial i ha interposat denúncies en el jutjat d'Inca per DISCRIMINACIÓ contra el propietari de l'empaltada  i contra el batle permissiu amb les discriminacions.  Us recomenam llegir la seva carta al batle de Pollença.

 La plataforma pro camins públics i oberts ha fet i fa una feina immensa, arxivística, jurídica, de comunicació,  de lluita  per donar-les suport us esperam

el  22 d'Abril a les 9 30 al pont Roma

per realitzar l'excursió reivindicativa

de Pollença a LLuc per la carretera vella.

Fotografia de Toni Gorrias en un moment de la conferència ( perdó per la qualitat la vaig fer amb el meu mòbil) .

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb