URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Abril de República IV

Alternativa | 16 Abril, 2007 09:55 | facebook.com twitter.com

Avui dins els actes d'Abril de República, podeu veure l'excel·lent documental "El valle de la muerte"que de moment no ha volgut emetre cap televisió a Espanya a pesar d'haver rebut diverses mencions i crítiques excel.lents als USA i Regne Unit, i on la periodista Christina Hardt intenta esbrinar les circumstàncies de la mort del seu padrí, Francisco Redondo Pérez, assassinat pels feixistes per oferir refugi a guerrillers antifranquistes.  Al centre cultural a les 20:30.

A la tardà del dissabte 14 d'abril ens vam reunir un altre cop al centre cultural degut a les inclemències del temps. Allà commemorarem el dia de la República. On Barbara Vives va recitar un poema de Norma Aurora Mario, Toni Joan Fuster Ferragut va recitar-ne dos més. El final va ser molt emotiu amb Francesc cantant els poemes republicans amb l’autor d’un d’ells allà present, en Guillem Payeres. Aquest es va emocionar molt i va dir unes paraules.

Tot seguit unes quantes anarem a un bar a celebrar l’aniversari d’en Pere de la Punta. I més tard anarem cantant l’himne de Riego a dur unes flors al monolit dels republicans a la plaça dels seglars. Totes vam acabar mullant-nos però amb un bon somriure que feia front al dia gris que ens havia acompanyat,contentes de que un altre any ha passat el 14 d’abril i seguim com sempre, fent feina i contentes. Per nosaltres la política no és una cosa de sofriment, institucions i formalismes. Nosaltres ens ho passam bé, parlam, reim i feim festa sempre que podem. Qui cregui que la política és aburrida i se tracta de guanyar vots, que vengui i veurà lo divertida que pot arribar a ser la política.

P.D: Sona estrany escriure en femení els genèrics, i més essent un home. Però que voleu que vos digui, la República tenia nom de dona. I ja que vivim a un món d’homes per homes doncs avui escriuré en femení.

Salut i República.

Fotografies fetes per Moises de Francesc, Guillem Payeras,Tana col·locant les flors

Foto de grup; d'esquerra a dreta, Francesc Gomila, Pepe García (Alternativa EU-EV), Biel Cerdà (PSM), Guillem Payeras, Cati Coll (PSOE) i Margalida Melià (PSOE),Toni Joan Fuster Ferragut, Bàrbara Vives i Miquel Sureda (ERC). 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb