URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Recuperant els espais públics; per mar i terra.

Alternativa | 17 Abril, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim la lluita per recuperar els espais públics, els espais que són de tots aquest mes hem presentat a Costes al·legacions contra la concesió a l'empressa Hissambla del fondeig controlat  a la badia de Formentor.

Primer per que pensaam que a gestió del fondeig controlat s’ha de realitzar de forma pública i no privada. L’objectiu principal d’una empresa privada és el benefici i l’objectiu del  fondeig controlat d’embarcacions és  protegir el fons marí. Només la gestió pública pot garantir un compliment correcte d’aquesta protecció, com ha demostrat l’experiència en aquest cas concret .

Segon
consideram que si es tria la gestió privada no ha de ser  l’empressa Hisambla S.L. qui gestioni aquests fondeigs ja que ha demostrat una escassa preocupació per l’objectiu medi ambiental i pel compliment de les condicions del plec de condicions en anys anteriors..

La concessió a l'empresa Hisambla SL per instal·lar 150 fondeigs a la badia de Formentor es va realitzar sense estudi preliminar sobre el substrat marí i tampoc existia cap programa de seguiment i manteniment de les instal·lacions col·locades. L'excusa per no fer aquests estudis era que l' autorització era temporal, temporada de l'any 2001, i que en teoria era obligada la retirada dels "morts" finalitzat el termini. Tampoc existia cap relació detallada de la dotació de serveis addicionals que en teoria s' havien d'oferir als usuaris d'ancoratges.

El primer any que es va concedir els fondeigs (2001) ja va haver una protesta de vaixells a la badia contra aquest fondeigs pels preus abusius de la mateixa empresa. Aquest primer any també  l’empresa s’havia compromès a la retirada de les cadenes i boies  una vegada finalitzat l’estiu. Al no retirar les cadenes es va danyar les praderes de posidionia que s’havien de protegir.

En juliol del 2006 es va produir la denúncia per part de l'Associació de Navegants a l'empresa Hisambla, ja que aquesta empresa que tenia una concessió per aocupar 22.335 metros quadrats, ocupava 700.000 metres quadrats (30 vegades més). Costes li va imposar una multa de 108.000 euros. (veure articles a aquest blog; 1 i 2 )


En la mateixa línia de recuperació dels espais públics, la plataforma pro camins públics i oberts

Desprès d'un any, el Diumenge 22 de Abril es torna a organitzar una excursió reivindicativa pel camí públic de Pollença a Lluc.Dona't que encara romàn tancada.

La sortida serà a les 9.30 hores des del Pont Roma, a Pollença.

A les 11 hores, trobada al km 5,30 de la carretera Pollença a Lluc (Ma-10, Pi de Son Grua)

Agraim també a les entitats adherides el seu suport: Tramuntanya, Secció de Muntanya Pollença,GOB,GEM,Associació Cavallistes en defensa dels camins i Rutes Públiques, GADMA, Iniciativa Ciutadana per Pollença, Grup Excursionista de Vilafranca, Lobby per la Independència,Grup Excursionista de Vilafranca, Maulets, Bloc per Mallorca, EU, PSM, PSOE, ERC, Els Verds, a més de tots els particulars que amb la seva presència donaran suport.

Vos i esperam a tos, a peu, a cavall, amb carro, amb bici, volant ( podeu demanar un helicopter als de Can Guilló)...

 


 

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb