URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sostenibilitat

Alternativa | 25 Abril, 2007 09:20 | facebook.com twitter.com

Aquest és un escrit que ens ha enviat el nostre company Joan Ramon. Ja se que arriba una mica tard, però val més tard que mai. Gràcies.

 

La sostenibilitat és un concepte ampli que engloba àmbits ambientals, econòmics i socials i que esdevé un autèntic full de ruta de l’acció municipal. No podem separar , per exemple la igualtat d’oportunitats del transport públic, ni aquest de la contaminació, ni l’equilibri de rendes amb l’accés a un medi saludable, ni els recursos naturals de l’activitat econòmica, s’ha d’entendre tant en termes de defensa contra la degradació i contaminació ambientals, com de lluita contra la injustícia social.  Garantint que la satisfacció de les necessitats del present no comprometin la capacitat de generacions futures.

 Així cada poble és un sistema ecològic en el seu conjunt, i aquesta actitud ha de regir el plantejament de qualsevol que vulgui treballar pel bé comú.

El desenvolupament urbanístic de les ciutats ha de garantir la convivència d’usos, la recuperació i renovació d’espais públics i urbans i la potenciació de públics i urbans i la potenciació de l’habitatge públic, fent ciutats i pobles accessibles i sense barreres arquitectòniques.

 

Cal incentivar una política de sostenibilitat que faci compatible el creixement econòmic amb la defensa del medi ambient i els recursos naturals,

Per això no ens podem permetre un model de creixement desmesurat, per això mateix no ens podem permetre polítiques permissives amb el tancament de espais i camins públics, ni polítiques buides de contingut, senzillament encarades a fer marketing per aconseguir vots.

Senzillament, Mallorca no necessita polítics que parlin de sostenibilitat, mentre emprenen polítiques destructives i que condemnen al nostre país a hipotecar el seu futur com a possible destinació de qualitat, a més de condemnar-lo a ser una zona de serveis que haurà abandonat el sector terciari per complet, a més de haver anul·lat les poques produccions no destinades a la construcció i al turisme.

 

Així, seria bo que tots aquests que ens han governat aquesta legislatura a la propera campanya electoral, parlin de grans projectes viaris, de grans inversions en infrastructures que podrien haver-se fet amb impacte i pressupost menor, però si no volen faltar a la veritat, que no ens parlin de polítiques de creixement sostenible, seria fer befa als que amb els nostres impostos pagam el seus càrrecs.

 


 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb