URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Urbanisme a la carta

Alternativa | 26 Abril, 2007 09:49 | facebook.com twitter.com

Ahir  al Diario de Mallorca havia un article molt aclaridor sobre l’urbanisme a nostre municipi i a la Illa. Per començar l’Ajuntament no compleix les seves funcions de vigilància del compliment de les ordenances urbanístiques i un particular va tenir que denunciar una de les nombroses construccions il·legals que han proliferat al sòl rústic de Pollença. Després és el mateix Ajuntament no va aturar aquestes obres, i el particular, després de no aconseguir res tampoc del Consell de Mallorca i la la Sala de lo Contenciós – Administratiu de Palma ,va arribar  al Tribunal Supremo que el 2000 va ordenar a l’Ajuntament la demolició de l’obra il·legal.  Per acabar la seva gloriosa actuació l’Ajuntament havia legalitzat  l’obra en el 1997 el que va obligar al particular denunciant a seguir la lluita legal

Ara a pesar de que es reitera la sentència i s’ordena a l’Ajuntament que la faci efectiva immediatament l’Ajuntament diu que no es pot  per què ha legalitzat la construcció.

 Un veritable desastre, per què el missatge que arriba amb tota aquesta història és  que construir il·legal a Pollença surt barat i que les institucions que haurien de fer complir les lleis són les primeres en defensar als infractors. La conseqüència és que gran part del municipi s’ha convertit en una urbanització dispersa amb un greu impacte ecològic ( abocaments d’aigües residuals, tales d’arbre, destruccions d’ecosistemes…), paisatgístics (noves edificacions, parets, esteses elèctriques, camins, etc.) i econòmiques (una infració galopant i el preu del sòl rústic disparat). 

Per acabar de veure el panorama complet de l'urbanisme avui podeu llegir con just abans de les eleccions s'ha desbloquejat l'ampliació de l'Hotel Formentor (que ara pot ser esbucat al no estar protegit) i es manté Cala Carbó com sòl urbà (la part positiva de moment és que s'ha reconegut que l'Ullal és una zona humida).

En un context més general avui podeu llegir com el president del Consell Consultiu, Miquel Coll Carreras; el director d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, i el promotor Mariano Vives «treballaven de manera conjunta» per aconseguir una indemnització de més de 34 milions d'euros del Govern balear, que l'any 2.000 protegí els terrenys de s'Almudaina.

L'urbanisme s'ha convertit en un jeroglífic per la majoria dels ciutadans, i un bon grapat de polítics i empresaris s'aprofiten del tema.Enfront a la permissivitat imperant actual fa falta un canvi, ja és hora de deixar de prioritzar les negocis privats sobre els interessos col·lectius.

A pesar de que té més de 76 anys quest acudit de Josep Costa Ferrer "Picarol" que feia referència a com els polítics eren marionetes de Joan March no ha perdut vigència.

 


 

 A continuació un exc·lent article d'opinió publicat avui al DdB de Joan Riera sobre el tema Coll-Massot. Con diu ell: "Cal que els ciutadans prenguin bona nota d'aquestes pràctiques i de com i de quan s'empra el poder en benefici propi. Amb tropa com aquesta és impossible construir un país. On és la igualtat davant la llei?"

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb