URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminada per la Pollença republicana.

Alternativa | 30 Abril, 2007 08:36 | facebook.com twitter.com

La motivació per fer aquesta caminada per la Pollença republicana va venir de que poca gent coneix els llocs que tingueren un protagonisme rellevant a aquesta època. Aquesta caminada pretenia ser un espai de record, memòria i justícia, i reivindicació del que va ser una època d’il·lusió i esperances. I que tants d’anys han intentat silenciar.

 

Cal tenir clar que el parlar de República no es parlar de Guerra Civil. Mos limitàrem a parlar de la República ja que crec important aquest període, per ser un moment d’explosió de llibertats i de vida cultural, política i associativa. Al parlar de República quasi sempre s’acaba parlant de Guerra, de mort i de repressió. Però s’ha de tenir en conte que el període republicà és una època de llum i d’esperança, i no d’obscuritat. La majoria de llibres i de treballs sobre la guerra comencen amb la República, cosa que crea un subconscient de que les dues coses van unides, que gairebé siguin conseqüència una de l’altre i l’altre de l’una.

 

A Pollença al tenir notícia de la proclamació de la República a la resta de l’estat, els republicans pollencins corregueren cap al Centre Republicà a proclamar la República, i una banda de música va recórrer els carrers del poble tocant cançons com l’Himne de Riego o La Marsellesa

 

Al saxo Miquel Amengual tocant l'himne de Riego. A la bandera Pere de la Punta.

Al text Pere Josep García i a nostre cor Guillem Payeras. 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb