URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Episodis de la Mallorca LibertÓria

Alternativa | 30 Maig, 2007 22:05 | facebook.com twitter.com

Sortirem un moment dels pactes i de "les palles mentals" com diu Hans. Parlarem una mica d'un lluitador  que no hem d'oblidar i d'altre que lluita contra la desmemòria.

Descansi en pau el republicà Josep Pons Bestard. Morí abans d'ahir als 94 anys a conseqüència d'una embòlia.  A l'exposició ARTesania a les presons feixistes varen utiltizar el seu llibre Memòria de Mallorca 1936 on  recordava els darrers moments  a la presó  del sergent de carrabiners Arrabal, afusellat per mantenir-se fidel a la República a Pollença.  Us recoman el llibre de Josep una persona que al manco va explicar la seva experiència personal als seus llibres, que la seva memòria no caigui en l'oblit.

Mentre ahir nostre amic Albert Herranz va presentar Episodis de la Mallorca llibertària.

 La crònica de M Huertos ahir al Balears resumia de la següent manera el llibre.

A Aquest llibre conta la vaga que tingué lloc al setembre de 1931 secundada pels treballadors del moll i pel sindicat de fusters per evitar adobar les portes de la presó Model arribades des de Barcelona centra el primer episodi del llibre, sobretot perquè aquesta vaga no defensa cap dels aspectes tradicionals sinó per defensar el dret a treballar d'acord amb la consciència. El segon capítol explica breument la història de la CNT en la II República a Mallorca i les semblances i diferències respecte al desenvolupament del sindicat a tot l'Estat, mentre que el tercer se centra en les repercussions a Mallorca de la vaga del febrer de 1932 pels deportats de Bata, on es va produir un moviment insurreccional a la comarca minera que va abolir la propietat privada i la moneda, proclamant així el comunisme llibertari. La història del periòdic Cultura obrera i l'episodi anticlerical que tingué lloc a Inca pel tombament de les creus de terme esdevenen finalment el centre del quart i cinquè capítol. A Episodis de la Mallorca llibertària es poden trobar també alguns fets curiosos i anecdòtics interessants com ara la connexió mallorquina amb l'atemptat de Cánovas, amb el maig del 1937 o les relacions entre el moviment llibertari a Formentera i Nova York.

Hasta la victoria siempre

Alternativa | 29 Maig, 2007 22:12 | facebook.com twitter.com

G ens ha enviat aquesta felicitació i un altre vídeo brasileiro, 

"Te lo envío con mis felicitaciones y porque sé que no te pasará como al "diputado" de la animación y porque de una participación ciudadana efectiva depende que después de pedirnos el voto no nos manden a paseo". Felicidades y como se decia hace algún tiempo por ahí: hasta la victoria siempre!! 

No passis pena G, del meu sou de regidor només em quedaré amb el necessari per cobrir despeses, sobre tot de telèfon que ha estat una sagnia aquest quatre anys. La resta serà per l'Assemblea tant per comprar material i no anar de prestat com fins ara (canó de llum, microfon...) com per poder organitzar conferències i actes per aportar noves idees al poble.

Encara hem d'acabar de pagar un par de coses i tancar els comptes de la campanya però pens que ens han sobrat de nostre pressupost de campanya (1.600€) uns quants euros que donarem a una Associació de Pollença.

Com tú dius també la participació és molt important, supós que no ens faran ni cas a nostres projectes participatius ( ja he dit que Joan ni sap el que són els pressuposts participatius) però el que si podem fer és multiplicar-nos i en això ens podeu ajudar molt en recollir suggeriments, problemes, idees, projectes... Com varen dir farem assembleas abans del plenaris per recollir "el sentir del carrer". Estam al servei dels ciutadans de bons i de veres. 

Molt interessant aquest Luciano Pires com diu ell; fa falta inspiraçao motivaçao i provocaçao. Venga haveu de seguir practicant brasileiro.

 


 

PACTES, PACTES, PACTESů

Alternativa | 29 Maig, 2007 16:53 | facebook.com twitter.com

 

Fins el dissabte 16 de juny n’hi ha temps per constituir l’Ajuntament. A nosaltres com a la majoria de pollencins ens agradaria que es formés el més aviat posible per començar a fer feina. Suposam que els partits implicats en aquest moment estaran també pendents del que passi a nivel de Govern i Consell, encara que nosaltres pensam que la negociació de Pollença hauria de ser independent del que passés a Palma.

 El somni de Joan que era fer un govern amb  7 regidors d’UM-UNPI  i  2 del PSM no s’ha complit. Sabem que la situació no és fàcil i que la negociació serà llarga amb tres possibles combinacions.

 1. Repetir PP-UMP & UM-UNPI. Aquest pacte en aquest moment sembla molt complicat, però és possible si el PP manté el Govern. Possibilitat que existeix ja que amb l’experiència d’estar a l’oposició ,els 4 anys del pacte de Progrés, el PP donarà tot el que faci falta i més per mantenir les seves caidres i negocis, perdó volia dir projectes. Un altre argument a favor d'aquest pacte, sempre possible amb el PP al Govern, és la situació econòmica del consistori que el fa molt vulnerable a  pressions des de Palma. Un argument menor és també  la escassa bel·ligerància entre UM –PP durant la campanya a Pollença, a diferència del que ha passat en la campanya del Govern o el Consell.  

2. UM-UNPI & PSOE. El govern que semblava més lògic segons les declaracions de Joan i les tenses relacions que ha tingut amb el PP. En aquest pacte Joan a més a més gaudiria una posició de força predominant que no té amb el PP, o sigui quatre anys de batlia i les regidories que volgués.

 

3. UM-UNPI & PSOE & PSM El pacte de govern que més s’escolta en aquest moment. Avui el comentava amb companys del PSOE i del PSM. Els primers no enteniam que Joan volgués introduir a Biel dins el govern sense necessitat, el argument que els dona UM és que fa falta més gent per governar. Evidentment no l'ha dit però és clar que també és una manera de desactivar al PSM com oposició i de dificultar el BLOC a Pollença. Els companys del PSM amb els que he parlat tampoc veuen amb bons ulls l’entrada de Biel al govern quan no és necessària, sobre tot per què és un tema que havien parlat quan es discutia la possiblitat del BLOC a Pollença, i Biel va assegurar que la seva oposició al BLOC a Pollença no tenia res que veure amb possibles pactes post-electorals i cadires. Suposam que si finalment Joan convenç al PSOE de la necessitat del PSM per governar, aquest partit haurà de fer una assemblea per decidir el que fa, i la possibilitat de governar és molt temptadora, però a vegades s’ha de tenir paciència (falta molta a la política).

 Nosaltres estam a l’espera , tenim clar que nostra oposició no es basa en sigles sinó en projectes i fets, per tant  seguirem la línia transparent i directa que hem seguit fins ara, i no ens deixarem ni ofuscar, ni enlluernar, per les sigles a l’hora de fer oposició.

 

 +?

Pdt. Quan s’acabaren les mentides d’alguns polítics? En teoria ni PP ni PSOE volien donar el Consell o l’Ajuntament de Palma a una força minoritària, però ara ja no parlen tan clar. I després es demanen per què la gent no va a votar. PROU DE MENTIDES JA.

GR└CIES.

Alternativa | 28 Maig, 2007 16:23 | facebook.com twitter.com

El primer de tot moltes GRÀCIES A LES 595 PERSONES que han confiat en nostra llista i nostre projecte, un 8,56% dels votants. Gràcies a tots els que ens heu animat al carrer i aquest blog. Gràcies a tots els que heu aportat vostre "grano de arena". Gràcies a tots els que ens haveu fet mini-campanyes demanant el vot. Gràcies a la millor assemblea que cap coordinador ha tingut mai. GRÀCIES DE COR.

Gràcies a tots els que heu fet possible que per primera vegada en la seva història Pollença tingui un regidor d'Alternativa EU-EV 

Simplement estam entusiasmats, fent una llista basada en l’Assemblea, sense callar-nos cap tema , sent sincers i valents i amb una campanya barata hem obtingut un resultat que pensam que és extraordinari. No és fàcil passar de no tenir llista a obtenir 595 vots. Estam molt contents per què ens hem adonat que hi ha suficient gent al poble que ha valorat quatre anys de feina i nostra manera de fer les coses. Gent que ha pensat que FEIM FALTA. i que podem donar un nou aire a l’Ajuntament.

Ara som conscients de que tenim una gran responsabilitat no només amb nostres votants sinó amb tota la ciutadania. Estam segurs que no la defraudarem, mantindrem nostre estil i pel que he vist a altres resultat tan a la illa com a la península funciona. Estam a vostra disposició.

Detalls.

1.- A Pollença han votat  239 persones menys que al 2003 i l’abstenció ha estat molt alta 36,47%. Als debats ja havia quedat clar l’allunyament entre el que interessava als ciutadans i el que discutíem els polítics. Entre tots hem de canviar aquesta tendència i engrescar de nou a la ciutadania dins la política municipal, la que els afecta més directament.

2.- Tots els partits han perduts vots llevats dels “nous”.

3.- El darrer regidor ha entrat amb 331 vots. Esquerra no ha obtingut un regidor per no arribar al 5% dels vots i aquest regidor se l’ha portat el PSOE per la mínima ( dos vots). Aquests dos vots si que han estat més que útils ja que sense ells, el PSOE hagués perdut un regidor en favor d’UM-UNPI.

4.- Ens hem quedat a 68 vots del segon regidor, difícil però no descabellat. Hem donat tot el que hem pogut, però sempre es pot millorar.

5.- Els tres partits del BLOC sumant 1546 vots, tercera força política i 4 regidors. Pens que no s’haurien aconseguit tan de vots amb la coalició però eren segurs els 3 regidors, o sigui per anar separats s’ha perdut un regidor segur. Esperam una reflexió seriosa per part de l’Assemblea del PSM. A pesar dels resultats personalment segueix pensant que el BLOC és l’únic futur possible.

 Resultats i Llei d'Hont.

 

 (Segueix)

Dues maneres de demanar el vot.

Alternativa | 26 Maig, 2007 22:43 | facebook.com twitter.com

 US ESPERAM a la nit celebrarem els resultats a Can Manolo, c/ Bou 5 (Pollença)

Dues formes de demanar vota diferents.

En portuguès- brasiler. No  siguis ase i vota.

"Vota o muere". Estil South Park. 

Reflexiˇ

Alternativa | 25 Maig, 2007 22:00 | facebook.com twitter.com

 Estic reflexionant a la platja amb la meva família.

Estau convidats a la nit a celebrar els resultats a Can Manolo, c/ Bou 5 (Pollença).

SALUT 

Matrax i Futur (P17)

Alternativa | 25 Maig, 2007 16:44 | facebook.com twitter.com

Avui publicam la darrera part del programa, el més obert, participatiu, extens i concret de tots els partits que es presenten a Pollença; 77 pàgines que defensarem aquesta legislatura si decidiu donar-nos vostre vot.

A partir de dilluns aquest blog tornara a ser l'habitual.

 

Avui la tercer part dedicada al futur; Nins, joventut. Medi Ambient. Solidaritat Internacional. 

 

3. I FUTUR

NINS I JOVENTUT

El tècnics de l’Àrea socioeducativa (dinamitzador sociocultural, educador de carrer, i educador social) hauran de ser l’enllaç entre els joves del municipi i l’Ajuntament. Hauran de coordinar les actuacions públiques als àmbits de l’educació no formal i informal, reglada i no reglada, han d’afavorir l’associacionisme juvenil i la participació dels joves en les decisions i actuacions municipals i extramunicipals que els afecten. Aquests objectius necessiten la redacció d’un Pla Jove que articuli totes aquestes actuacions i sigui el resultat d’un  procés de participació social entre tots els joves del municipi, i que alhora sigui una escola de democràcia i participació.

Genial arenalnegro Matrax pp que miedo.

 


 

 (Segueix)

Urbanisme (p16)

Alternativa | 25 Maig, 2007 06:49 | facebook.com twitter.com

Avui dins nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA, presentam nostre programa d'Urbanisme.

 

URBANISME

El model actual de gestió urbanística a Pollença ha prioritzat el negoci privat per sobre dels interessos col·lectius. En aquest tem a hi ha molt de feina per fer volem un municipi planificat per a la vida social, dissenyat amb la participació dels ciutadans i amb criteris de sostenibilitat social, econòmica i ambiental.

Nostres línies generals respecte a urbanisme són

1.- Millorar la informació, transparència i participació dels ciutadans.

2.- Reorganització de l’àrea d’urbanisme a partir de tres funcions; gestió, disciplina i planejament.

3.-  Facilitar l’accés a l’habitatge.

4.- Millorar la mobilitat i accessibilitat ( eliminació de barreres arquitectòniques).
 

1.- INFORMACIÓ, TRANSPARÈNCIA I PARTICIPACIÓ

 L’urbanisme a pesar de condicionar nostra vida quotidiana s’ha convertit en un jeroglífic de difícil interpretació amb un vocabulari tècnic incomprensible.  Pensam que la ciutadania ha d’ajudar a planejar la ciutat, i decidir cap a on aquesta ha de caminar, però es fa difícil prendre qualsevol tipus d'iniciativa al mig a un embullat de terminologia. Hem d’afegir la manca de transparència i les dificultats per accedir a la informació urbanística. Tot plegat beneficia a un grapat d’especuladors i perjudica a la majoria de la ciutadania

 Propostes.

1.- Realitzarem una pagina web d’urbanisme amb tots els instruments d’ordenació i gestió urbanística;  la normativa urbanística, els procediments administratius, els convenis urbanístics,  els documents en exposició pública, el catàlegs de camins, patrimoni...

2.- Facilitarem  canals de comunicació i atenció amb un llenguatge senzill per que la ciutadania pugui entendre i saber com l’afecta la informació urbanística

3.- Crearem un Consell Municipal d'Urbanisme per a assegurar que els agents socials participin en la gestió urbanística.

 

L'humor de "vaya semanita" i la seva visió de l'urbanisme

 


 

 

 (Segueix)

Festa final de campanya

Alternativa | 24 Maig, 2007 23:38 | facebook.com twitter.com

 US ESPERAM AL CLAUSTRE A LES 21.00 h. 

Festa final de campanya,
l'alegria i el bon ambient són assegurats.

 

 

 

Debat Port i Economia (P 15)

Alternativa | 24 Maig, 2007 06:09 | facebook.com twitter.com

 

Ahir el debat del Port pens que va estar molt bé, una vegada més es va demostrar que a la gent els interessa els debats ( a pesar de la hora i la poca publicitat del mateix ). També es va demostrar a les preguntes que la  realitat de la gent no és la mateixa que la dels polítics del govern.

Una vegada més vaig fonamentar el meu discurs en la defensa del que és públic ,de la participació ciutadana i de la sinceritat. No tinc temps per comentar el debat, però esper al comentaris la valoració dels que eren presents. 

ECONOMIA

Treballam per un canvi de model econòmic que sigui sostenible, que garanteixi el benestar de la gent i que sigui sensible a les peculiaritats de Pollença.  Nostra prioritat seran les economies tradicionals, les petites empreses i les empreses responsables amb el medi ambient

 INFORMACIÓ I PLANIFICACIÓ

1.-  Realitzarem un pla estrategic de desenvolupament local.

2.- Aportarem assesorament gratuït per autoempleo i cooperativisme.

3.- Donarem suport a iniciatives locals d’ocupació

4.- Donarem suport a programes d’escoles taller, cases d’ofici i cursos de formació ocupacional.

5.- Crearem  borses de Treball per a contractacions eventuals.

6.- Arribarem a acords amb les empreses per a la realització  de pràctiques professionals que afavoreixinn la inserció laboral.

7.- Afavorirem la constitució de cooperatives: de serveis de manteniment d’edificis i solars, atenció domiciliària, neteja, etc.

8·- Renovarem les xarxes d’infrastructures bàsiques pel desenvolupament econòmic del municipi (aigua, electricitat, gas, telecomunicacions).

9.-  Per tal de donar un millor servei als veïns del municipi, és important establir condicions clares de qualitat de serveis en la contractació de serveis públics bàsics .

 Darrerament estic molt repetitiu amb el roto ( no el puc evitar). De http://www.zonalibre.org/

 

 

 

 

 


 (Segueix)

DEBAT I ESPORTS (P14)

Alternativa | 23 Maig, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

 AVUI serem al mercat del Port i a les 19:00 us esperam al debat DE TOTS ELS CANDIDATS a l'AAVV del Port (modera la directora de la ràdio Patricia). Aquest debat pràcticament l'hem organitzat nosaltres, sembla que a Joan no li interessava res debatre al Port, i al final amb l'excusa de la final de la Champion,han canviat l'hora de les 21 a les 19. Pensam que s'hauria de fer a les 21:00; hi ha més gent que fa feina que gent que li agradi el futbol.

4. ESPORT

L´ activitat física i l´esport han de ser considerats com elements bàsics al servei de la salut, la educació,  la integració social i la convivència.

L’Ajuntament ha de ser més que un simple gestor d’instal·lacions esportives i encarregat del seu manteniment. Volem implicar-nos en la vida esportiva de la ciutat, de les seves entitats i clubs.

Fa falta una major coordinació entre els diferents clubs del municipi, superant divisions i diferències, mitjançant el Patronat i un Consell Municipal d’esports.

1.- POTENCIAL HUMÀ .

 Pollença comte actualment amb un gran potencial a nivell de recursos humans en l´àmbit de l´activitat física i l´esport, ya siguin professionals sortits de l´àmbit universitari o des de el cicles formatius que es duen a terme en el mateix  municipi. Per tant  ja que contam amb gent cualificada i preparada per poder dur a terme un projecte ambicios, consideram que Pollença s´ha de situar com a municipi capdaventer en aquesta matèria

S’ha de vetllar perquè la gestió indirecta, no serveixi per precaritzar la feina dels professionals de base i per evitar l’intrusisme laboral.

Podeu veure un nou vídeo en clau d'humor sobre Pollença a l'abadia del boig  


 

 


 (Segueix)

Pacte de govern i CULTURA (P13)

Alternativa | 22 Maig, 2007 16:09 | facebook.com twitter.com

 Al carrer es parla del pacte UM-Paraíso-PSOE. Remor o realitat?

Aquest cartell es troba al costat del bar Can Toni, la fotografia l'he fet aquest matí. 

 


 

A continuació seguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA. Dins l'apartat de CIUTADANS AMB QUALITAT DE VIDA AVUI presentam nostra programa de CULTURA.

3 CULTURA

La cultura son totes les formes de vida i expressions d’una societat determinada. Per tant entenem cultura les diferents identitats col·lectives que hi ha en el municipi. I hem de procurar que tots i totes les inquietuds culturals tinguin cabuda i un espai en el nostre municipi. Hem de fomentar al màxim la cultura ja que és aquesta la que ens nodreix de coneixements i per això ens fa més intel·ligents, més independents i per tant més lliures.

És necessari un pla general de cultura, que abordi el conjunt de la planificació cultural del municipi en totes les seves facetes. I tot coordinat per un Consell Municipal de Cultura.obert al poble. Es tractaria de que la gent pogués participar més en la programació cultural del poble

Auditori

A Alternativa EU- EV hem deixat clar que pensavam que Pollença no necessitava un macro auditori de Moneo, improvisat ( sense un pla de administració i gestió). Amb una sala amb capacitat per 200 persones es podrien fer la majoria dels%2

 (Segueix)

Campanya i educaciˇ (P12)

Alternativa | 22 Maig, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

 Ahir vaig fer campanya al carrer, segueix amb la impresió de que nostre vot fa temps que ja s'ha decidit i que va ser un vot important; bàsicament de descontents del PSOE (molt dividit), gent jove que vota per primera vegada i gent que com diu nostre lema pensa que FEIM FALTA. Pens que el debat va ser més important del que pensava, molta de gent el va veure a la televisió i ha valorat molt positivament nostra sinceritat, coherència i valentia... En resum va molt bé.

Una vegada passats tots els nervis de l'inici de campanya (cartells defectuosos, temes burocràtics, material que no arribaba, debt televisat...) avui he disfrutat. La reunió amb el president de l'AAVV de la Cala ha anat bé m'ha servit per coneixer millor la realitat de la Cala i fer arribar a la mateixa nostres propostes concretes de millora. A pesar de les diferències ideològiques amb el president de l'Associació Llorenç ha estat una conversació frutctifera i esper aquest quatre anys ajudar a que la Cala es recuperi.

Si ens voleu acompanyar o teniu un lloc on voleu que vagi o pensau que he de conèixer a ... o que m'han de conèixer, ara ha arribat el moment, us podeu posar en contacte amb nosaltres a eurxella@yahoo.es


A continuació seguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA. Avui Educació.

2. EDUCACIÓ. PROJECTE DE POBLE EDUCATIU.

Crearem un Àrea socioeducativa, cultural i social que serà l’eix central que vertebri l’acció municipal. Pollença necessita un pla educatiu municipal que sigui entès com una iniciativa de cooperació educativa per aconseguir l'educació integral de l'alumnat, una societat cohesionada i la conciliació de la vida laboral i familiar .

 PLA EDUCATIU D’ENTORN.

Propostes

1        Reactivarem el Consell Municipal.

2        Farem un anàlisi clar de les necessitats i d’avaluació dels recursos  disponibles tan en l'àmbit de l'educació formal, no formal i l'educació informal.

3        Farem  un  pla educatiu d'entorn, però no només pensat per centres escolars, sinó per obrir els centres educatius a tots els ciutadans. Dinamitzarem, i potenciarem actuacions coordinades entre els centres educatius i el seu entorn.  Per exemple amb la realització de jornada de portes obertes a les escoles

4        Coordinarem els serveis socials, especialment educadors de carrer i  els centres educatius.

5        Reactivarem  la tasca preventiva als primers cicles per tal de donar suport als professors d'infantil i primària en l'atenció a alumnes amb necessitats educatives especials i poder detectar deficiències de qualsevol origen (desavantatges socioculturals, logopèdia, sobredotació, minusvàlues psíquiques i físiques, etc.).

6        Coordinarem  activitats entre els centres educatius i el serveis municipals ( biblioteca, museu, ràdio...).

7        Realitzarem una campanya de comunicació a les famílies prèvia a la preinscripció..

8        Destinarem una partida del pressupost anual per a reformes de millora als centres, independent de les despeses de manteniment

9        Per aconseguir la igualtat d’oportunitats donarem beques als nins en situació social desfavorida, per   motius econòmics familiars o ambientals per a què puguin participar en activitats estraescolars, deportives i en menjadors escolars.

10   Organitzarem d’un servei d’informació formació i assessorament a pares i mares per tal d’atendre les seves demandes tant a nivell individual com col·lectiu (AMPAS).

11   En col·laboració amb les AMPAS i els centres , portarem les seves reivindicacions davant les diferents administracions.

12   Seguirem i potenciarem la figura del policia – tutor.

 El roto com sempre genial.

 


 (Segueix)

ESPRINT FINAL CAMPANYA i (P11)

Alternativa | 20 Maig, 2007 22:59 | facebook.com twitter.com

Demà començam l’esprint final de les eleccions, cinc dies on farem campanya porta a porta pels comerços, bars, carrers i places del municipi. Ara ha arribat el moment de fer l’impuls final, si voleu sobres o propaganda, si ens voleu acompanyar o teniu un lloc on voleu que vagi o pensau que he de conèixer a ... o que m’han de conèixer, ara ha arribat el moment, us podeu posar en contacte amb nosaltres a eurxella@yahoo.es

ENTRE TOTS PODEM DESPERTAR AQUEST POBLE, FER TREMOLAR A ESPECULADORS, CORRUPTES, BURÒCRATES DE LA POLÍTICA, PANXA CONTENTES, QWERPINES... I DEMÉS GENT QUE ESTAN ENFONSANT I DESTRUÏNT NOSTRE ESPAI COMÚ.

I TÚ QUE PENSAS FER PER AJUDAR-NOS


 Del blog cletinolandia aquest cartell electoral molt adequat per PP-UMP-UM-UNPI

 

A continuació eguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA, dins el primer capítol DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA, terminam  les polítiques de benestar social i parlam de Salut, pla municipal sobre drogues, infància i joventut en risc i immigració.

 (Segueix)

La porra de les eleccions

Alternativa | 20 Maig, 2007 08:22 | facebook.com twitter.com

 Podeu fer la porra de les eleccions, ja que no tenim enquestes.

Aquesta és la Llei d'Hont aplicada a les darreres eleccions municipals a Pollença (17 regidors).Podeu comprovar el joc matemàtic que us hem proposat al simulador de la llei d'Hont.

Al 2003 a Pollença a les municipals van votar 7.101 persones.

A les darreres eleccions no va haver llista d'EU-EV a Pollença, però la llista autonòmica va conseguir  295 vots o sigui amb aquest vots i 89 més (384) s'obtendria un regidor d'EU-EV. 

Cal un canvi ja

Alternativa | 19 Maig, 2007 07:58 | facebook.com twitter.com

Ahir els pares i mares del col·legi Miquel Capllonch es van manifestar denunciant les  deficiències del centre. Tres mesos després de la inauguració oficial encara funcionen amb un generador. Ja van denunciar aquest tema ja que al no poder utilitzar l’ascensor hi havia nins amb problemes de mobilitat als que havien que pujar en braços. A més a més el divendres es va rompre el generador,

Tota aquesta situació és totalment injustificable, ja que es podia haver acabat el curs en el col·legi vell i esperar a que el nou fos en condicions, només les presses de PP i UM per penjar-se medalles  va precipitar la inauguració d’un col·legi que com el temps demostrà no està en condicions. S'ha d'acabar amb aquesta forma de fer política més preocupada per les fotografies que per les persones.

Ahir també varen contestar a “l’amenaça” de Guilllem Coll "Mito" de portar-nos als jutjats. Amenaça que no és nova, és el que diu des de febrer. Suposam que l’ha fet després de veure com el tema va sortir al debat i que Tomeu (PP) no va defensar amb massa entusiasme la seva innocència. És difícil d’explicar que si Guillem Coll sigui innocent no vagi en les llistes electorals.

A nostra contestació ja el varen dir que seguirem, esperem que el diumenge hagi un canvi de Govern i a la fi podem accedir a tota la informació PÚBLICA de com s’han fet cessions i concessions al Port. En el cas de que no n’hi hagi canvi al mes de juny posarem un contenciós administratiu (sis mesos després del segon recurs d’alçada) a Ports per denegar-nos la informació.

 


 

 

A continuació part de l'article publicat avui pel DdM referent a la protesta dles pares del Miquel Capllonch 

 (Segueix)

Parlant clar i en catalÓ

Alternativa | 18 Maig, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Al penúltim PiP sortia un article de la cap de redacció  Eva Cerdà ; “Hora de parlar clar I”  ens  sentims dolguts i tractats injustament i varen escriure una replica que el PIP ha publicat al seu darrer número, el que hem d'agrair.

PARLANT CLAR I EN CATALÀ.

Quan vaig llegir l’article del contrapunt del darrer PIP d’ Eva Cerdà ,  “Hora de parlar clar” ens va embargar una gran tristesa. Quatre anys d’intensa feina pel poble il·lusionada i compromesa es resumien en una frase, “Alternativa s’ha fixat més en la denúncia i en la crítica més mediàtica”. Aquest resum ens pareix certament injust, sobre tot quan es compara amb els elogis que rep el PSM per fer una feina similar a la nostra i quan després es diu Esquerra ha anat a per feina, com si nosaltres no haguessin fer feina.

No és fàcil per un partit sense representació fer-se un espai als mitjans de comunicació. Si Alternativa Esquerra Unida – Els Verds de Pollença  ha sortit aquest quatre anys contínuament a la premsa, ha estat per què hem fet una feina immensa de la qual la premsa només ha reflexat una part.

A més de nombroses notes de premsa i instàncies on ens hem centrat en les coses del dia a dia,  (parcs infantils, amiguisme, maltractament animals, ocupació dels espais públics, patrimoni...amb victòries com són el cobriment de la parada de busos del Moll i que arreglin els abocaments d’aigües fecals a la badia).. També hem fet molt de feina burocràtica; al·legacions a la Gola ( ens varen acceptar dues; la eliminació de totes les zones que s'han omplit amb escombreries i la utilització de fusta certificada)., la segona fase de circumval·lació, els fondeigs de Formentor... Hem fet recursos d’alçada contra l’Ajuntament i Ports per la manca de informació, denúncies contra les construccions a zones protegides...Hem presentat  a l’Ajuntament  un pla d'accessibilitat i supressió de Barreres Arquitectòniques, mesures concretes per millorar el transport públic, una moció relativa al registre dels camins públics com a patrimoni municipal... Igualment hem denunciat a la demarcació de Costes les irregularitats de la urbanització de Formentor i a Ports les irregularitats de les cessions i concessions a Ports ( va ser una feinada d’investigació)...

Nosaltres no sabem fer festes i guanyar-nos a la gent amb regalets ni excursions. La nostra manera de veure les coses fa que actuem diferent, convocant organitzat conferències amb regidors experimentats per extraure idees per aplicar a Pollença  com Carmen García regidora de Bilbao de la dona, Imma Mayol, tinent de batlle de Barcelona i Marc Parés regidor de participació ciutadana de l’Ajuntament del Figaró, dient el que pensam sempre, criticant i sempre proposant alternatives segons la nostra manera de pensar.

També hem fet feina per recuperar la memòria perduda de Pollença, impulsat  l’Abril de República   que  enguany ha arribat al seu quart any, fent l’exposició i el llibre sobre l’art i l’artesania a les presons feixistes, xerrades i debats al llarg de l’any...

Aquest és un mínim resum del que hem fet aquest quatre anys, des de accions mediàtiques com regalar un paraigües al batle, per recorda-li que feia falta tapar les parades d’autobusos, a molta de feina burocràtica, d’investigació, de camp...

 Parlant clar i en català hem anat per feina i hem fet molta, fins i tot hem intentar aconseguir una candidatura del Bloc a Pollença.

Un altre vídeo de Pere Josep García;

Camins, Parcs i Espais Públics de Pollença

 


 

Benestar social 2 (P10)

Alternativa | 17 Maig, 2007 15:48 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA, dins el primer capítol DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA, avui seguim amb les polítiques de benestar social i parlam de la Gent Gran i de les persones amb discapacitat.
 
GENT GRAN.

La piràmide de població de Pollença mostra que el sector de la gent gran tindrà els anys successius un pes molt importan,t cal estar preparats per solucionar les seves necessitats d’assistència i demandes, i promoure la seva participació activa dins la vida social.

Propostes

1 Promourem la redacció d’un Pla Municipal per a les Persones Majors, fruit de la participació dels interessats, que reculli i articuli totes les actuacions municipals dirigides a aquest sector de la població.

2 Dotarem a la Residència de Persones majors de Sant Domingo de la plantilla suficient de personal sanitari.

3 Impulsarem la participació dels Clubs de la Gent Gran en els Consell d'Àrea, sobretot en els de Salut, Cultura i Esports.

4 Potenciarem la creació d’espais de relació social i cultural de les persones majors.

5 Facilitarem la relació i l’intercanvi de produccions culturals d’associacions de Gent Gran d’altres municipis.

6 Establirem un programa específic d'activitats orientades cap a la Gent Gran.

- Programes de preparació de la jubilació.

- Coneixement i ús de les noves tecnologies de la informació.

- Esport, especialment l’ús de les piscines municipals, tant de manera individual com amb programes de manteniment amb monitors.

- Activitats culturals (xerrades, exposicions, concerts, etc.), tenint especial cura de realitzar aquests tallers en espais de fàcil accés.

- Programes d’encontre intergeneracional.

- Programes d’envellir ensenyant. Potenciant i recuperant antics oficis, perquè les persones majors els puguin transmetre a les noves generacions.

- Programes de formació (Universitat Oberta de Persones Majors, escola d’adults, etc.).

Un altre vídeo de Pere Josep; destrucció urbanística a Pollença

 


 

A continuació pla de gestió per les persones amb discapacitat.
 (Segueix)

Ajuda'ns a entrar a l'Ajuntament

Alternativa | 17 Maig, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Esper vostres valoracions del debat de la ràdio d’ahir. Personalment vaig a sortir content, es van tractar molt de temes en els que hem fet feina aquests quatre anys; urbanisme, transport públic, parcs infantils...

He de dir que fa dos dies que estic intentant que s’organitzi el tradicional debat del Port, de moment l’Associació de Veïns ha dit que sí, i tots els partits llevat d’UM també. Joan va dir ahir que havia de consultar amb Michel si la data del debat, el dimecres 23 li anava bé ( en principi ni al PIP ni a cap lloc hi ha constància de que hi hagi previst cap acte d’UM_UNPI, el dimecres assenyalat..

Ha estat molt estrany que fins ara no s’hagués organitzat aquest debat, quan sempre ha tingut molt d’èxit...

 Ens han convidat el dissabte dia 19 de maig a una reunió  a les 16:00 al bar 1550  per anar fent front comú per defensar cala carbó. Totes les mans són bones.

 Si encara no haveu visitat la pàgina Ja n´hi ha prou us la recomenam.
És una iniciativa ciutadana que neix de la inquietud manifestada des de nombrosos moviments socials, plataformes ciutadanes i gent independent després de gairebé quatre anys d´atacs sistemàtics contra pilars bàsics del nostre entorn cultural, social, econòmic i ambiental.

És un projecte dut a terme amb independència i de forma voluntària, que vol posar en circulació missatges audiovisuals de protesta i de resistència davant la impunitat amb què s´ha destrossat el territori, s´ha mentit i menyspreat la ciutadania i s´ha retrocedit en els serveis públics més bàsics.

A nostres actes electorals posarem els vídeos d’aquesta plataforma.


Aquest és l’embolcall dels preservatius que donam en campanya, que va ser un éxit al mercat del Por. A més d’un regal  pràctic fa referència a dos punts de nostre programa:

- Distribució gratuïta de preservatius en les festes municipals i en aquells esdeveniments lúdics, festius, musicals, culturals, etc, en els que col·labori o organitzi l’Ajuntament i que vagin dirigits a un públic eminentment jove.

- Instal·lació de màquines expendedores de preservatius als centres educatius de secundària.

 Encara hi ha molts de joves  que tenen vergonya de anar a comprar preservatius a les farmàcies i per desgràcia això fa que encara hi hagi embarassos no desitjats, transmissió de malalties veneres i abús de l’ús de píndoles abortives.  

 


 

Megalomanies

Alternativa | 16 Maig, 2007 07:14 | facebook.com twitter.com

Excel·lent cart de Maurici Espinar publicada al DdM, é sun resum d'una més extensa que podeu trobar al PIP 281 ( 1-15 de maig) . Aquesta destrucció ja no té solució però encara podme salvar l'Ullal.

Si no vareu veure el debat el podeu fer a tv Mallorca. 

Aquestes darreres setmanes hem hagut de veure com es duia a terme la destrucció d´una bona part dels voltants del Port de Pollença: la pota sud de la variant. S´ha arrasat el Pinaret de n´Anglada, la zona verda del carrer Falcó de la urbanització Gotmar, les fonts ufanes de l´Ullal, i part del jaciment talaiòtic dels Vilarets de Llenaira. Es de suposar que l´estudi d´impacte ambiental es degué fer a "Quintanilla de Onésimo" per un personatge que no ha trepitjat mai l´illa, ja que segons el Consell Insular, el dit impacte és "minim" (?).
De res han valgut les al·legacions fetes el seu dia pels veïnats de la zona i altres entitats, en el sentit de minimizar-lo. No entenc el per qué aquí no es podia fer una variant com als altres pobles de Mallorca, és a dir, una carretera normal, i s´han volgut fer vials laterals, rodones desmesurades, carrils, i voravies del tot in-necessàries com ha quedat més que demostrat a la pota nord, infrautilitzada, doblers i territori tudats.
És un complet depropòsit, una obra de molt alt cost que fer a mort els voltants del "Moll", pressionada pels veïnats del passeig de la mar que volen llevar el trànsit per passar-lo a darrera; o sigui que, després de tenir molts d´anys el benefici de primera línia, ara, quan comença a ser massa intens i molest, se´l volen llevar a costa com sempre dels menys afavorits del darrera.
A més, el mètode com es duu a terme l´obra és bestial: es tallen arbres i vegetació sense consideració, i més dels necessaris, s´arrasa amb tot i sense cap classe de respecte amb la natura i que insulta la intel.ligència de les persones civilitzades. L´olor de les fulles de mata o murta arrabassades i mesclades amb el fum de les excavadores és d´allò més diferent a aquell de quan les agafam i exprimim amb les mans, o l´olor del bosc deprés d´una pluja d´estiu; cosa que vostè segur que no sap el que és.
I, el projecte és coix abans de néixer, ja que les parts elementals i més necessaris s´han deixat de banda. No s´ha previst ni tant sols una xarxa de pluvials!, i tenint en compte que s´elevarà el nivell de la carretera una mitjana de 70 cm. per damunt de l´actual, les inundacions de les cases circumdants estan cantades.
Senyor batlle, vostè, al igual que els seus antecessors en el càrrec, però el responsable actual, no havia d´haver mai permès aquesta obra faraònique i desproporcionada, i encara que em digui que és cosa del Consell Insular, bé que es va molestar quan no el cridaren a temps per fer-se la foto. La destrossa és excessiva i brutal. Els pollencins no volem aquestes barbaritats, al manco els vertaders pollencins. Vostè no ho és, i no es mereix ésser batlle de Pollença. Vostè no és el meu batlle.

Un petit muntatge audiovisual fet per Pere Josep sobre la segona fase, ara el panorama encara és pitjor. 

 


 

1 2 3  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb