URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Democratitzar la democràcia.

Alternativa | 02 Maig, 2007 18:00 | facebook.com twitter.com

Avui hem presentat a l'Ajuntament una petició perquè la ràdio municipal organtizi dos debats, un a Pollença i altre al Port, amb la participació de tots els candidats a la batlia. Pensam que s’haurien de fer a espais públics per permetre la participació de la gent.

Pensam que els debats, amb la participació de les associacions i dels ciutadans que podrien realitzar els comentaris, suggeriments  o les preguntes que considerin pertinents, és la manera més racional i enriquidora de fer campanya.

Hem recordat a l'Ajuntament que el Diario de Mallorca ha organitzat un debat, on s’ha exclòs a un dels candidats, Miquel Angel Sureda(ERC) i que no té sentit que a Pollença que tenim una ràdio municipal pública aqeusta no s'utilitzi per coordinar, moderar i donar difusió  debats on tots els candidats puguin participar.

El tema de la informació i la participació ciutadana és el primer capítol de nostre programa, avui publicam la primera part (introducció i propostes informació), esperam vostres suggeriments, dubtes, crítiques, idees... 

 

DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA.

Volem una Pollença on la ciutadania estigui ben informada i pugui opinar i prendre decisions claus en la seva vida quotidiana. Apostam per una administració moderna, transparet i eficaç amb capacitat de donar resposta immediat a les demandes de la ciutadania, de resoldre la tramitació administrativa amb rapidesa, evitant passos.

                                                  TOTS HI CABEM.

A continuació propostes concretes. 

 

 (Segueix)

IGNORÀNCIA, RES MÉS QUE IGNORÀNCIA: El bosc de la Memòria

Alternativa | 02 Maig, 2007 08:29 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un article que ha fet el nostre company Francesc Gomila. Res més a dir. Gràcies Francesc per les teves paraules i suport. Salut i a per la tercera!!!    

 El Bosc de la Memoria de Calvià, creat en honor i record als rpublicans que moriren (assassinats seria la paraula correcta) durant la Guerra Civil (1936-1939), ha tornat a ser objecte fàcil dels actes vandàlics d’uns quants “ingnorants”. Per sort, només són uns pocs, però que poden fer molt de mal, sense respecte a ningú, ni tan sols als morts.

     Amb la frase “ROJOS ASESINOS, ARRIBA ESPAÑA” signaren la seva malifeta. Estic convençut que els autors de dit escrit no sabem ni tenen la més remota idea del que vol dir i del per què es va dir, sobretot del que va passar a Illetes va aproximadament uns 71 anys.

 

     No podem oblidar que tots els noms

que allà estan representats són de persones que foren perseguides i assassinades pel bàndol fascista, moltes sense cap judici previ ni cap tipus de detenció legal. És clar que ens hem de situar històricament en un context de guerra civil. Molts d’ells moriren simplement per pensar el que pensaven. Simplement.

     També el bàndol republicà (“rojos” com diu la frase escrita) va cometre injustícies i assassinats. Tenim el cas de Menorca, just aquí devora, on devers uns 40 capellans i  més de 30 persones relacionades amb un partit polític concret foren injustament afusellades durant els primers mesos de la guerra civil, per no parlar dels centenars de militars que foren ajusticiats a la fortalesa de la Mola el mes d’agost de 1936.

     Vull dir amb aquestes paraules que les victimes d’una guerra (en aquest cas civil) són simplement això, víctimes, sense cap tipus de justificació per part dels seus axecutors, siguin del bàndol que siguin.

     No oblideu, autors “ignorants” dels vostres actes vandàlics, que durant més de 40 anys, els defensors de la vostre escrit “Arriba España” varen obligar a viure en la foscor a tot un poble, esclavitzat, perseguit i assassinat indiscriminadament, simplement per pensar diferent!!!

     Vosaltres pensau diferents; ells també hi pensaven!

 

FRANCESC GOMILA

Estudiant de història de la U.I.B

Ciutat de Mallorca

 
 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb