URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La ràdio municipal

Alternativa | 03 Maig, 2007 14:13 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la publicació de nostre programa, dins  el primer capítol DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA, avui publicam la part dedicada a la ràdio municipal, esperam vostres suggeriments, dubtes, crítiques, idees...

 També us pregam que doneu  la màxima difusió a aquest programa i a la possibilitat de participar en el mateix, quan més gent participi millor.

Avui m'han confirmat que hi haurà un debat a la ràdio municipal el 16 de maig de 19 a 21, al final la gent podrá participar. Hem demanat un debat al Port, on de moment no s'ha organitzat cap. 

Al Diario de Mallorca ja no es poden veure les preguntes que fa la gent des d'internet,
un
pas enrere quant a transparència.

 LA RÀDIO MUNICIPAL.

La ràdio municipal  és una les millors eines per estar en contacte amb la gent, per fer-los arribar la informació de servei que els convé i per detectar les mancances i les preocupacions de la  ciutadania. La programació radiofònica ha de garantir el pluralisme i la diversitat  i assumir els continguts institucional (no confondre amb partidistes) que permeten una millor comunicació i comunió Ajuntament i ciutadania.

Li donarem una mica d'humor a la secció amb fotograies no seleccionades per la campanya. Com no ens agrada això de fer-se  fotografies amb nins de propaganda electoral, vaig intentar substituir al nin de rigor per Ramón, "faveta" però no va funcionar, bruixa que és la cussa no va ajudar. Al fons J:J, i Antònia Cerdà "poca por".

 A continuació les propostes concretes 

 (Segueix)

Dos de tres

Alternativa | 03 Maig, 2007 06:33 | facebook.com twitter.com

 Un excel·lent article de Joan Ramon Bosch Cerdà, per reflexionar sobre la política en temps electorals.

Dos de tres.

La nostre terra segons escriu l’historia és prolífica en quan a renuncies identitaries i això malauradament no sembla hagi de canviar al segle XXI, pel contrari, vists els darrers esdeveniments sembla si més no, mantenir-se.

Així podem trobar des de un President de Govern que renuncia a anomenar la nostre llengua pel seu nom, això amb uns pretesos defensors de la pàtria que li donen el seu suport en aquesta tasca.

Per altra banda veiem personatges del món de la política que canvien de partit com de calçons blancs, algun desafiant tot tipus de record és capaç de baratar de partit en tres ocasions en només dos anys.

També  es pot observar com a aquesta legislatura que acabem el valor de la protecció del territori és inversament proporcional al increment del valor del metre quadrat edificable, veient com dia a dia la nostra costa és menys verge, mentre l’habitatge digne és més difícil d’adquirir per la majoria dels habitants, demostrant així que el creixement urbanístic respon a interessos especulatius i no de crear habitatges per gent que no en disposa.

I de mentre, la nostra terra a patit una erosió de conseqüències a totes llums negativa.

Un company em definia ja fa anys l’univers de moltes persones (inclosos polítics que imagin han de considerar-s’hi) com a un univers d’un pam, aquell que és mou de la panxeta a la bragueta i d’aquesta a la butxequeta. Una altre definició de polític per mi és el que defensa el territori, la cultura i treballa per eradicar les injustícies socials i un altre seria el que  sols valora mantenir la Cultura, deixant de banda altres eixos importants de la nostre societat; en trobaríem més segur, però a grans trets crec que aquests tres o definirien de manera general .

Ens en sobren dos de tres, el darrer per a mi és coix, doncs oblida  una part important per cohesionar la nostre societat,  sense un territori amable i amb injustícies socials, difícilment es pot valorar la cultura, els polítics d’un pam no només són prescindibles, sinó que resulten un entrebanc per millorar la societat i finalment el polític que treballa per un desenvolupament territorial sostenible, un menor desequilibri social i un manteniment de les cultures pròpies, no només és necessari per a qualsevol comunitat, sinó que esdevé imprescindible per l’avanç  present i futur.

 

 

 

Ja sabeu que si voleu participar i enviar-nos algún escrit ho podeu fer a: eurxella@yahoo.es

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb