URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

DONA. PER LA IGUALTAT REAL, COMPARTIR (P8)

Alternativa | 09 Maig, 2007 16:37 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA, dins  el primer capítol DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA, avui publicam la primera part de les polítiques d'igualtat dedicada a la dona. Aquesta part ha estat elaborada per na Tana i na Toñi.
 

 També us pregam que doneu  la màxima difusió a aquest programa i a la possibilitat de participar en el mateix, quan més gent participi millor.

4.- POLÍTIQUES D'IGUALTAT.

DONA. PER LA IGUALTAT REAL, COMPARTIR.

            Per gaudir d'una societat justa, igualitària i solidària, un projecte progressista de transformació només es pot entendre des de l'emancipació de les dones. L'equilibri o paritat entre ambdós sexes és una condició imprescindible per plantejar una alternativa de transformació social, política i econòmica real, que abasti les diverses dimensions de la vida pública i de la privada. S’ha de plantejar una política global, dirigida a aconseguir una nova societat amb la necessària corresponsabilitat de dones i homes.

            A Pollença igual que arreu d’ Espanya, les dones no tenen les mateixes oportunitats que els homes perquè, entre altres coses:

1.      Totes les dones han de compaginar la seva feina amb la responsabilitat de la llar i l’atenció als fills. Per molt que es digui, i per molt que els homes "col·laborin", la responsabilitat de que la llar funcioni la segueix assumint majoritàriament la dona. No es tracta d’ajudar sinó de compartir.

2.      Les dones ho tenen molt més difícil per accedir a un lloc de feina d'alta qualificació. Igualment, troben més entrebancs per dedicar-se a la política activa, la qual cosa es tradueix en manca de polítiques dirigides a les dones.

3.      Com que els sous de les dones a la empresa privada segueixen sent més baixos que els dels homes amb la mateixa qualificació professional, és la dona qui majoritàriament deixa la feina quan es tenen fills. La manca d'escoles d'educació infantil per a nines i nins de 0-3 anys provoca que la dona renunciï a la seva activitat professional fins que els infants poden accedir a l'escola als tres anys.

4.      En el seu cas les "pradines" s’han d’ocupar dels nets i de tota una sèrie de tasques que queden sota la seva responsabilitat, cosa que els impedeix desenvolupar la seva pròpia vida.

5.      Aquests problemes són més greus encara per a les dones immigrants. Per això cal impulsar polítiques actives per a la seva integració.

Totes les consideracions abans esmentades fan que la dona pateixi un estrès important que, en molts de casos, fa que renunciï a la seva feina remunerada i provoca una frustració personal.

 

 

A continuació les propostes concretes.
 (Segueix)

Concurs.Misterios del Port.

Alternativa | 09 Maig, 2007 06:09 | facebook.com twitter.com

 Abans de començar la campanya, fem un concurs.

A la fotografia A podeu veure el local que va destrossar la plaça Joan Cerdà al Port, la major part del mateix es destina a banys públics i una petita part ( no es veu a la fotografia) a bar. L’Ajuntament ha convocat un concurs públic demanant 9000 euros anuals.

A la fotografia B podeu veure un local , la meitat del mateix es destina al venda de bitllets dels vaixells “golondrinas” que van a Formentor, l’altra meitat és la seu de l’Associació d’Amarradors. Per la meitat del local, un espai mínim “Lanchas La Gaviota S.A.” paga 9.000 euros a l’any ( explotació 3 anys) boib nº 104 (12-07-2005).

A l’altra fotografia C podeu veure un altre local al mateix Port, que s’utiliza com cantina, per aques local varies vegades més gran,22,63m2 es paga 5.800 euros a l’any (amb IVA), explotació 5 anys. Boib 169 (10-11-2005). La concessionària va tenir la sort de ser l’única concursant i de que el seu marit sigui el responsable de controlar el número de taules i cadires que pugi situar a l’exterior.

Bé hem decidir sortejar un magnífic rellotge- estació meteorològica ( cortesia del PP) al que doni la resposta més simpàtica per explicar com el local C  a pesar de ser més gran paga 3.200 euros menys a l’any que els altres dos A i B.

A                                                 B

                 C. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb