URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ressaca del debat.

Alternativa | 13 Maig, 2007 09:50 | facebook.com twitter.com

  Avui el Diario de Mallorca fa la crònica del debat, primer us volia comentar algún aspecte dels que no parla la crònica com l’empipament de Joan Cerdà amb el moderador, no li va agradar gens que aquest llegeixi les preguntes tal qual, recordant-li el malnom de Sí, Sí per exemple. Tampoc va entendre per què la majoria anaven en la seva contra( lògic 3 anys de batle i 7 de regidor d’urbanisme). Però el que li va acabar d’empipar es que va quedar retratada la seva hipocresia de demanar davant de tots la participació d’Esquerra Republicana de Catalunya quan darrera havia demanat que no participessin ni els ni nosaltres.

Per cert una persona m’ha dit que no es va llegir la seva pregunta que era la següent; Si havia arqueòlegs supervisant les obres de la Fortalessa, un BIC?

Una altra cosa que em va impressionar és veure el projecte que havia de centre comercial pel Port, on és l’stay,  Joan el tenia sobre la taula, una pena que no el mostrés a la gent. Sabíem de l’existència d’aquest projecte de Ports per repartir negocis entre els amics, però és que era immens amb un sostre en forma de piràmide impressionant.

També he dir que vaig aguantar bé el calor i les tres hores i mitja llargues del debat, però ahir estava  KO. 

 Al titular han triat el tema del Port de Pollença com entitat local menor, aquest és un tema que a l’Assemblea tenim que debatre a fons encara. Tant Pere Josep com un servidor som partidaris de que el Port sigui entitat local menor, pensam que quan la administració és més propera, és millor, per què és més controlable i la comunicació amb la ciutadania és millor. Evidentment com podem veure dia a dia a l’Ajuntament no és una garantia que funcioni bé. La gent més veterana de l’Assemblea té por del caciquisme i del control que la dreta ha tingut normalment al Port i que una entitat local menor  serà un organisme caciquil en mans d’aquesta gent.

A la fi és el debat entre el que és ideal i la pràctica, pens que sempre s’ha de lluitar per aconseguir un model ideal i després ja solucionaren els problemes del dia a dia, de la pràctica...

Per aquestes diferències a l’Assemblea és va decidir de moment parlar d’un pas intermig que seria anar dotant al Port de major autonomia mitjançant partides pressupostàries decidides pels propis molleros.

Curiosament al final del debat un pollençi em va dir que tenia el seu vot fins que vaig defensar la independència del Port, o sigui per uns vaig dir res d’autonomia i pera altres vaig defensar la independència...

Una cosa si que tinc molt clara s’ha de terminar aquesta absurda competència entre Pollença i el Port, o són un municipi unit, i hem de començar canviar totalment el transport públic, o ens separam, però no podem seguir amb una unió “competitiva”, on ses criticada qualsevol millora en un dels dos nuclis.

I com va quedar clar també al torn de paraules hem recuperar la Cala com espai privilegiat que actualment està abandonat i en greu perill de destrucció.

 

A continuació l'esborrany dels deu punts que vaig llegir al principi del debat. 
 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb