URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Es carreguen Pollença. I tu, no hi penses fer res?

Alternativa | 15 Maig, 2007 18:00 | facebook.com twitter.com

L’Assemblea de Maulets Nord ha iniciat una campanya contra la destrucció de Pollença, aquest és el seu text al que donam tot nostre suport.

Gotmar, La Font, Formentor, Cala Carbó,… es carreguen Pollença. I tu, no hi penses fer res?
Actualment, l’illa de Mallorca està immersa en un procés de destrucció
sistemàtica i d’afavoriment dels interessos urbanístics. Pollença no n’és
cap excepció.

Aquest darrers anys s’ha pogut observar com les urbanitzacions han anat
creixent exponencialment en detriment dels espais naturals. En podem trobar
un bon grapat d’exemples; les urbanitzacions de Gotmar, La Font, Bóquer, el
Calvari, ...

El creixement urbanístic, a més, s’afavorirà amb la construcció de dues
noves vies de circumval•lació al Port de Pollença. Una d’elles, acabada, ja
ha demostrat el veritable motiu: el creixement desmesurat de Bóquer.

En el cas de la segona via – actualment en construcció – veurem, una vegada
més, afavorir el creixement desmesurat del Port cap a zones humides i
agrícoles.

Dos altres casos de propera destrucció dels paratges naturals pollencins,
són els de Cala Carbó i Formentor. Aquestes zones, recentment, han estat
aprovades com a urbanitzables pel Partit Popular i Unió Mallorquina.

Un altre fet a remarcar, és el cinisme polític davant del problema de
l’habitatge. Mentre les persones joves no podem accedir a un habitatge en
condicions, l’Ajuntament de Pollença es dedica a afavorir i promocionar
habitatges de luxe com les del Calvari i Can Porquer.

Davant de tot això, des de Maulets volem demanar “I tu, no hi penses fer
res?” És per això, que cridam a la societat en general i especialment, a la
gent jove, a mobilitzar-se per aturar la destrucció de Pollença.

Maulets [ www.maulets.org/mallorca ]

Us podeu descarregar i escoltar nostra falca de la ràdio; download now securily.

 


 

Polítiques de Benestar Social (P9)

Alternativa | 15 Maig, 2007 08:24 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA, dins  el primer capítol DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA, avui publicam la segona part de les polítiques d'igualtat dedicada a la política de  benestar social. En aquesta part del programa hem tingut una bona ajuda de Joan Ramón Veterà i també ens han servit les reunions mantenides amb PRODIS i AFAMA.
 

 També us pregam que doneu  la màxima difusió a aquest programa i a la possibilitat de participar en el mateix, quan més gent participi millor.

POLÍTIQUES DE BENESTAR SOCIAL.  

MOTIVACIÓ

En el tema de les polítiques d’acció social, hi ha molta feina per fer, el municipi te greus mancances, especialment al Port. Calen unes polítiques de solidaritat i serveis socials dignes al municipi per lluitar contra qualsevol forma d’exclusió social. És imprescindible que les prestacions socials deixin de ser una “dàdiva” resultat de la “generositat” i la disponibilitat pressupostària de l’administració per adquirir la categoria de drets que poden ser reclamats i exigits per qualsevol ciutadà.

A més els serveis socials són els grans desconeguts entre els ciutadans. És per això que cal fer campanyes de difusió del què són els serveis socials per tal que el ciutadà els tingui present com a un recurs al que pot acudir quan sigui necessari.

La recollida d’informació i la participació de la ciutadania s’ha de complementar amb la realització d’estudis de necessitats, mapes de cobertura i guies de recursos que ens proporcionin eines rigoroses per poder dissenyar una planificació ajustada a la realitat del municipi.

La gestió privada de serveis socials ha de ser sempre des de la titularitat pública i amb fórmules que assegurin l’estabilitat. Cal considerar la subvenció com a una forma molt puntual en el finançament de serveis, substituint-la per la concertació o contractació amb entitats privades sense afany de guany. Som partidaris d'una política de transferències i convenis amb les associacions i entitats sense afany de guany que atenen necessitats socials a Pollença (AFAMA, PRODIS...) , sempre sense renunciar per part de l’Administració  a l'atenció d'aquestes necessitats.

Les associacions esmentades és un gran actiu humà del poble que s’ha d’aprofitar i la millora manera és donar-les tot el suport institucional en infrastructures, recursos humans i econòmics, assessorament, formació, suport institucional... per a que els es centren en la humanització dels serveis.

 Hem d’aprofitar la bonança econòmica actual per prevenir futures crisis, que només s’atenuaren si tenim uns bons serveis socials. La prevenció ha de ser un dels trets fonamentals en l’actuació dels serveis socials d’atenció primària. La implementació de polítiques de prevenció primària és la millor eina per tal d’evitar situacions de risc i exclusió social. Avui en dia la inversió en prevenció és pràcticament inexistent.

Si voleu escoltar nostra falca electoral, aquest és l'horari a la ràdio municipal. 

A continuació propostes concretes (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb