URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Benestar social 2 (P10)

Alternativa | 17 Maig, 2007 15:48 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la publicació de nostre PLA DE FUTURA GESTIO MUNICIPAL PER AL MUNICIPI DE POLLENÇA, dins el primer capítol DEMOCRATITZAR LA DEMOCRÀCIA, avui seguim amb les polítiques de benestar social i parlam de la Gent Gran i de les persones amb discapacitat.
 
GENT GRAN.

La piràmide de població de Pollença mostra que el sector de la gent gran tindrà els anys successius un pes molt importan,t cal estar preparats per solucionar les seves necessitats d’assistència i demandes, i promoure la seva participació activa dins la vida social.

Propostes

1 Promourem la redacció d’un Pla Municipal per a les Persones Majors, fruit de la participació dels interessats, que reculli i articuli totes les actuacions municipals dirigides a aquest sector de la població.

2 Dotarem a la Residència de Persones majors de Sant Domingo de la plantilla suficient de personal sanitari.

3 Impulsarem la participació dels Clubs de la Gent Gran en els Consell d'Àrea, sobretot en els de Salut, Cultura i Esports.

4 Potenciarem la creació d’espais de relació social i cultural de les persones majors.

5 Facilitarem la relació i l’intercanvi de produccions culturals d’associacions de Gent Gran d’altres municipis.

6 Establirem un programa específic d'activitats orientades cap a la Gent Gran.

- Programes de preparació de la jubilació.

- Coneixement i ús de les noves tecnologies de la informació.

- Esport, especialment l’ús de les piscines municipals, tant de manera individual com amb programes de manteniment amb monitors.

- Activitats culturals (xerrades, exposicions, concerts, etc.), tenint especial cura de realitzar aquests tallers en espais de fàcil accés.

- Programes d’encontre intergeneracional.

- Programes d’envellir ensenyant. Potenciant i recuperant antics oficis, perquè les persones majors els puguin transmetre a les noves generacions.

- Programes de formació (Universitat Oberta de Persones Majors, escola d’adults, etc.).

Un altre vídeo de Pere Josep; destrucció urbanística a Pollença

 


 

A continuació pla de gestió per les persones amb discapacitat.
 (Segueix)

Ajuda'ns a entrar a l'Ajuntament

Alternativa | 17 Maig, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Esper vostres valoracions del debat de la ràdio d’ahir. Personalment vaig a sortir content, es van tractar molt de temes en els que hem fet feina aquests quatre anys; urbanisme, transport públic, parcs infantils...

He de dir que fa dos dies que estic intentant que s’organitzi el tradicional debat del Port, de moment l’Associació de Veïns ha dit que sí, i tots els partits llevat d’UM també. Joan va dir ahir que havia de consultar amb Michel si la data del debat, el dimecres 23 li anava bé ( en principi ni al PIP ni a cap lloc hi ha constància de que hi hagi previst cap acte d’UM_UNPI, el dimecres assenyalat..

Ha estat molt estrany que fins ara no s’hagués organitzat aquest debat, quan sempre ha tingut molt d’èxit...

 Ens han convidat el dissabte dia 19 de maig a una reunió  a les 16:00 al bar 1550  per anar fent front comú per defensar cala carbó. Totes les mans són bones.

 Si encara no haveu visitat la pàgina Ja n´hi ha prou us la recomenam.
És una iniciativa ciutadana que neix de la inquietud manifestada des de nombrosos moviments socials, plataformes ciutadanes i gent independent després de gairebé quatre anys d´atacs sistemàtics contra pilars bàsics del nostre entorn cultural, social, econòmic i ambiental.

És un projecte dut a terme amb independència i de forma voluntària, que vol posar en circulació missatges audiovisuals de protesta i de resistència davant la impunitat amb què s´ha destrossat el territori, s´ha mentit i menyspreat la ciutadania i s´ha retrocedit en els serveis públics més bàsics.

A nostres actes electorals posarem els vídeos d’aquesta plataforma.


Aquest és l’embolcall dels preservatius que donam en campanya, que va ser un éxit al mercat del Por. A més d’un regal  pràctic fa referència a dos punts de nostre programa:

- Distribució gratuïta de preservatius en les festes municipals i en aquells esdeveniments lúdics, festius, musicals, culturals, etc, en els que col·labori o organitzi l’Ajuntament i que vagin dirigits a un públic eminentment jove.

- Instal·lació de màquines expendedores de preservatius als centres educatius de secundària.

 Encara hi ha molts de joves  que tenen vergonya de anar a comprar preservatius a les farmàcies i per desgràcia això fa que encara hi hagi embarassos no desitjats, transmissió de malalties veneres i abús de l’ús de píndoles abortives.  

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb