URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Parlant clar i en català

Alternativa | 18 Maig, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Al penúltim PiP sortia un article de la cap de redacció  Eva Cerdà ; “Hora de parlar clar I”  ens  sentims dolguts i tractats injustament i varen escriure una replica que el PIP ha publicat al seu darrer número, el que hem d'agrair.

PARLANT CLAR I EN CATALÀ.

Quan vaig llegir l’article del contrapunt del darrer PIP d’ Eva Cerdà ,  “Hora de parlar clar” ens va embargar una gran tristesa. Quatre anys d’intensa feina pel poble il·lusionada i compromesa es resumien en una frase, “Alternativa s’ha fixat més en la denúncia i en la crítica més mediàtica”. Aquest resum ens pareix certament injust, sobre tot quan es compara amb els elogis que rep el PSM per fer una feina similar a la nostra i quan després es diu Esquerra ha anat a per feina, com si nosaltres no haguessin fer feina.

No és fàcil per un partit sense representació fer-se un espai als mitjans de comunicació. Si Alternativa Esquerra Unida – Els Verds de Pollença  ha sortit aquest quatre anys contínuament a la premsa, ha estat per què hem fet una feina immensa de la qual la premsa només ha reflexat una part.

A més de nombroses notes de premsa i instàncies on ens hem centrat en les coses del dia a dia,  (parcs infantils, amiguisme, maltractament animals, ocupació dels espais públics, patrimoni...amb victòries com són el cobriment de la parada de busos del Moll i que arreglin els abocaments d’aigües fecals a la badia).. També hem fet molt de feina burocràtica; al·legacions a la Gola ( ens varen acceptar dues; la eliminació de totes les zones que s'han omplit amb escombreries i la utilització de fusta certificada)., la segona fase de circumval·lació, els fondeigs de Formentor... Hem fet recursos d’alçada contra l’Ajuntament i Ports per la manca de informació, denúncies contra les construccions a zones protegides...Hem presentat  a l’Ajuntament  un pla d'accessibilitat i supressió de Barreres Arquitectòniques, mesures concretes per millorar el transport públic, una moció relativa al registre dels camins públics com a patrimoni municipal... Igualment hem denunciat a la demarcació de Costes les irregularitats de la urbanització de Formentor i a Ports les irregularitats de les cessions i concessions a Ports ( va ser una feinada d’investigació)...

Nosaltres no sabem fer festes i guanyar-nos a la gent amb regalets ni excursions. La nostra manera de veure les coses fa que actuem diferent, convocant organitzat conferències amb regidors experimentats per extraure idees per aplicar a Pollença  com Carmen García regidora de Bilbao de la dona, Imma Mayol, tinent de batlle de Barcelona i Marc Parés regidor de participació ciutadana de l’Ajuntament del Figaró, dient el que pensam sempre, criticant i sempre proposant alternatives segons la nostra manera de pensar.

També hem fet feina per recuperar la memòria perduda de Pollença, impulsat  l’Abril de República   que  enguany ha arribat al seu quart any, fent l’exposició i el llibre sobre l’art i l’artesania a les presons feixistes, xerrades i debats al llarg de l’any...

Aquest és un mínim resum del que hem fet aquest quatre anys, des de accions mediàtiques com regalar un paraigües al batle, per recorda-li que feia falta tapar les parades d’autobusos, a molta de feina burocràtica, d’investigació, de camp...

 Parlant clar i en català hem anat per feina i hem fet molta, fins i tot hem intentar aconseguir una candidatura del Bloc a Pollença.

Un altre vídeo de Pere Josep García;

Camins, Parcs i Espais Públics de Pollença

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb