URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cala Carbó

Alternativa | 05 Juny, 2007 11:00 | facebook.com twitter.com

El tema de l'edificació a Cala Carbó és d'aquest que s'arrossega fa molt d'anys al municipi

Només faré un resum del que ha passat des de l'any 2000 quan l'Ajuntament de Pollença va procedir a la suspensió de llicències del Sector de Cala Carbó , a fi d'evitar la construcció de la urbanització projectada (unes 40 xalets) que representaria un gran impacte ambiental i paisatgístic.

La zona constitueix una àrea poc amagada i té un pendent espectacular que fa que qualsevol edificació provoqui un impacte estètic negatiu molt més gran. La Cala Sant Vicenç avança cap a la degradació turística de forma accelerada i la construcció d'aquestes edificacions serà la confirmació més absoluta.

La zona té la classificació de sòl urbà des del PGOU de 1990, però respon a un tipus d'urbanisme propi dels anys 60,a l'època del primer boom turístic. Def fet des de 1962 l'Ajuntament havia atorgat una dotzena de llicències d'obres en el lloc. A 1994 l'Ajuntament es va comprometre a iniciar la recepció de la urbanització. Per això la seva reclassificació per evitar la construcció suposaria unes indemnitzacions milionàries que l'Ajuntament no pot assumir amb recursos propis.

Al Pla Territorial de Mallorca es va adoptar la solució de traslladar l'edificabilitat a l'Ullal del Port de Pollença. A les darreres declaracions de Joan Cerdà es va dir que segurament no es podrà edificar a una part de l'Ullal per la seva condició de zona humida. Per nosaltres aquesta solució “era desvestir un santo para vestir otro”.

La solució més factible en aquest moment passa per reclassificar la zona urbanitzable i indemnitzar als propietaris pel que fa falta la unió de tots els partits i la ciutadania de Pollença per aconseguir fons del Consell, Govern i Govern central

De totes maneres ens agradaria saber quins són els que varen decidir fer urbanitzable aquesta zona i els propietaris que s'han beneficiat d'aquest fet.

Fotografia de Cala Carbó del web fotogràfic de Toni Salas

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb