URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hay un fusilado que vive.

Alternativa | 08 Juny, 2007 18:00 | facebook.com twitter.com

Nostra amiga G, ens ha enviat aquesta postal dedicada a  Rodolfo Wash, un gran intelectual argentí, molt desconegut per aquestes terres. Va ser detingut i desaparèxer durant la llarga nit de la dictadura argentina un 25 de març de 1977

Suscribim totalment el que va dir Rodolfo Wash el 1º de Maig de 1968 al seu  “Mensaje al Pueblo Argentino”:

“El campo del intelectual es la conciencia, por definición, la conciencia. Un intelectual que no comprende lo que pasa en su tiempo y en su país es una contradicción andante, y el que comprendiendo no actúa, tendrá un lugar en la antología del llanto pero no en la antología viva de su tierra.”

Si compreneu que a Pollença tenim problemes i que nostre projecte mereix la pena, ha arribat el moment d'actuar. Aquest diumenge al mig dia fem una paella-assemblea, si voleu venir posar-vos en contacte amb nosaltres a eurxella@yahoo.es

Si voleu saber més de Rodolfo Wah.

 Del que he llegit sobre Rodolfo Washa m'ha encantat aquest article Rodolfo Walsh: un periodista con rango de tropa. José Steinsleger a continuació ( així comprenereu el títol de l'article)

 (Segueix)

Dentistas sobre ruedas

Alternativa | 08 Juny, 2007 05:52 | facebook.com twitter.com

Diumenge vaig poder anar  a la pensió Bellavista del Port a conèixer el que havia fet l’Associació  "Dentistas Sobre Ruedas "(DSR)  a Àfrica,  DSR és una associació sense ànim de lucre formada per dentistes, professionals de la cooperació i voluntaris de diferents sectors. La finalitat de l'associació és organitzar i coordinar diferents projectes per a millorar la salut bucodental en països i regions amb manca de serveis odontològics així com fomentar l'educació bucodental en aquests països.

 Ens varen mostrar fotografíes i explicar la feina que havien desenvolupat a Marroc, Mauritania i Senegal.Una feina directa mitjançat una “clínica mòbil”  dels tractaments més comuns, sobre tot exodoncies. Era impressionant veure com darrera d’algun somriure de dents blancs havia un vertader desastre bucodental. Inclòs es pot dir que varen salvar la vida a una persona a la que la infecció ja l’afectava el pit.

A més de la feina directa varen col·laborar amb associacions i autoritats locals amb material,  campanyes d'assistència bucodental bàsica i de sensibilització. Igualment varen impartir tallers sobre higiene oral en escoles i centres educatius. En resum una feina molt completa i molt bé organitzada.

Si voleu saber més entrar a la seva pàgina web DSR i col·laboreu.

A Pollença disposam d’un excel·lent material humà, ja és hora de que les múltiples associacions de caràcter solidari i social del muncipi tinguin una ajuda estable per part de l’Ajuntament i que aquest dediqui al manco un 0,7 % del seu pressupost a ajudes a projectes solidaris com aquest amb els països del tercer món.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb