URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Unanimitat i consens.

Alternativa | 12 Juny, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

M’ha arribat el comentari de que Joan Cerdà (UM) ha dit a més d’una persona que el poble no està content amb la meva elecció, és clar que Joan extrapola la seva opinió a un imaginari poble en el que suposo no entren les 595 persones que han votat nostra llista. Una mostra més de consens i moderació.

A partir d’aquest comentari i d’una article de Félix Ovejero titulat “Mentiras pública, verdades privadas” se m’ocorre la següent reflexió.

L’objectiu de Joan, en moltes ocasions, ha estat arribar a una unanimitat que oculti i eviti que els problemes s’arriben a discutir. Per això supos que ha molestat tant nostre feina per acabar amb un  presumpte consens  bondadós basat en l’absència de discrepàncies.  Desde nostre punt de vista la unanimitat bona no és la que impedeix la discussió sinó la que és resultat de la discussió. Les opinions s’han de sostenir desde les bons raons no des del cultiu de mitologies  i llocs comuns, com la POLLENÇA de la que s’omplin la boca alguns.

 L’absència de discussió sobre molt de temes  a Pollença revela  l’existència de teranyines mentals o covardies cíviques. La ciutadania no ha estat disposada a assumir els costos de la discrepància mentre que els que hem actuat en consciència, sense fer contes,  som acusats de radicals fanàtics que soscavem la convivència.

Confiam a aquesta legislatura en superar el que se diu “llinda d’oposició” i ser la majoria suficient per aconseguir una ciutadania més racional capaç de fer públiques i discutir les seves opinions. Una ciutadania sense por a la discrepància.

El consens bondadós requereix perdre la por al argument entre tots que és una cosa diferent del “trapicheo” entre uns quants.

                            El Roto, El País, martes 25 de junio de 2002

 

 

 

 A continuació fil directe sobre pactes.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb