URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La fàbrica de Can Morató II.

Alternativa | 19 Juny, 2007 10:53 | facebook.com twitter.com

Durant la campanya electoral del 2003 el PSOE va proposar la compra de la Fàbrica, segons el propi PSOE després de diverses reunions amb el propietari de la fàbrica, el preu que demanava el propietari eren 540.910 euros (90 milions de pessetes). El PSOE va organitzar una jornada de portes obertes i va presentar un projecte de centre polivalent. De tot això mai més es va saber res, el PSOE va a estar a l'oposició i ja no va presentar cap proposta a l'equip de govern ( que jo sàpiga) i al programa del 2007 la idea havia desaparegut

Al mateix temps l'equip de govern anterior va negociar amb el propietari i en aquell moment demanava un milió d'euros (166,386.000 pts) i la requalificació en urbà dels terrenys darrera la fàbrica. Aquest darrer punt no es va admetre per équip de govern i pensam que amb raó.

Fa tot just un any, es va posar en la fàbrica un cartell d'una immobiliària i es demanen 2.000.000 €.

Durant la campanya el tema de la fàbrica no ha sortit pràcticament a la campanya. Esquerra Republicana va denunciar l'estat d'abandó de l'antiga fàbrica i va parlar d'una possible compra de l'edifici per a destinar-lo a usos socials com projecte de futur del seu partit.

Nosaltres tal com està la situació financera del l'Ajuntament, amb l'Auditori de Moneo, amb la gran quantitat d'edificis municipals que necessiten reformes i amb les mancances d'infraestructures bàsiques la municipi... La veritat es que ni ens varen plantejar la possible compra de l'edifici.

 El que tenim clar és que falten urgents accions de conservació, restauració i rehabilitació.

 

Al Boib del 2001 ja es descrivia l’aspecte del conjunt com de total abandonadament, situació que encara ha empitjorat més aquests anys; “hi ha hagut actes de vandalisme, acusats a la part d’habitatge, i per altra banda hi ha una colonització important de la vegetació.” Així i tot el conjunt conserva bona part de l’estructura murària i la façana és conserva en gran part. S'ha de mantenir la composició volumètrica general, i rehabilitar l’estructura i les cobertes, la façana principal i la del camí Juanot, els revestiments, etc. Pel que fa als materials, s’han de mantenir en la major mesura possible els existents, mentre que les noves intervencions s’hauran de diferenciar de les del moment de la construcció.

Al Boib respecte als usos diu “que s’entenen possibles aquells que resultin totalment compatibles amb l’estructura i configuració actuals”.

En aquest moment nosaltres pensam que el primer que s'ha de fer és obligar als propietaris a complir amb els seus deures de conservació (article 26 de la llei de patrimoni Històric de les Illes Balears). En quant a la compra de l'edifici hem d'estudiar l'expropiació del mateix per interès social (article 33 de la mateixa llei).

 

 

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb