URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

UM descarta pactar amb el PP

Alternativa | 20 Juny, 2007 22:14 | facebook.com twitter.com

  "La reunión Ejecutiva de Unió Mallorquina celebrada en la tarde de este miércoles ha concluido con el objetivo de continuar manteniendo la línea de negociaciones con el PSIB-PSOE para llegar a un pacto de gobernabilidad. Así lo ha declarado la presidenta del partido, Maria Antònia Munar, quien ha añadido que se lo comunicará al presidente del Govern de Baleares en funciones, Jaume Matas, con el fin de rechazar iniciar negociaciones paralelas con el PP porque ello parecería una "subasta", y no es "su intención".

Més informació a  http://www.mallorcadiario.com/ 

Discurs Tomeu Cifre

Alternativa | 20 Juny, 2007 06:01 | facebook.com twitter.com

Aquest és el discurs  de Tomeu Cifre (PP) a la constitució del nou Ajuntament. Li hem d'agrair que ens ho hagi enviat i permès publicar. Varen dir que intentariam publicar la màxima informació municipal possible i consideram que els discursos de dissabte són textos interessants com punt de partida de la nova legislaatura.

També hem demanat el seu discurs a Joan Cerdà (UM), ens ha dit que en aquest moment no el trobava però que ens ho farà arribar quan ho trobi. 

En el cas del discurs de Biel Cerdà (PSM) us avisarem quan es pengi al blog del PSM. Francisca Ramon (PSOE) com ja varen dir no va fer cap discurs.

Ara podreu valorar aquest interessant discurs.

 

Bon dia a tots i a totes:

Permeteu-me que les meves primeres paraules siguin de reconeixement a tots els regidors que avui deixen el seu càrrec, i en particular als meus companys del PP-Ump, Joan Josep Comas, Bel Cerdà, Rafel Lorente i Miquel Sabater per aquests quatre anys de dedicació al poble i per la seva tasca realitzada a cada una de les seves àrees. També donar la benvinguda i l´enhorabona als nous regidors de tots els grups polítics desitjant-lis sort en aquests nous reptes.

Ara fa quatre anys encetarem una nova etapa en la coyuntura política a Pollença, una etapa plena de reptes, d´il.lusions, d´inqieuts, fruit del que vàrem entendre era la voluntat del poble, expressada en unes eleccions democràtiques, això si , també amb uns acords a desenvolupar fruit del mateix pacte de governabilitat, que per molt que s´hagi criticat el fons o la forma el temps i la història demostraran que varen ésser un punt d´inflexió cap el desenvolupament i el futur del nostre poble.

Fa tres setmanes les urnes, el poble torna a manifestar-se, i per el que vàrem veure, i per molt que intent interpretar-ho no hi veig altre lectura, les urnes varen expressar el mateix que en el 2003.

La coalició PP-Ump encara que algunes editorials locals encara no sen temin, tornen a guanyar les eleccions, al Sr. Cerdà Rull les previsions no l’hi havien sortit lo be que que es pensava, no va obtenir els 7 regidors que esperava, ni el PSM mantenia els 2 que tenia, això si, sempre l’hi quedava el PSOE, a ambdós llocs hi tenia els seus millors candidats, com s´ha demostrat.

Hi va arribar l´hora dels pactes, de les negociacions, però per que això es produesqui fa falta intenció, la nostra hi era, reeditar el pacte amb UM-UNPI, tal com ho havíem interpretat amb els resultats, però es veu que només era la nostre, per l´altre part no  n’hi va haver mai, això si, intenció  i il·lusió molta, però submissió i humiliació mai. L’hi vàrem posar tot damunt la taula, acords, programes, inversions, batlia, millorar els serveis per els ciutadans, tot era negociable, el que volíem era gestió, no àrees de lluïment i foto, els hi deixàvem totes per vostès, que per això en sabien molt mes que nosaltres, però com he dit no hi havia intenció, mai no hi va haver cap contraproposta, es veu que fa temps que estava trempat, a les seves assemblees, per el que si ni tant sols es va votar la nostra opció. Però al final tothom es esclau de les seves paraules, nosaltres les propostes, els hi donarem per escrit, l’hi oferirem un canvi de model de gestió, i allà queda, de vostè, encara que no se banyi mai i per escrit res de res, a tots ens quedaran les seves, del que voldria fer, com ho volia fer i contra qui ho faria, tindrem temps per recordar-l´hi, però al cap i la fi, per els qui el coneixem només son paraules, al final la seva darrera escusa era el moll, a qui vostè i el Sr. Ochogavia, al igual que la cala, amb el pacte del 2003 i durant tota la legislatura havien estrangulat, i on els resultats eren mes clars per noltros, ara tenia una oportunitat de agafar la bandera, però veig que ha passat el mort al Psoe, per tant el que l’hi deia, no hi havia intenció.

I al PSOE tampoc n’hi havia gens d´intenció, encara que ho volguessin escenificar, ja tenien el que volien tot i que pens que no s´han fet valer el suficient, podrien haver tret molt mes, i crec també que coneguent-los estaven capacitats per mes, han estat massa conformistes.

I el PSM, o millor al Sr Cerdà, que a focalitzat totes les seves crítiques cap al nostre partit i cap a la meva persona, i mai cap a l´acció del govern, que ha fet de portaveu a l´oposició del Sr. Cerdà Rull, del qui ha escenificat tot el que ell, no podia , per la seva situació, posar en escena, mocions, preguntes, titulars, del que no hi hagués Bloc a Pollença, etc. ,mes prest o tard es veurà recompensat.

Però aquest es el joc de la democràcia, aquests dies es celebren els 30 anys de les primeres eleccions , i les regles del joc son les mateixes, però la filosofia no ho es, el sentit de la legitimitat no es el mateix. Diuen que per guanyar una guerra a vegades s´han de perdre moltes batalles, nosaltres amb quatre anys amb vostè en vàrem perdre moltes però al final guanyarem les eleccions., vostè es batlle per segona vegada sense haver-ne guanyades cap, esper que alhora de governar ho tingui en compte

Però les regles del joc son aquestes, nosaltres els aceptam, el seu pacte es legítim, podríem pensar que poc ètic, encara que avui en dia en política te poca importància, farem feina des de l´oposició, de la forma mes constructiva, però crítica, esperem no caure en l´error de tots els grups de no fiscalitzar ni criticar a Um per si desprès i hem de pactar, tanmateix no serveix aquesta tàctica, vostè es el batlle i a vostè l’hi demanarem les responsabilitats quan faci falta i les felicitacions quan les se meresqui, també seva es la responsabilitat d´arribar a un consens amb els grans temes que afecten al nostre poble, allà ens hi trobarà, només l’hi deman que sigui valent, que no pasteletgi, i que amb els grans temes, sobretot amb els urbanístics i els que ja teníem començats no torni arrere.

Esper de veres que aquest pacte que ha firmat arribi a bon port, que com he pensat, i ara encara mes , no sen ampenedesqui desprès d´haver-l´ho firmat, la premisa que tenia era de no donar cap escusa per que es trencas, i crec que vaig arribar a bon port, va primar sempre l´interès general per sobre dels particulars.

Esper que sia una bona legislatura, fructífera, com ho ha estat aquesta que acabam, que els regidors als qui encomani les tasques ho facin el millor possible, quan ens necessiti, ens vengui de cara, i ens trobarà, pot estar ben segur, que tingui molta sort. Moltes gràcies.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb