URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els eterns coliformes fecals

Alternativa | 23 Juny, 2007 07:42 | facebook.com twitter.com

Avui a la premsa l'exbatle, Bartomeu Cifre (PP-UMP) asegura  que les analítiques que féu la Conselleria de Sanitat de les platges de Pollença durant l'estiu de 2006 recomanaven tancar la platja d'Albercuix perquè presentava restes de fecals, però així i tot l'equip de govern (UM-PP) decidí no precintar la zona ni prohibir-hi el bany. Al mateix temps Tomeu acusa a l’actual batle, Joan Cerdà (UM-UNPI), de voler crear alarmisme després que ordenàs precintar un bocí de la platja fa tres dies.

En aquest cas pensam que té raó Joan Cerdà, primer l’hem de de donar l’enhorabona per informar-nos ràpidament del problema de la filtració de fecals a la platja  d’Albercuix, cosa que no es va fer la legislatura anterior També l’hem de felicitar  per tancar immediatament la platja  al bany. El primer és la salut, precisament el dijous un banyista es deia que tenia una forta otitis per culpa de les bactèries  fecals existents a l’aigua.

Com ja varen dir a un comentari  les analítiques de la Conselleria de Salut a internet ja el 13 de maig  marcaven que la qualitat de l'aigua de la platja d'Albercuix era deficient. A internet només diu si l’aigua és excel·lent, bona o deficient, pensam que s’hauria de ser més transparent i publicar els resultats complets de l’analítica.

 Segons Joan els resultat de maig es va posar en coneixement del regidor de medi ambient Joan Comas (PP) i el batle en aquell moment Tome Cifre (PP) però eren temps electoral i s’estava a punt de recollir les banderes blaves del municipi i  no es va fer res. D’aquesta manera es va perdre un temps preciós, una vegada més l’electoralisme i la propaganda guanyaven als interessos ciutadans.

A part d’aquesta baralla entre Joan i Tomeu  queda en evidencia el que hem denunciat una i altra vegada. Recordau nostra denúncia de l’any passat amb analítica inclósa (veure articles coliformes fecals)  i totes nostres denúncies del tema ( presentades a la premsa i a l'ajuntament), mirau la catergoria aigua.

Solucionar aquests abocaments ha de ser una prioritat de l’Ajuntament, no pot ser que un municipi que viu del turisme tanqui una platja en plena temporada per un problema que a més a més no és nou. Al primer plenari ordinari demanarem la realització d’un pla d’obres que permeti abans de la temporada 2008 fer una revisió i substitució a fons de la xarxa de clavegueram del Port. Si fa falta retallar partides d’altres àrees s’ha de fer, hem de començar a construir el municipi per la base.

 Nostra analítica d'octubre del 2006.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb