URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Acord del Govern pel Canvi.

Alternativa | 25 Juny, 2007 23:09 | facebook.com twitter.com

He triat alguns punts de les  nou pàgines de l’acord de govern, us recoman la seva lectura sencera .

 L’acord pel nou Govern  per a l’estabilitat política i el futur sostenible de les Illes Balears .

1.- El primer punt es compromet a desplegar el nou estatut: unes institucions renovades i un major autogovern.
En aquest punt es parla molt de aconseguir una bona financiació per l’Estat.

 Hi ha un apartat molt interessant on diu que el Ministeri de Medi Ambient destinarà una partida anual per a l’adquisició de terrenys, regeneració, actuacions o millora del litoral a les Illes Balears no inferior als quaranta milions d’euros en la propera legislatura, que es repartiran proporcionalment durant els quatre anys. Aquest és el punt on hem de fer feina tots els partits i la societat de Pollença, tots a una per requalificar Cala Carbó.

 També és interessant el punt que parla d’impulsar un Pacte Local per dotar de competències i recursos que el nou Estatut reconeix als governs locals. Ja és hora de dotar econòmicament bé als Ajuntaments que assumeixen molt de competències que no els corresponen.

2.- El segon punt parla de configurar un territori equilibrat i sostenible.

Es parla d’aprovar la Llei del Sòl i la Llei del Paisatge, i de preparar modificacions puntuals del Pla Territorial de Mallorca, sempre que existeix l’acord unànime de les forces polítiques signants, amb l’objectiu d’eliminar les ARTs ( una d’aquestes àrees és Cala Carbó – Ullal) i totes aquelles urbanitzacions que es puguin eliminar en funció del seu grau de consolidació (en aquest punt es podran inclure alguna de les urbanitzacions de Pollença?). Les desclassificacions que es puguin acordar es tramitaran mitjançant una llei i igualment per acord unànime.

-  Durant aquesta legislatura no s’aprovaran nous ports esportius ni macroampliacions dels ja existents, si s’escau es modificarà la Llei de Ports en aquest mateix sentit. ( Bye Bye al projecte d’un super espigó al Port de Pollença)

- Serà reforçat el departament de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca i

s’estudiarà la implantació del Síndic del Territori. ( Esperam que el reforç sigui de bons i de veres).

- Aprovar el Pla Estratègic de l’Habitatge per facilitar l’efectivitat del dret al’habitatge.

-  Donar prioritat al transport públic amb el desplegament del ferrocarril fins

Alcúdia i també es parla de  tramvies a l’aeroport, Badia de Palma i les Badies del nord de Mallorca . Un tramvia a la Badia de Pollença que després es prologues fins a Pollença seria una gran solució a nostres problemes de transport públic

les iniciatives intermodals que també inclouen el bus.

- Serà reformada la Llei de camps de Golf per tal d’impedir nous camps de golf acompanyats de creixements residencials i turístics. Serà elaborat un Pla Sectorial de Camps de golf a Mallorca, amb criteris restrictius. S’estudiaran els expedients en tramitació, tot aplicant els ja esmentats criteris restrictius. En qualsevol cas es respectarà el conveni signat pel Consell de Mallorca en relacióa Es Pujol de Santanyí. Aquest punt ens hagués agradat més restrictiu.

- Consolidar la xarxa balear d’espais naturals i estudiar-ne l’ampliació sempre amb l’acord dels propietaris, i la resta de sectors implicats, i amb l’increment de recursos econòmics per millorar la gestió i la conservació. Pensam que s’han de recuperar els espais naturals reduïts aquest quatre anys.

 S’estudiarà completar el Catàleg de zones humides protegides. Esperam la inclusió de l’Ullal.

3.- Fer de l’educació un instrument bàsic de redreçament del país.

 Increment progressiu del pressupost educatiu amb l’objectiu d’arribar al 6 per cent del PIB en el menor temps possible.

 Reforç a l’educació de 0-3 anys amb la creació de 4.000 noves places

d’escoletes en dues legislatures. A la fi escoletes municipals a Pollença?

 Gratuïtat dels transport a Batxillerat i FP. A la fí els alumnes del Port podràn anar a l’institut de Pollença de manera gratuíta?

4.- Garantir una sanitat moderna, d’excel·lència i confortable per a l’usuari.

 Paralitzar les obres de Son Espases i analitzar la situació econòmica, jurídica i patrimonial per tal de comprovar la factibilitat de construir un nou hospital al solar de Son Dureta. Obrir totes les plantes de Son Llàtzer. Ampliació d’àrees a l’hospital de Manacor. Dotar de més tecnologia i especialitats l’Hospital de Menorca. Garantir el desenvolupament complet dels hospitals d’Inca i de Formentera en un termini de dos i un anys respectivament....

5.- Donar prioritat a les persones: més atenció, més equitat, més igualtat d’oportunitats.

 Nova Llei de Serveis Socials.

 Garantir uns ingressos econòmics mínims a totes les persones grans de les Illes Balears mitjançant el lideratge d’iniciatives davant l’Estat i les Corts Generals.Complement autonòmic de les pensions més baixes d’acord amb la Llei 4/2005.

 Es destinarà el 0,7 per cent del pressupost total de les institucions a cooperació amb el Sud.

 Compliment estricte de la normativa de inserció laboral dins l’administració dels minusvàlids psíquics i físics. Es crearà un Fons Econòmic que permeti la integració laboral dels perceptors de la pensió d’invalidesa parcial i d’altres sectors anàlegs.

6.- Avançar cap a una societat més informada.

 Reestructuració de l’EPRTVIB, IB3, sota els criteris de l’equitat, la transparència i la cura en la gestió del pressupost.

 Assegurar la recepció normal a totes les illes dels canals de ràdio i televisió que emeten per a tota l’àrea lingüística catalana.

7.- Situar la nostra identitat cultural en un món divers

 Valoració i restauració dels elements patrimonials i arqueològics a càrrec del’1% cultural i la taxa de sòl rústic.

 Creació del Memorial Balear de la memòria històrica.

Fotografia de “Canvi”

 

 

 

Pacte de...

Alternativa | 25 Juny, 2007 11:37 | facebook.com twitter.com

El PSIB el Bloc han arribat per fi a un acord, després de l'assolit entre PSIB i UM.

En aquest nou Govern, Francesc Antich serà president, Munar encapçalarà el Parlament i Francina Armengol el Consell. L'acord inclou que el Bloc gestionarà en la pròxima legislatura les conselleries d'Ordenació del Territori i Mobilitat, Comerç, Indústria i Energia i Benestar Social, i els departaments del Consell de Mallorca de Cultura i Patrimoni, Interior i Cooperació Local.

Esperam saber  més d'aquest acord per opinar, ja que fins avui a les 9 semblava que era molt complicat, sobre tot per la falta d'acords programàtics i perque el PSIB oferia conselleries buides de continguts. 

Quin serà el nou nom d'aquest pacte? 

El mercadet del Port

Alternativa | 25 Juny, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta setmana passada ha arribat a la premsa la polèmica  del mercadet del Moll. a la plaça Miquel Capllonch. Aquest mercat es va instal·lar a final de maig, i s’instal·la cada dia de 7 a 12 de la nit) . L’anterior batle Tomeu (PP) va atorgar, segons la premsa, 29 llicències i cada  paradeta  paga una quota anual de 600 euros. 

D’aquest mercat hem rebut queixes de comerciants i de veïns que han vist com l’espai públic central de la plaça, uns dels pocs no ocupats per les taules i cadires dels restaurants i on es podia passar una estona agradable amb el nins, ara està ocupat pels mercadet. Inclòs alguns veïns ens havien dit que algun venedor d’aquest mercat ells havien llevat dels bancs públics.

També havien rebut queixes d’algun artesà d’aquest mercat que demanava tornar al seu lloc original, al passeig Anglada Camarasa- Vora Mar.

El problema és  una vegada més l’ocupació dels espais públics per part de negocis privats (a Pollença tenim molt d’exemples, camins, costes, fondeigs, carrers, places...). En el cas que ens ocupa el tema és més greu per que  la plaça Miquel Capllonch era un dels pocs espais de relació social lliure de negocis del Port. Ara s’ha convertit en un espai mercantilitzat més.

La meva opinió és que només s’hauria de deixar  fer mercat als artesans  i  a aquells que no fan competència directa als comerciants (per exemple hi ha una dona que es dedica a entretenir als nins pintant) i que lloc del mercat hauria de ser el Passeig Anglada Camarasa.

Fralokus ens ha enviat aquesta fotografia, un bon exemple d'ocupació de l'espai públic. Davant de la pasivitat de l'Ajuntament per fer complir les seves ordenances, els  negocis entran en un guerra de cartells en mig del carrer i els ciutadans hem de fer slalom

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb