URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Llei de dependència.

Alternativa | 27 Juny, 2007 06:18 | facebook.com twitter.com

Joan Ramon ens ha fet arribar aquest article sobre la Llei de dependència. Un dels avanços d'aquesta legislatura (a pesar del que diu el PP no tot ha estat negociar o no amb ETA). Pens que a Pollença aquesta legislatura hi haurà avanços importants en els Serveis Socials, Joan va citar el tema a la seva investidura com batle i pens que tots els partits som conscients del dèficit actual al municipi. Ara fa falta invertir en la millora real d'aquests serveis.

El 9 de Maig es van acordar les prestacions al any 2007 que podran sol·licitar aquelles persones avaluades com a grans dependents, dins el marc de la llei de dependència. Els serveis que podran sol·licitar són:

-         La prevenció i promoció de l’autonomia personal.

-         Teleasistencia.

-         Ajuda a domicili (entre 70 i 90 hores mensuals pels casos més greus).

-         Centre de dia i de vespre.

-         Atenció residencial.

En cas de que no existeixi oferta pública del serveis requerit, les persones amb gran dependència podran rebre una sèrie de prestacions econòmiques:

-         Prestació econòmica vinculada al servei que es requereixi, les persones amb gran dependència podran rebre una sèrie de prestacions econòmiques.

-         Prestació per tenir esment a l’entorn familiar. De manera excepcional , el depenent beneficiari podrà optar per ser atès al seu entorn familiar, el cuidador rebrà una compensació econòmica per això, i haurà de figurar de alta a la Seguretat Social al Regim General (el cost de la cotització a la seguretat social i de les accions de Formació corre a càrrec de l’estat).

 El Govern ha destinat a Balears per cofinanciar (El Govern ha d’aportar una quantitat igual) aquestes mesures contemplades a la llei de Atenció a la dependència de 4.405.561Euros.

A la  vegada el Consell de Ministres ha aprovat la creació del Consell Estatal de les Famílies, com consell consultiu del Govern en les polítiques que afectin a les famílies espanyoles i de participació de les organitzacions socials representatives de les mateixes.

He volgut fer-vos arribar aquesta noticia  doncs la considero una passa important en l’atenció de les persones majors i/o amb discapacitat, si bé tampoc li vull fer una lectura de color de rosa, doncs en moltes ocasions en lloc de  crear-se nous serveis públics segurament s’engreixaran noves empreses de serveis creades amb ànim de lucre, que faran que molta gent que treballi en aquest sector tinguí un treball precari i que l’atenció als dependent no tingui el caràcter de servei públic que penso mereix, aquest serà un punt a vetllar.

Per altre banda això em serveix per recordar un fet: Tots els partits polítics parlaren de millorar els serveis socials al municipi de Pollença, especialment al moll durant aquesta legislatura que just comença. Trobo que aquesta ha de ser una batalla irrenunciable , no podem créixer i mantenir uns serveis socials de fa gairebé 20 anys (el moll ha de tenir una oficina pròpia de serveis socials), entre altres temes a millorar.

foto de  http://www.ideal.es/jaen/

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb