URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De plans generals, normes subsidiàries plans territorials...

Alternativa | 30 Juny, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

 Nou article que ens ha enviat  Joan Ramon Bosch Cerdà, us recordam que aquest blog està a vostra disposició per publicar vostres articles, els podeu enviar a eurxella@yahoo.es.

Com diu Joan no fa falta ser un expert en urbanisme per saber que la Pollença que volem no és la que s'està fent.  La pena és que uns quants s'han encarregat de fer un entramat de lleis de llenguatge oscur per assegurar els seus negocis fonamentats en l'especulació i el desconeixement de la majoria de la gent d'algo tan important com la planificació de nostre municipi

Pens que tots estarem d’acord  en què una de les lluites per aconseguir el tan anomenat creixement sostenible és assegurar un creixement urbà raonable, per tal de no hipotecar el nostre futur, a més de evitar un consum de recursos que crea una minva de la qualitat de vida de la majoria dels ciutadans en benefici de molts pocs.

Així veig com darrerament es parla molt del Pla General del 1990, que a més de deixar via oberta al meu parer a construccions i urbanitzacions males de entendre, com és el cas dels horrorosos xalets que podem veuré a un costat del que un temps fou la finca de Boquer, a més de herències com Cala Carbó, (crec que amb voluntat majoritària a tots els partits de posar-hi remei) també casos com La Font i El Vila.... el pas de diferents consistoris no ha pogut , volgut o sabut(suposo que hi ha hagut casos de tot color) aturar un creixement que al meu parer no respon de cap manera al de garantir un habitatge digne per a tothom, sinó a interessos varis .

 

També considero que augmenta el nombre de ciutadanes i ciutadans que demana una regulació del creixement amb criteris de sostenibilitat,  i quan la societat demana mesures, els governants han de prendre nota.

La passada campanya tots els partits es van mostrar favorables a augmentat el control urbanístic i majoritàriament parlaren de no augmentar el sol consolidat, si això és així, haurem de menjar-nos algunes normatives dels passats anys, però es podria fer un canvi en positiu , això o dic evidentment amb el meu nul coneixement d’urbanisme, però vull confiar en una legislatura encaminada al procés de  garantir un creixement respectuós amb l’entorn i la garantia d’un control urbanístic efectiu, si atenem a la voluntat que expressaren durant la campanya electoral els diferents candidats, que penso s’haurà de fer efectiva durant aquesta legislatura.

Això, sense entrar en la creació de normes subsidiàries, adaptacions a Plans territorials de Mallorca i nous plans generals, entre altres coses pel meu grau de desconeixement i la seva complexitat si una persona no n’ha seguit el seu procés. Considero que la voluntat del regidor de torn no sempre és suficient i que cal involucrar-hi tots els agents implicats, crec també que la majoria de pollencines i pollencins volem poder viure a un poble on el creixement urbanístic no desbarati un entorn privilegiat que ens ha vist néixer, créixer i que no hem de destruir. Això hauria de ser suficient per tal de encoratjar els regidors per emprendre en valentia la tasca de garantir uns criteris raonables de creixement, molta sort a tots en la  tasca  de defensar l’interès general aquesta legislatura.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb