URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Alternativa | 31 Agost, 2007 05:45 | facebook.com twitter.com

 Ens ha arribat la següent denúncia respecte  a la font del Gall o l'Almoina (1827)

" Curiosament m’havien dit que per la patrona havien robat el gall de la font de la plaça de l’almoïna i l’altre dia ja el vaig veure al seu llloc, però, com podreu observar a la fotografia que us adjunto, el gall està colocat de tal manera que qualsevol infant del nostre municipi ho hagués fet molt millor. La meva reflexió, després de parlar-ho en diferent persones enteses en patrimoni històric, ha estat que per fer les coses de qualsevol manera i després voler seguir presumint del que tenim, val més no fer-ho i deixar-ho així com està.
A qui ens hem d’adreçar els pollencins que estimam Pollença i cada un dels racons més bells i emblemàtics de la nostra vila? Crec que és important que se facin les coses amb un mínim de qualitat.

Gràcies.


PD: Aprofito per denunciar que un dels establiments de restauració que hi ha en aquesta plaça utilitza la base de pedra de l’esmentada font por a posar-hi damunt les bases de ferro dels parasols que tenen a les terraces, sense pensar que li poden fer malbé i que aquest és un patrimoni que entre tots hem de guardar i fer guardar. Fotografia en blanc  i negre obtinguda en http://perso.wanadoo.es/ferrer5/Pollenca.html


Varen fer una nota de premsa que va ser publicada ahir al DdM. Joan s'ha enfadat  i m'ha dit que el tema està en vies de solucions (l'Associació de Veïns de Pollença s'encarregara de  l'arranjament) i que l'havia d'avisar abans de enviar la nota de premsa. Es veu que ell pot convocar rodes de premsa per publicitar un pla d'estalvi d'aigua que no havia comentat als partits però nosaltres li hem de demanar permís. Ho té clar.  Un ex-conseller de patrimoni,  que tant presumeix de defensar lo nostro i les tradicions, mai hauria d'haver deixat fer aquest atemptat patrimonial . Ara esperam que es torni a reparar aquesta font amb un mínim de qualitat i respecte .

Pdt. Per cert qui va trobar el gall va ser Garci. 

 (Segueix)

La gratu´tat dels llibres de text

Alternativa | 30 Agost, 2007 06:08 | facebook.com twitter.com

Aquí tenim un nou article de la nostra col·laboradora, ja habitual, Maria Antonia Valdivielso, Toñi. Crec que és una reflexió molt encertada (i magnificament escrita) sobre un tema del que se'n parla i se'n parlarà molt, i més en aquests temps, ara que comença el nou curs i que se prepara la nova campanya electoral. Gràcies Toñi per l'article. 

Sembla que el fet que els llibres de text siguin gratuïts és una mesura progressista, amb la qual difícilment no s’hi pot estar d’acord. No obstant això, en la meva opinió, proposar que els llibres de text siguin gratuïts per a tothom, amb la premissa que com que l’ensenyament és gratuït ho ha de ser en tots els aspectes, no és una mesura encertada si no es fa d’una forma correcta. El que sí resulta és una mesura electoralista, que dóna molts de vots de pares que es queixen any darrera any de la despesa que supossen els manuals necessaris per començar el curs escolar.

Fer que els llibres de text siguin gratuïts mitjançant una ajuda econòmica directa a les famílies (per exemple, amb un xec) té una sèrie d’inconvenients que no es poden menysprear, com ara que els llibres es considerin, per part dels pares i dels nins, com a material fungible que no cal cuidar (els que hem tengut germans hem crescut en la idea que els llibres eren material valuós que s’havia de deixar en herència per si de cas servien per als que venien darrera). Se pot donar el cas, fins i tot, que els doblers del xec es facin servir per qualsevol altra cosa, perquè tal vegada s’han aconseguit els manuals per una altra via.

Tant la fòrmula del xec, com a d’altres una mica millors (només es dóna l’ajuda si es presenta una factura, que semblava ser el que es faria a Palma), ofereixen el mateix problema de base: són ajudes indiscriminades, de les quals es beneficien tant les rendes més altes com les més baixes. No és progressista, ni de rebut, que una família amb dues filles amb uns ingressos elevats –en el cas de Palma seria molt fàcil posar un exemple com el de l’ex batlessa Katrina Cirer- rebi la mateixa ajuda que una família mileurista. No vull fer demagògia, però jo em deman perquè he de pagar –amb els meus impostos- els llibres de text de nins que van a escoles concertades on els obliguen a comprar un material escolar, des de quaderns amb el segell del centre fins a la roba esportiva, que els pares paguen no sé si gustosament, però sí sense queixar-se.

Crec que el que s’hauria de fer és cercar una fòrmula que no passi per donar els diners als pares. No seria una solució dolenta que l’ajuda es faci arribar mitjançant desgravacions a la declaració de la Renda a les famílies amb menys recursos econòmics. Amb tot, crec que la solució més factible seria que els llibres fossin propietat dels centres escolars, on la Conselleria o el Ministeri d’Educació faria arribar els manuals adients per al nombre d’alumnes matriculats. Aquests alumnes, això sí, s’haurien d’educar en la cultura de la reutilització de forma que, a començament de curs, es deixaria un dipòsit que es tornaria per juny, quan es comprovàs que els llibres es tornen en bon estat. Això s’està fet a païssos com a França, amb resultats satisfactoris.

Naturalment, tot això s’hauria de completar amb una bona política de beques. És una vergonya el que passa, per exemple, a les Balears, on famílies de professionals liberals amb uns ingressos elevadíssims –això sí, en negre- reben unes ajudes econòmiques que no arriben a les famílies que tenen una o dues nòmines on figuren totes les quantitats que entren a la casa.

Ja que els recursos no són infinits, el que s’ha de fer és afavorir qui més ho necessita i amb ajudes indiscriminades com la gratuïtat dels llibres de text per a tothom al final no s’és just.

A més, moltes vegades, aquests pares que tant demanen que els llibres de text siguin gratuïts són els mateixos que compren als seus fills el darrer mp3, la videoconsola més nova i les sabatilles d’esport de més de 150 euros. El que es trasmet al final és que la cultura no val res, mentre que l’ostentació i el consumisme sí valen la pena. Però aquesta ja és una altra qüestió...

 

 


 

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

 (Segueix)

Festa solidÓria.

Alternativa | 29 Agost, 2007 20:35 | facebook.com twitter.com

Ens ha arribat aquesta invitació . Esperam la vostra presència a l'acte.

Benvolguts amics,

 Ens plau convidar-vos a la propera Festa Solidària que tindrà lloc el proper dia 1 i 2 de Setembre al Claustre de Sto. Domingo a Pollença. Els beneficis van dirigits al projecte cultural de la ONG MónActiu la Petite École Itinérante de Música & Pintura Malí-Brasil 2007-08.


Programa Festa Solidària
Dissabte dia 1

                 - A partir de les 10'00h Mercadet segona mà.

               - A partir de les 20'00h Pa amb oli Solidari +                                          Espectacles: teatre, música brasilera, performance,                                 percussions…

Diumenge dia 2

                 - A partir 10'00h Mercadet segona mà.

              - 12'00h Sessió informativa ONG MónActiu i el projecte                           ONG MónActiu la Petite École Itinérante de Música &                                 Pintura Malí-Brasil 2007-08

                 - 14'00h clausura

 

A continuació informació del projecte 

 (Segueix)

Pacte de govern, improvissaciˇ i llu´ments.

Alternativa | 29 Agost, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Fa dos mesos  que al blog del PSM es deia que properament publicarien el Pacte de Govern, a dia d'avui encara no s'ha publicat. Mentres els pacte del govern balear i de l'Ajuntament de Palma s'han fet públic, res sabem de l'actual pacte de govern a Pollença  més enfora de l'assignació de àrees. La situación  contrasta amb l'anterior legislatura quan es parlava continuament del pacte que s'havia fonamentat en unes inversions en infraestructures molt concretes.

El dia de la investidura Francisca (PSOE) no va dir res,mentre que Joan (UM) i Biel (PSM) varen fer unes referències molt generals al tema de les infraccions urbanístiques, la Cala o els serveis socials, temes en els que a dia d'avui, tres mesos després de les eleccions, encara no hem vist res. Si un cas hem tingut l'experiència negativa del subministraments d'aigua a la Cala i les queixes de l'abandonament de la residència.

La veritat ens agradaria coneixer exactament en que consisteix el pacte de govern i pens que als pollencins també per saber cap a on  volme dirigir Pollença aquests quatre anys. La impressió actual és que seguim improvisant segons el baròmetre mediàtic popular. Per exemple: Joan preocupat per les crítiques dona una roda de premsa, tot d'una al tornar de vacances, per dir que el tema de l'aigua és prioritari. No sabem en que consisteix aquesta prioritat quan a dia d'avui encara no s'ha nomenat a Biel regidor delegat d'EMSER.Una roda de premsa que a més va ser per dir quatre obvietats plenes d'errades.

Joan s'ha oblidat molt ràpidament del que va dir el dia de la investidura; "Aquesta serà una legislatura de feina, dura i compromesa, on no hi haurà lloc a lluïments".  De moment poca feina i més del mateix.

 

 

 (Segueix)

Can Conill (PA11)

Alternativa | 28 Agost, 2007 05:52 | facebook.com twitter.com

Hem rebut nombroses queixes  respecte a que l’aparcament del solar de Can Conill (on s’ha de fer el futur Auditori) només és obert els diumenges. Ens han informat que la causa del seu tancament és per què els veïns s’han queixat de la pols que aixequen els cotxes. Aquesta raó ens sembla inaudita pel greuge  comparatiu, ja que els veïns de l’Aparcament del Port, que són més nombrosos que els escassos veïns de l’entorn de Can Conill,  s’han queixat de la pols durant anys i mai han aconseguit tancar l’aparcament del Port. És cla que a l'Ajuntament segueixen existint parts i quarts.

Pensam que a Pollença hi ha problemes d’aparcament i hem demanat a l’Ajuntament que fins que comencin les obres de l’Auditori l’aparcament s’ha d’obrir, si realment la pols és tan molesta que es mulli amb aigua de la depuradora o  es posi grava, la despesa no seria excessiva i d’aquesta manera acontentaria no només a un grapat de veïns sinó a la majoria.

Després de sortir aquesta nota de premsa publicada al Ddm i al Balears  em va telefonar el batle per comentar-me que s'estava estudiant posar grava però que els tècnics volien fer proves ja que tenien por que amb la pluja els cotxes quedessin atrapats, després em va dir que també estava pendent del començament de les obres de l'Auditori ja que si començaven prest no mereixia la pena posar la grava. O sigui que ja veurem...

Ja tenim manca d'espai a aquest blog per això ara hem obert un arxiu de fotografies eurxella  a http://www.flickr.com/ 

 


 Demà Junta d'Emser que és el ple, o sigui que ens podeu trobar a les 13:30 a l'Ajuntament parlant d'un tema molt important  com és el subminsitrament d'aigua.


L'ordre del dia de la Junta d'Emser  29 d'agost a les 13:30 és:
1.- Examen i aprovació del balanç. memòria, compte de pèrdues i guanys , proposta sobre la destinació de resultats socials i gestió de l'òrgan d'administració corresponent a l'anterior exercici social tancat a 31 de desembre del 2006.
2.- Nomenament membres consell d'administració.
3.- Precs i preguntes.
4.- Lectura i aprovació de l'acta de la junta, si escau o nomenament d'interventors per al seva posoterior aprovació.

 (Segueix)

ELS CAMINS -P┌BLICS- DEL SENYOR

Alternativa | 27 Agost, 2007 05:35 | facebook.com twitter.com

Inauguram una secció en aquest bloc que esperam que no vagi per curt. De tant en tant un col·laborador, amb ulls crítics, en farà arribar els seus escrits per a debatir-los. Començam doncs...

Un altre punt de vista. Opinions d'un col·laborador

D'un temps ençà, la plataforma pro-camins públics i d'altres
col·lectius reivindiquen la titularitat pública de molts camins
documentats com a públics. Aquesta me pareix una reivindicació
totalment legítima i justa, tenint en compte que es tracta d'un
patrimoni de tots que no s'ha de perdre.
Ara bé, anem a fer algunes reflexions respecte això. La
paraula "públic" s'associa massa freqüentment al
possessiu "meu". Mes encara, diria que es té el vici d'associar
allò públic amb allò què, com a "pagador d'imposts" hi tenc tots
els drets. Atura. Verbigràcia, l'edifici del Congrès dels Diputats
és públic, i no per això hi pot entrar tothom. Així podriem seguir
amb infinitat de llocs públics que no podem fer servir com
ciutadans.
Dit això, estarem d'acord que la titularitat pública dels camins
no està compromesa actualment -en la majoria de casos-, sinó
que el que es reivindica és un dret de pas per tothom a
qualsevol moment. Això, entenc jo, haurà de venir regulat per
l'organisme públic que tengui les competències per fer aquesta
regulació -crec que és el Consell-. La meva primera pregunta,
que de veres jo no se respondre, és, està feta aquesta
regulació del pas pels camins públics? Si no és així, crec que el
primer objectiu és que el Consell es posi les piles per regular.
Per altra banda, els propietaris de les finques colindants poden
sentir-se reticents al pas per les seves propietats. Això pot ser
per molts motius, entre els quals pot haver-n'hi de justificats -
bestiar, vandalisme,...- i d'injustificats. Un altra pas que crec
que no s'ha fet és anar a parlar amb aquests propietaris perquè
dónin el seu punt de vista sobre la qüestió. Això és molt més
fàcil i pacífic que presentar-se a una finca i voler entrar en
virtut dels papers de fa 100 anys. Parlant s'entén la gent.
I per acabar, reflexionar sobre això de que "el que és de tothom
no és de ningú". La major part de la gent es comporta
cívicament, però només que un 2% dels visitants no ho facin -
papers, brutor, foc,...- el camí es converteix en un femer. Per
tant, s'ha de lluitar perquè l'administració doti els camins de
mesures que solventin la problemàtica que pot derivar de la
utilització massiva dels camins -si són públics, vol dir que s'hi
poden organitzar excursions de turistes, bicicletes, etc,..., no
només hi podem anar "noltros"-. A banda de estudiar la
necessitat dels cupos en algunes zones, l'administració ha de
mantenir els camins nets, arreglats, segurs, accessibles i, en els
llocs on sigui necessàri  per bestiar o d'altres, vallats.

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Perquè el debat és la única manera d'avançar en el pensament polític i perquè obrir la ment a noves idees ens fa creixer i millorar i trobar solucions que abans no se'ns haurien ocorregut. Aquest era un dels principals objectius d'aquest bloc i entre tots ho anam fent. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

La sortida del carrer Beguins (PA10)

Alternativa | 26 Agost, 2007 05:36 | facebook.com twitter.com

Fa aproximadament un any l’Ajuntament va comprar una part d'una finca per donar sortida al carrer Beguins. El motiu era compensar i contentar als veïns del citat  carrer . Recordau que els veíns del carrer Beguins havien sofert uns d'aquests misteriosos canvis urbanístics que beneficien a uns pocs i perjudiquen a la majoria, el seu carrer passava de 9 a 7 metres per una nova construcció. (veure article sobre el tema)

            La qüestió és que a les obres tota la terra que varen llevar la varen  deixar allà a un costat, i d’això ja fa més un any. A pesar de les constants cridades a l’Ajuntament perquè la retirin i del contracte que existeix entre ambdues parts, allò segueix allà a la vista de tothom, i a més de causar una mala imatge, la gent també llança brutícia. Respecte a la perillositat d’això, afegir que aquest és un camí pel qual passen al dia gran quantitat d’infants perquè es troba a l’entrada del camí que va cap al C.P. Joan Mas i cap al Poliesportiu.

            A més, l’Ajuntament ha faltat a la seva paraula (hi ha un contracte signat) perquè els hi varen dir als amos que els hi arreglarien les parets que deixaren quan “buidaren” el terreny per baixar el nivell del camí i fer la rampa. I a les fotografies es veu clarament com les parets estan tal com les deixaren quan llevaren la terra, la qual cosa és una mica perillosa per les dues persones d’avançada edat que viuen a la finca perquè es desprenen pedres i el camí s’omple de terra… i més quan plou.

de moment hem demanat una fotocòpia del contracte per solucionar aquest tema.

 

 

 

 

Declaren la guerra a la Rep˙blica Independent del Colomer

Alternativa | 25 Agost, 2007 05:30 | facebook.com twitter.com

El tema de la República Independent del Colomer (RIC)ha arribat a la premsa nacional i volen un perejil 2.  Ens demostra com està el pati, no es broma (informació obtinguda de diario ibérico, la otra información de España). Com és possible que aquest diari es digui La razón. Si gasten només un duro en semblant bajanada és per denunciar-les.

El escritor Alfonso Ussía ha exigido a las autoridades gubernamentales y baleares que aprueben una suerte de reconquista militar del peñón Es Colomers (Mallorca), donde "desde finales de julio (...) ondean en la cumbre la bandera republicana y una enseña separatista". Una afrenta que "de haber sucedido en Inglaterra o Francia, por poner dos ejemplos cercanos y libres, habrían barrido las banderas intrusas a cañonazos". Ese tipo de respuesta, sin embargo, parece lejos de la tomada en el caso que denuncia el mismo Ussía en su columna de opinión en La Razón , ya que "España es un país de pusilánimes gobernada por cobardes" que todavía no han ordenado a la Guardia Civil que retire "la efímera bandera que nos dividió a los españoles y el ilegal gallardete separatista".

Uno de los argumentos que el autor de Las memorias del Marqués de Sotoancho esgrime para explicar la inacción militar sobre la toma del peñón es "que, como en el caso de las Vascongadas, no se atreven a hacer cumplir la ley". Según apunta, únicamente harían falta para la operación tres agentes de la benemérita, ya que "usar la Armada para remediar la gamberrada se me antojaría exagerado", aunque "hay miedo", preguntándose a continuación "miedo de qué y a quién?". Según concluye, "el resentimiento ha ocupado el peñón y España lo soporta".

El diario La Razón ha asumido como propia la campaña que su columinista Alfonso Ussía abría el miércoles (debajo de estas líneas) contra las banderas republicana e independentista que unos desconocidos han colocado en lo alto de un peñón de Mallorca, conocido como Es Colomers. El rotativo madrileño, que en su edición del jueves publica una fotografía del citado peñón donde se pueden ver ambas enseñas, tacha la "gamberrada" de ser todo un "atentado paisajístico", además de una provocación social" que deben tener respuesta por parte de las autoridades. Si no fuera este el caso, es decir, "si el delegado del Gobierno o el presidente balear no mueven un dedo para solventar la gamberrada, estarán dando pie a que en el futuro se haga lo propio en cualquier edificio público".

El periódico propiedad del Grupo Planeta entiende que el hecho de que hayan aparecido ambas banderas en la zona puede contabilizar se como "el último acto de vandalismo medioambiental y político por parte de grupos independentistas".

Des d'aquesta pàgina tota nostra solidaritat amb la República Independent del Colomer i tots els seus habitants. 

Foto de la Razón 

 

Foto de Toni Font 

Prohibit el I Festival Canšˇ Sa Marjal 2007?

Alternativa | 24 Agost, 2007 10:51 | facebook.com twitter.com

Ara mateix he llegit a la pàgina del Lobby per la independència que no es fara  EL I FESTIVAL DE LA CANÇÓ DE LA PISCINA SA MARJAL 2007 aquest és el comunicat que han publicat a la seva pàgina,  diuen que les 23 entitats i organitzacions DESCONVOCAM l'acte i ANUNCIAM que en un termini de dues / tres setmanes faram l'acte i el Festival previst en un lloc que NI el govern de Rodríguez Zapatero ni els llargs tentacles de Pedro J. Ramírez podran impedir.

Passades les 12 hores d'avui divendres, 24 d'agost de 2007, les 23 entitats convocants de la concentració lúdico festiva a la Platja de sa Marjal per reclamar que les institucions pertinents prenguin mesures efectives perquè s'apliqui la Llei de Costes i es respecti el dret de pas per la zona pública marítimoterrestre però també pels camins públics de l'interior de la costa, comunicam als mitjans de comunicació que NO han rebut l'autorització de Demarcació de Costes per instal·lar un cadafal, un equip de so i de megafonia a la Platja de sa Marjal per la qual cosa consideram que el Ministeri de Medi Ambient amb Cristina Narbona al capdavant ha PROHIBIT la realització del I FESTIVAL DE LA CANÇÓ DE LA PISCINA que estava previst fer demà dissabte dia 25, entre les 17 i les 21 hores.

Dia 28 de juliol de 2007 les 23 entitats convocants vam avisar Delegació del Govern de la realització d'aquest Festival i dia 16 d'agost vam rebre un escrit que deia el següent:

Acusamos recibo de su escrito de 28.07.20007, en el que comunica la celebración de una concentración para el próximo dia 25 de Agosto de 2.0007, bajo el lema “La Costa és de tots”.

Sin embargo, en relación con el apartado tercero de su escrito en que manifiesta que tiene previsto la instalación de un cadalso, que contará con un equipo musical i de megafonía, desde el cual grupos i cantantes harán diverses intervenciones, debo informarle que al realizarse dicha instalación i actividad en una zona de dominio público marítimo-terrestre, deberá solicitar la oportuna autorización a la Demarcación de Costas en Illes Balears, todo ello sin perjuicio de otras licencias i autorizaciones de caràcter preceptivo que, en virtud de su competencia corresponda otorgar por otros organismos”.

Davant aquest escrit, el mateix dijous, 16 d'agost, vam passar pel Registre de Demarcació de Costes la sol·licitud d'autorització que ens reclamava la Delegació del Govern i avui, a les 12 hores de divendres 24 d'agost, en no haver rebut l'esmentada autorització CONSIDERAM que Demarcació de Costes HA PROHIBIT la realització del I Festival de la Cançó de la Piscina. 

 (Segueix)

La costa Ús de tots.

Alternativa | 24 Agost, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

 Ens ha arribat aquesta convocatòria, recordam que a Pollença hem de recuperar la costa de Formentor.                                    

Demà dissabte dia 25 d’Agost a la Platja de Sa Marjal, a la Costa dels Pins, Tindrà lloc la primera edició del Festival de Cançó Sa Marjal, convocat per una vintena d’organitzacions polítiques i socials encapçalades pel Lobby per la Independència. Com indica els seu lema, “la Costa és de Tots”, els convocats pretenen protestar per l’apropiació il·legal de la costa mallorquina, exemplificada en la Piscina de Pedro Jota Ramírez. El concurs consistirà en la interpretació d’una cançó en qualsevol estil, la lletra de la qual ha d’anar referida al tema de la convocatòria. Hi poden participar formacions de tots els estils. Els guanyador rebrà 1.000 euros de premi. L’acte, que començarà a les 17.30 hores, comptarà amb un berenar popular i amb algunes sorpreses.

Des de la defensa dels bens de domini públic, volem encoratjar a tothom a participar d’aquest acte lúdic, festiu i reivindicatiu.

Us esperem a tots Dissabte 25 a les 17 hores a la platja de Sa Marjal.


Per apuntar-se al concurs de cançó, o podeu fer a l’adreça cancodelestiu @hotmail.com

Piscina a Formentor que varen denunciar, encara esperam la resposta de Costes. 

Les Illetes de la Plaša.

Alternativa | 23 Agost, 2007 05:55 | facebook.com twitter.com

Joan Ramón ens ha enviat aquest interessant article sobre les illetes, un tema per reflexionar i debatre.

Us recordam que si voleu publicar un article a aquest blog només l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es

Una pancarta penjada a la plaça major comptabilitza en setanta anys el temps en què els propietaris de les illetes de la Plaça major de Pollença han vist com s’ha prohibit des de diferents consistoris, qualsevol tipus de reforma, pendents de un planejament que reordenes la Plaça.

Els defensors del seu manteniment per una banda o del seu esbucament, per altra, han mantingut viu un debat que hores d’ara segueix vigent, si bé l’actual responsable del Urbanisme pollencí des de fa dues legislatures s’ha posicionat favorable a mantenir l’estructura de propietat original, descartant l’esbucament i la seva posterior substitució per un bloc de vivendes, tal com proposava el govern  anterior.

 Així la primera decisió de tipus polític fou la de mantenir la estructura original, a la legislatura recentment acabada  ja es permetia la rehabilitació de les seves vivendes, però els propietaris ara veuen com no es permet l’ús comercial dels locals, només com a taller artesenal i vivenda. Aquest fet no satisfà a alguns dels propietaris de les illetes, que veuen com sel’s impedeix un ús que si és contempla a altres locals del casc antic.

 Cal tenir en compte dons que les Illetes entre altres coses formen part d’una trama urbana que és interessant de preservar, això emperò cal fer un manteniment d’aquesta, dons l’estat actual no contribueix a la seva conservació i rehabilitació.

La millora que em sembla més idònia d’aquestes illetes  és la que hauria de comptar amb la millora de les Façanes, la rehabilitació dels edificis, la remodelació de les façanes que miren a la plaça,  propostes aquestes que ja foren presentades pel GOB al seu moment.

El que sembla no s’hauria de fer  mai és una demolició definitiva o demolició per la seva posterior reedificació, doncs pens que es perdria un llegat arquitectònic que caracteritza l’actual plaça major.

 

 

 

Propi dels germans Marx.

Alternativa | 22 Agost, 2007 05:32 | facebook.com twitter.com

La lectura de la premsa d'ahir donava una visió surrealista de Pollença pròpia dels germans Marx. Al diari Última Hora s'ens contava com uns sostenidors  havien col·lapsat dijous a vespre la xarxa d’aigües fecals de la cala de Sant Vicenç, i s'havia provocat un petit abocament al torrent de cala Molins. Curiosament la notícia la comentava la delegada del Moll, Francesca Ramon, i es parlava de la renovació  de la xarxa de clavegueram del Port de Pollença???

Com van acabar aquest sostenidors al vàter? De quina grandària eren?

Per altra part al DdM la mateixa Francisca Ramón , va desmentir ahir que s'haguessin produït abocaments fecals en la zona de primera línia del Port. Ara resulta que ens inventam abocaments de 2-3 m3 hora , i que els testimonis i  la fotografia  són un muntatge, una al·lucinació. 

Igualment al·lucinant era la declaració de na Francisca de " sentir-se aclaparada per les reiterades crítiques. "Això és massa", va puntualitzar. Tota una ex-batlessa, ex-consellera que no pot suportar l'oposició política.El dilluns passat a una assemblea de l'Associació de Veïns de la Cala davant de les crítiques cap a l'Ajuntament per l'abandonament del nucli, Francisca va perdre els nerviós i l'assemblea va acabar en un mar de crits, sense solucions i amb els veïns i el regidor de la Cala fora de lloc.

Per acabar al mateix Ddm el gerent d'EMSER nomenat pel PP,  assegurava el mateix que na Francisca fa uns dies que no hi ha cap pou salinizat i que l'aigua està en condicions, quan  ningú ha dit el contrari. A la mateixa notícia el futur delegat d'EMSER Biel Cerdà deia que ell no comana encara. O sigui  el subministrament d'aigua és prioritari però fa tres mesos que no s'ha nomenat un regidor delegat d'Emser. Però no passeu pena el  24 a les 12 Joan ens explicarà que tot és culpa del PP que el no té res que veure, que la presència d'UM al govern de l'anterior legislatura és altra al·lucinació.

Nosaltres només demanam un municipi amb el clavegueram en condicions i que no passi pena pel subministrament d'aigua? Som rars, radicals, estam bojos?

 

 

 

Qui governava?

Alternativa | 21 Agost, 2007 06:16 | facebook.com twitter.com

Ja no tenim clar si UM-UNPI va governar la passada legislatura després de l'intercanvi de declaracions  entre ells i el PP entorn al tema del subministrament  de  l'aigua.  És una burla que Joan parli com si no hagués format part de l'equip de govern anterior i digui ahir al DdM "al incorporarse este año UM, el consistorio ha detectado un déficit de unos 450.000 euros. Ya que estaban podían haberse endeudado un poco más colocando los filtros modulares".

El que ens  ha quedat molt clar es que no s'han posat els filtres necessaris, per evitar la turbidessa de l'aigua, als pous de Son Vila per la precària situació econòmica de l'Ajuntament de la qual és responsable l'équip de govern anterior.

 El que no pot dir  UM  és que per ells el el subminsitrament d’aigua és un tema prioritari, quan a la passada legislatura, en teoria la del pacte de les grans inversions no varen contemplar aquest tema en el seu pacteamb el PP i si altres com l'Auditori, la segona fase de la circumval·lació...

Tant l'équip d egovern anterior com l'actual, que tenen el denominador comú d'UM-UNPI, són responsables de no haver invertit el que demanaven els tècnics per millorar el subminstrament de l’aigua i el que fan ara és un penós espectacle de manca de responsabilitat.

Nosaltres per nostra part  varen demanar per escrit el 9 de juny varen demanar per escrit s l'Ajuntament una sèrie de mesures per millorar el subministrament (solucionar el problema de subministrament elèctric dels pous de Son Vila, i dotar als mateixos de filtres per evitar la turbidessa de l'aigua, continuar el projecte de substitució de peces K que es va iniciar fa 6 anys i que no es va continuar quan només s'han sustituit el 35% de les peces i les perdues d'aigua al nucli de Pollença són d'un 33%, pràcticament un terç de l'aigua.). No varen rebre resposta i al ple del 24 de juliol varen reiterar aquestes peticions i ens van contestar que “s’estaven estudiant”. A a dia d’avui es veu que segueixen estudiant.

Ens han enviat aquesta foto  del sistema de reg de la rodona de Ca´n Berenguer, que fa setmanes que perd mentre estudien...

 

 

 

Abocaments i dedicaciˇ exclusiva

Alternativa | 20 Agost, 2007 06:05 | facebook.com twitter.com

Dissabte Joan Ramón Veterà ens informava que a  la platja del Bar Caty, hi havia un nou  abocament de fecals que feia l’aire irrespirable  de tota la primera linia del Passeig Voramar fins al carrer Boccoris. També ens comentava que havia intentat contactar per telefon amb qualque regidor ADE (Amb dedicació esclussiva, i no ho va aconseguir), Ahir vaig a anar de matí a la zona i ja no hi havia abocament de fecals ni restes visibles o respirables del mateix. Per desgràcia estic segur que aquest abocament no serà el darrer abans de que acabi la temporada, tenim l’experiència de cada estiu.

Després del tancament de la platja d’Albercuix en juny ja varen parlar amb el batle i li varem expressar la necessitat d’escurçar el pla d'obres i que abans de la temporada 2008 s’hagi acabat la revisió i substitució a fons de la xarxa de clavegueram del Port. Pensam que aquest tema és prioritari.

Per cert les darreres analítiques de la Conselleria de Salut a internet, del 11 d'agost continuen marcant que la qualitat de l'aigua de la platja d'Albercuix és deficient.

 Igualment preocupant, encara que més fàcil de solucionar, és el problema que també explicava JRV de va poder contactar amb cap regidor amb dedicació exclusiva . El mateix problema que varen tenir els veïns de la Cala quan varen estar tres dies sense aigua. Quan varem votar en contra de que a l’Ajuntament hi hagués cinc dedicacions exclusives ja varem dir que el problema és que aquestes dedicacions no s’utilitzen moltes vegades per fer feina pel  poble. De moment l’experiència ens dona la raó, i si voleu un altre exemple mirau el que ha fet el regidor de festes després de l'accident.

Fotografia dels abocaments. 

 


 


 

QUI NO T╔ CONEIXEMENT NI VERGONYA , TOT LO MËN ╔S SEU.

Alternativa | 19 Agost, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Voliem donar resposta al “ciutadà” que al fil directe  del PIP ens acusa d’hipòcrites. Ja sé que alguns diran que no val la pena però ja ho diu nostre lema ; cap objectiu...

Hem de dir per començar que no hi ha major hipocresia que acusar des de l’anonimat, cosa que per exemple nosaltres mai feim.

  Per justificar el seu insult el citat ciutadà començava dient que “d’entrada entren l’Ajuntament i es situen directament a l’oposició” com si haguessim fet alguna cosa incorrecta. Primer li hem de dir que si hem entrat és perquè ens han votat 595 pollencins que així ho han volgut, i que si estam a l’oposició és perquè la majoria han votat a PP.-UMP i UM- UNPI  partits amb els que ja haviem deixat ben clar a la campanya que no governarien. Per tant res d’hipocresia, simplement hem complit el que haviem dit, no hem enganyat a ningú. Alomillor això no és una cosa normal a la política però que hem de fer, nosaltres som així i feim el que diem.

Després deia el ciutadà que “en  comptes de fer una oposició des de dins i constructiva, es dediquen a fer el mateix que han fet sense tenir representació: criticar.” Ja sé que al ciutadà li sap greu però efectivament estam de dins i per tant hem pogut fer coses  diferents a quan estaven de fora. Per exemple varem presentar dues propostes per ser debatudes i votades al primer  i únic ple ordinari fet fins ara, de juliol. La primera era una proposta bàsica de millora de comunicació i informació de l’Ajuntament  (proposam exposar tota la documentació pública a la pàgina web del municipi, fer un ple extraordinari anual sobre l'estat del municipi, contestar als ciutadans qualsevol reclamació, plec o petició que facin per escrit en un termini de 15 dies, transmetre els plens de la corporació per la ràdio municipal...). L’altra proposta que varem presentar, a petició de la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts a Pollença, era la recuperació de l'ús públic del camí del coll de'n Patró. Aquestes propostes varen ser presentades en els terminis legals (més de deu dies) però l’equip de govern ens va demanar passar les propostes al següent ple ordinari de setembre, com som tant “hipòcrites” i destructius varem acceptar aquest ajornament. Al manco al primer ple ordinari si que varem poder afegir a les distincions que proposava l’equip de govern  la distinció a  l’Institut.

Aquestes propostes i accions des de dins no significa que no continuem criticant el que no ens agrada d’aquest equip de govern, per alguna cosa estam a l’oposició . Per això hem criticat l’excés de dedicacions exclusives, com s’ha fet l’adjudicació del local de la plaça Joan Cerdà, el desenvolupament de les festes de la Patrona... Pensam que una bona oposició ajuda a millorar el govern en benefici de tothom. Darrera cada crítica hi ha una alternativa.

Per acabar el  ciutadà utilitza el seu argument més tangible per acusar-nos d’hipòcrites i  diu que haviem “omplit Pollença de pedaços en motiu de l’excursió per demanar l’obertura del camí públic de Síller i la no urbanització de Cala Carbó,  i que encara no els haviam llevat”. Pens que el citat ciutadà s’ha d’informar millor (al nostre blog Urxella pot fer-ho)  ja que les pancartes, que no pedaços, les varen penjar els convocants de la citada excursió,  agrupats en la Plataforma Cala Carbó no té preu, i no Alternativa EU-EV, i no només per l'excursió, sinó per donar a coneixer el problema que tenim a Cala Carbó. Nosaltres donam suport a aquesta plataforma però no formam part de la mateixa (és una plataforma d’associacions no de partits). De totes maneres  a nosaltres ens molesten més altres ocupacions dels espais públics que aquestes pancartes que reivindiquen el mateix que volem molts de pollencins, l’obertura dels camins públics i la no urbanització de Cala Carbó. Per això no ens molesta gens que aquests pancartes siguin presents fins que aquests problemes se solucionin.

Per favor senyor ciutadà més vergonya i més coneixement que qui juga amb foc, pixa en el llit.

Imatge de http://www.blogoteca.com 

 

 

 

Pdt Aquest escrit també ha estat enviat per la seva publicació al PIP.

Ja tenim llum, ara falten les rates.

Alternativa | 18 Agost, 2007 06:13 | facebook.com twitter.com

Quina alegria veure fa dos dies com a na Joana(jdt) per fi li arreglen la farola que van espatllar ara fa un munt de mesos els camions que fan les obres al calvari. Era una farola del carrer creus. Des de fa molt temps estaven sense llum i ara per fi en tendran.

Recordem(ja ho haviem publicat a El poder del dinero) que ella i tots els veïns(casi tots)van recollir firmes i varen moure’s un munt per aconseguir que no passin camions per aquesta zona ja que espatllaven els carrers, produïen moltes molèsties, feien molt soroll i perquè segons la normativa era il·legal que passin camions de gran tonelatge per aquest lloc. Després de anar repetides vegades a l’ajuntament, de que se’n riguin d’ells, de presentar fotos, instàncies... de aconseguir la col·locació d’un disc de màxim 9 tones, d’haver de lluitar contra permisos especials trets de la màniga de l’anterior batlle, Tomeu Cifre... després de tot varem parlar des d’Alternativa amb Joan Cerdà, actual batlle, que ens va assegurar que aquests permisos ja no se donarien, és a dir, que ja no podran passar mai més camions de gran tonelatge. Aquesta victòria dels veïns, en que nosaltres varem participar, és va guanyar fa ja unes setmanes. Però el 16 d’agost per fi un operari de l’ajuntament va arreglar la farola. Gràcies a la insistència dels veïns, amb na Joana al capdavant, i després de molts mesos, tornaran a tenir llum devora la “patinadora”.

Ara només falta que s’arregli el problema de les rates que hi ha per aquella zona degut als contenidors de fems que hi ha allà mateix i tot anirà millor.

 

Imatge d'un dels camions empotrat a dins una casa al no poder voltar.
No se veu a la imatge però aquí on volta el camió és
on van arrebassar la farola que aquests dies posaven.
Com se pot preveure a més de portes i faroles també varen fer
malbé l'asfalt, parets, els pins... 
 

 

La gran mentida del reciclatge

Alternativa | 17 Agost, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Ens han enviat aquest interessant article sobre el reciclatge, us recordam que si voleu publicar un article a aquest blog només l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es

 
De fa uns anys ençà tots els organismes públics, locals, autonòmis i estatals, s'afanyen per cantar les bondats del reciclatge. El reciclatge, certament, és una mesura
imprescindible en aquest món de consum en què vivim. En tot cas, hi ha una cosa en aquest tema en la qual sóm enganats... sobre qui recau la responsabilitat del reciclatge? Sobre el ciutadà vulgar, com no. Si no se recicla es perquè TU no vols!
ens diuen. Idò jo me neg. Me neg a que una cosa que ha nascut i evolucionat des de fa relativament poc temps, ho hagi fet tan malament. Han fet evolucionar el reciclatge de la forma més fàcil, responsabilitzant d'aquest al punt mes dèbil de la cadena, als que mai se queixen, a NOLTROS!

I aquí van els arguments:
- Ens pugen el rebut del fems amb l'excusa que, com que no se recicla abastament, s'ha d'incinerar o separar en destí, i això val doblers. Ala, passa per caixa per no reciclar.


- Per altra part, si tothom reciclàs tot, hi hauria un colapse del sistema de reciclat i gran quantitat de material s'hauria d'incinerar, això contradiu el primer punt. La qüestió es que reciclem o no, ens pujaran el rebut del fems.


- Cada vegada fan les cases mes petites, amb cuines minúscules o inexistents, integrades al menjador amb una minibarra... això si pretenen que hi ubiquem tooooots els poals necessaris per reciclar: vidre, plàstic, llaunes, orgànic, paper i cartro, piles, bombilles, fems no aprofitable,.... una altra vegada la responsabilitat per noltros. On ho pos jo tot això? No tenc lloc, hauré de sortir de ca meva per posar els poals! Per quan
una normativa que faci els edificis de nova construcció àptes pel reciclatge? Amb diposits comunitaris per fems que no embruta (vidres, llaunes, piles,...), amb zones refrigerades pel fems orgànic, etc,... Perquè els ecologistes no fan un pas en aquest sentit? Això perjudicaria als constructors i promotors, perquè reduïria els beneficis -els preus dels pisos no poden pujar molt més-. De moment idò, que no ho paguin els constructors, que ho paguin els habitants de les vivendes i que col·loquin els poals de reciclatge on puguin.


- Quan anam a comprar, hi ha quantitat d'embolcalls inutils per les coses que comprem. Des de sucre envasat individualment en bossetes de 4 grams, minicroissants cadascun d'ells amb la seva minibosseta de plàstic, caixes dins caixes dins altres caixes per contenir una caixa minúscula, etc, etc,... Perquè no s'actua amb una normativa que redueixi els envasos i embolcalls en origen? Perquè no s'obliga als fabricants a que redueixin dràsticament els embolcalls i contenidors, i fer servir paper i cartro reciclat per embolicar? Si s'obliga a tots, aquests hauran de fer un esforç per fer el seu producte mes atractiu d'una altra forma, no amb quaranta envasos. Però es clar, això obligaria als fabricants i protestarien... idò de moment, que els fabricants
fàcin el que vulguin que NOLTROS ja haurem de reciclar tot el que mos vengui.

Per tot això, i per moltres altres coses que aniré explicant, jo me sublev davant la merda de sistema de reciclatge que enshan imposat. No se pot crear un sistema mes mal fet començantde zero com ha estat aquest.

Acudit animat de http://www.klanklon.com 

No hi ha temps que no torn

Alternativa | 16 Agost, 2007 06:12 | facebook.com twitter.com

Un rellotge de Sol tenia forjat aquest escrit a la seva pedra. Quanta saviesa amaga el nostre passat, al qual ara amb les presses deixam allunyar-se acceleradament i el perdem com si no hagués existit. Qui ho hauria de dir que en ple S.XXI encara estaríem fent proves de fermentació amb fems. Aquests BIDONS que promociona encertadament la conselleria de Mediambient, no deixen d’ésser una curiositat pels futurs historiadors. En la era del “fast foot” i el fast”deixalles”, ens anam a cercar la filosofia de vida dels nostres avantpassats. El temps i l’evolució no tenen el per què d’ésser lineals. Ara veiem que evolucionar i millorar, molts cops és tornar a enrere a la recerca del que ens hem deixat pel camí. Per a mi, el temps és una qüestió cerebral, el temps objectiu i real no existeix, tot depèn de sensacions neuronals, per això allò de, “el temps no passa” ,”pareix que va ésser ahir”,..., bé, deixarem la filosofia del Univers i el Temps per un altre dia.

Realment seria un èxit si tots reciclàssim les deixalles orgàniques d’aquesta manera, convertint les sobres del menjar en compost per a les plantes o hort(els que tenen la sort de tenir-ne).La calor i la humitat acceleren el procés dels bacteris, els quals transformen les restes en matèria inorgànica (terra compost, com la del alzinar). El principal problema és el grau de contaminació química dels aliments, per això hem d’anar alerta a l’hora de comprar i “si la butxaca ens ho permet”, sempre mirar que sigui ecològic(vigilar aquesta etiqueta i el subministrador que... feta la llei, feta la trampa! i molts se n’aprofiten) , així tendríem un Compost 100% ECO.

Estic content d’evolucionar amb els ulls cap al passat, això ens garanteix una mica més el futur.

                                                                                                 Joan Serra Cerdà

 

15 d'agost

Alternativa | 15 Agost, 2007 05:48 | facebook.com twitter.com

Com va explicar Jaume March Bisbal (al especial patrona del PIP), fins 1607 la festa patronal  de Pollença es celebrava el 15 d’agost, dia de la Mare de Déu d'Agost o Mare de Déu Morta, dia que és rememora l’Assumpció la glorificació i elevació (assumptio) del cos i ànima de la Mare de Crist. Va ser una lluita de poder  entre la comunitat parroquial de Pollença i els dominics la que va influir en que els primers demanessin passar la festa patronal  al 2 d’agost, festivitat de la Mare de Déu dels Àngels. Recordau que l’atac d’en Dragut va ser el 30 de maig de 1550. Quina Verge va invocar Joan Mas? Una altra pregunta vendria tanta de gent si la festa fos un 30 de maig?

I ara direu que punyetes fa aquesta història a nostre blog, res simplement que volem donar l’enhorabona al nou equip de govern de l’Ajuntament de Palma pel pas que ha donat de no acudir als actes religiosos. Ja al segon Concili Vaticà es va postular la separació de les activitats de la societat civil respecte de les festes religioses, i a un estat aconfesional com diu nostra constitució les tradicions no han de ser excusa per que una institució pública assisteixi a uns actes dirigits als creients catòlics i no a tots els ciutadans.

Per acabar recordar que els cristians el que varen fer és donar un caràcter cristià a moltes de festes paganes. El 15 d’agost  era el dia final del festival de Diana dels Boscos, deessa caçadora i de la fecunditat. La joventut era purificada amb l'aigua i se celebrava un festí consistent en vi, cabrit, coques fumejades sobre branques de pomera repletes de fruita. Els festejos es realitzaven en un bosc.

 

 

 

Un arbre es mor (PA9)

Alternativa | 14 Agost, 2007 05:31 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu una nova entrega d'arbres morts que cal replantar. Segurament a tot el municipi, però aquestes són les fotos que tenim. La primera és al c/ Cecili Metel just davant la Ferreteria i el banc. Com se pot veure hi ha dos arbres morts.

A la segona foto que correspon a un cap de cantó de devora l'institut al c/ Mare Alberta també hi veim un arbre mort.

La tercera i la quarta foto corresponen a dos arbres morts, un d'ells tallat i l'altre encara dret, devora el Caprabo de Pollença 

 

 

Necessitam les teves fotos, vídeos, els teus comentaris, la teva  informació dels punts negres de Pollença. aquells llocs del municipi en mal estat, degradats, bruts, oblidats, etc.  A més de publicar aquesta informació al blog, la traslladaríem a l'Ajuntament on farem feina per  trobar  solucions.

La ciutadania ens pot fer arribar els seus punts negres de forma oral, escrita, fotogràfica o gravada. Recollirem la informació a través d'aquest blog, d'enquestes directes, al nostre correu electrònic: eurxella@yahoo.es, al telèfon 656967751 o la bústia del nostre regidor Pepe García  a l'Ajuntament;  C/ del Calvari, 2 07460 Pollença.

Afegeixo una lletra d'una cançó que personalment m'agrada molt i que crec que aquí i va molt bé. El grup és El Corazón del Sapo i aquí a Mallorca el grup Guadaña en fa una versió:

Un árbol se muere y no puedo hacer nada por él.
Sus hojas ya no son verdes ni marrón su piel.
Un árbol se muere y no puedo hacer nada por él.
Yo le hablo por la noches y le sonrío al amanecer.
Yo le miro desde abajo pero él ya no me puede ver.
Un árbol se muere y no puedo hacer nada por él.
Sus pies cansados ya no besan la tierra que un buen día le vió nacer.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb