URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per una Patrona 2008 millor.

Alternativa | 04 Agost, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Fa tretze anys quan vaig arribar a Mallorca la primera notícia que vaig tenir de Pollença va ser una carta al diari que es queixava de com s'havia desvirtuat la festa de la Patrona per que a la festa anava massa gent de fora. Jo vaig pensar "quina genta tan estranya" ja que a Aragó és un orgull pels pobles que venga molt de gent de fora a les festes. A l'any següent ja vaig estar a la festa i dos anys després ja vivia a Pollença i participava al simulacre. La veritat que fins enguany no he entès aquella carta. La festa s'ha desvirtuat molt i evidentment la massificació ha jugat un paper molt important , però hem d'assumir la part de culpa que tenim al no ser capaços de gestionar l'èxit que té la Patrona. 

Tots hem de reflexionar i revisar tot el relacionat amb la festa de la Patrona ja que el seu èxit i la  la pot acabar matant. Són massa les coses que enguany no han sortit bé i cal posar-li solució el més aviat possible.

La major part del poble ja no s'identifica amb la nit de la "Auborada" que  ha passat a ser una festa de l'aigua i de pixar al carrer. El simulacre és del poble, del col·lectiu,  aquesta és la seva grandesa  i això no l'havien d'oblidar els que  volen figurar sense pensar en el conjunt.

L'accident del camp de futbol té uns responsables en les persones que varen manar tancar la barrera, i si no va haver aquesta ordre en els que varen decidir fer aquest tancament. També s'hauria de saber per què alguns moros van pensar que ja era hora d'envestir? Ha hagut sort i avui no lamentem una desgràcia major, aprofitem aquesta sort i aprenguem dels errors, es tracta de conèixer que va passar exactament per millorar i evitar que torni a passar .

Al debat del blog del boig de l'abadia ha sortit una idea que trob molt interessant que és organitzar un col•lectiu, on hi tengui cabuda tothom, per tal de fer feina per la Patrona  tot l'any, per que volem una Patrona 2008 millor.

Foto del blog de Potti on també podeu trobar una visió de la festa des de fora.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb