URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els agrocombustibles

Alternativa | 07 Agost, 2007 06:01 | facebook.com twitter.com

Al monde diplomatique del mes de juny havia un interessant article d'Eric Holt Giménez que podeu trobar en pdf a la pàgina d'ATTAC Madrid

A l'article es cuestiona la bondat  dels "biocombustibles" des del seu nom que intenta donar la imatge d'una energia renovable, neta i inesgotable, i d'un progrés
compatible amb
una protecció duradora del medi ambient. Per això Eric prefereix utilitzar el nom d'agrocombustibles.

A l'article Eric desmunt cinc mites:

Mite nº 1: els agrocombustibles són nets i protegeixen el medi ambient. Mentida necessiten molt d'adobs químics i aigua.

Mite nº 2: els agrocombustibles no impliquen desforestació. Al Brasil  i a Indonèsia han col·laborat de manera important a la desforestació.
 

Mite nº 3: els agrocombustibles permetran el desenvolupament rural. Mentida é sun negoci en mans de grans multinacionals.

Mite nº 4: els agrocombustibles no causaran fam. Mentida, un exemple seria Mèxis on la pujada del preu del blat de moro ( que s'exporta en un 30% a EUA per ser utilitzat com combustible) va provocar en febrer "la revolta de la truita"

Mite nº 5: els agrocombustibles “de segona generació” estan a l'abast de la mà. Els agrocombustibles entren en competència amb els aliments per la terra, l'aigua i els recursos. Renovable no vol dir sense límit. Els cultius es poden tornar a plantar, però la terra, l'aigua i els nutrients són limitats. 

Imatge i article a Teorema Ambiental 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb