URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Federalisme del carrer Ferraz.

Alternativa | 11 Agost, 2007 06:11 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un nou escrit del nostre col·laborador casi habitual Joan Ramon. Poca cosa se pot afegir a aquest escrit més que si la cara de Pablo Iglesias(crec que ho és, no hem voldria equivocar) del fons de la foto no fos una estatua i fos real els faria borrar lo de socialista i español. El tema és molt trist. Esper que no s'acabin aquí les dimissions contra una ordre imposada des d'alt i sense contar amb les bases per motius electoralistes. Bé, basta de xerrameca, aquí teniu l'escrit que sens dubte no té desperdici.

El Partit Socialista del Carrer Ferraz, altrament conegut com PsoE, s’ha volgut presentar com a Partit Socialista de Navarra a les eleccions autonòmiques navarreses, però vist el vist, les coses importants es decideixen al carrer Ferraz, a Madrid, no sigui cosa que això del Federalisme les sucursals del PsoE a les diferents comunitats s’ho prenguin com a cosa certa.

El fet és si més no penós, l’executiva federal del PsoE ha impedit que es fes efectiva la decisió del PSN (aprovada per unanimitat) de governar conjuntament amb Esquerra Unida de Navarra i Nafarroa Bai , tot això perquè el senyor Zapatero no perdi rèdits electorals a causa de les possibles crítiques per part del PP de governar amb els suposadament radicals de Nafarroa Bai. Així el Partit Socialista del Carrer Ferraz dóna el govern navarrès al PP/UPN per tal de no rebre crítiques per part del PP al fet de governar amb forces nacionalistes que, com és el cas de Nafarroa Bai, sempre ha condemnat la violència, fet insuficient pel sector integrista del PP per tal de donar-li tanta legitimat democràtica com a qualsevol, i ja se sap, Zapatero no vol molestar la dreta més renouera, no sigui cosa que això li faci perdre les eleccions.

Aquí el PSIB també va donar suport a un estatut en què s’obviava donar el mateix rang a la llengua catalana que a la castellana, i que no contempla la possibilitat de gaudir d’un règim fiscal propi, (el PP i UM tampoc no ho consideraren necessari, tot sigui dit). Però aquí ningú del PSIB va renunciar a la seva acta de diputat, i així ens va, a Navarra la gent que no ha estat d’acord amb la imposició de Madrid ha renunciat a la seva acta de diputat, tal volta per això a Navarra gaudeixen de fiscalitat pròpia i nosaltres gaudim de les miques que ens decideixen atorgar des de Madrid.

Tot molt trist, sí senyor, Zapatero va guardar les seves propostes federals al calaix just després de guanyar les eleccions, i tot fa pensar que només les traurà a espolsar en campanya electoral i als llocs on ho creguí oportú, tot un símptoma de cinisme i de falta d’ètica, i de pensament centralista, desgraciadament la realitat ens demostra amb fets que el calaix de les propostes federalistes només duren el que dura una campanya, i sempre depenent del lloc.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb