URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Canvis a la Patrona 2008

Alternativa | 13 Agost, 2007 06:25 | facebook.com twitter.com

  A la fí la comissió de festes s’ha reunit amb el batle, per tractar de reconduir les celebracions amb vista a l’any que ve.

l’article “ Per una Patrona 2008 millor” havia un debat sobre si era bo o no airejar els problemes de la patrona als mitjans de comunicació. A un món ideal no caldria treure aquests temes a la premsa, però la realitat és molt diferent, i  donar als temes la major transparència i difusió possible és un pas per solucionar-los. El dia de l’article dissabte 4 encara ningú sabia qui havia donat l’ordre de tancar la porta, vaig parlar amb el batle i amb un dels ferits i ningú  sabia qui havia donat aquesta ordre,  i si llegies la premsa tot havia anat perfecte quan la veritat es que haviem estat a punt d’un desastre.

El diumenge 5 va sortir nostra nota al DdM i al següent dia el dilluns 6 em va telefonar l’inspector de policia per informar-me que ell havia donat l’ordre. Hem de parlar amb tranquil·litat amb ell, però en principi el que va motivar aquesta ordre va ser la manca de control  que havia imperat entre els moros. Pens que l’honra  haver assumit la responsabilitat d’aquesta errada.

 Pens que tot aquest debat ha tingut alguna influència en que la comissió de Festes s’hagi reunit amb el batle i hagin començat a parlar de mesures per evitar el botellot i l’orinada massives i que no es repeteixin accidents com l’ocorregut en la batalla final del simulacre d’enguany (article a DdB). Es parla d’habilitar una zona específica perquè es faci botellot i prohibir les barres a l’exterior dels bars, de cercar  a més una major conscienciació dels participants en el simulacre, de reforçar les parets del camp de futbol,  demanar reforços policials a altres pobles,  fer una avaluació de riscs abans de les celebracions...

 

Pensam que aquestes mesures són insuficient. Després de seguir l’intens debat que ha hagut tan a nostre blog Urxella com al blog de l’abadia del boig sobre el mal funcionament d’enguany de les festes i el prop que hem estat del desastre ha quedat clar que la Comissió de Festes no ha funcionat i que un bon grapat de pollencins no es senten representats per aquesta Comissió. Per tant pensam que la Comissió ha de deixar pas a un  nou grup de gent per tal de fer feina per les festes de la Patrona tot l’any.

Igualment deu dies després de que la festa hagi estat a punt d’acabar en tragèdia és increïble que el regidor de festes no hagi donat la cara per explicar exactament el  que va passar al simulacre.

Al debat d'aquest blog a més d'idees més generals i debats més abstractes han   han sortit un grapat d’idees concretes ben interessants per debatre i millorar la gestió de la  festa;

- Explicar la festa a la gent, fer pedagogía de la festa (Biel).

- Organitzar una associació, col•lectiu, grup (el que volgueu dir-li) per tal de fer Feina per aquesta Festa tot l’any. (Pere)

- Donar una nou sentit de “PAU” a la festa, controlar la participació de gent forània al simulacre i la presència d’infants als carrers del simulacre, controls antidrogues i d’alcoholèmia ( Joan).

- Disminuir la presència de la televisió, disposar de vies de sortida ben despejades  (JRV).

- Millorar les instal·lacions del camp de futbol (JR)

Tant de bo a altres temes hagués tant de participació i idees, quan més gent pensa i participa les coses surten millor sense dubte. A més no hem d'oblidar el debat que s'ha creat al nostre bloc amic l'Abadia del Boig, on també han sortit una quantitat d'idees molt gran que hem d'alguna manera absorbit. Evidentment al primer ple (el 27 de setembre) demanarem responsabilitats de tot el que ha passat i mesures per millorar la festa.

Foto del blog de Potti.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb