URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La gran mentida del reciclatge

Alternativa | 17 Agost, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Ens han enviat aquest interessant article sobre el reciclatge, us recordam que si voleu publicar un article a aquest blog només l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es

 
De fa uns anys ençà tots els organismes públics, locals, autonòmis i estatals, s'afanyen per cantar les bondats del reciclatge. El reciclatge, certament, és una mesura
imprescindible en aquest món de consum en què vivim. En tot cas, hi ha una cosa en aquest tema en la qual sóm enganats... sobre qui recau la responsabilitat del reciclatge? Sobre el ciutadà vulgar, com no. Si no se recicla es perquè TU no vols!
ens diuen. Idò jo me neg. Me neg a que una cosa que ha nascut i evolucionat des de fa relativament poc temps, ho hagi fet tan malament. Han fet evolucionar el reciclatge de la forma més fàcil, responsabilitzant d'aquest al punt mes dèbil de la cadena, als que mai se queixen, a NOLTROS!

I aquí van els arguments:
- Ens pugen el rebut del fems amb l'excusa que, com que no se recicla abastament, s'ha d'incinerar o separar en destí, i això val doblers. Ala, passa per caixa per no reciclar.


- Per altra part, si tothom reciclàs tot, hi hauria un colapse del sistema de reciclat i gran quantitat de material s'hauria d'incinerar, això contradiu el primer punt. La qüestió es que reciclem o no, ens pujaran el rebut del fems.


- Cada vegada fan les cases mes petites, amb cuines minúscules o inexistents, integrades al menjador amb una minibarra... això si pretenen que hi ubiquem tooooots els poals necessaris per reciclar: vidre, plàstic, llaunes, orgànic, paper i cartro, piles, bombilles, fems no aprofitable,.... una altra vegada la responsabilitat per noltros. On ho pos jo tot això? No tenc lloc, hauré de sortir de ca meva per posar els poals! Per quan
una normativa que faci els edificis de nova construcció àptes pel reciclatge? Amb diposits comunitaris per fems que no embruta (vidres, llaunes, piles,...), amb zones refrigerades pel fems orgànic, etc,... Perquè els ecologistes no fan un pas en aquest sentit? Això perjudicaria als constructors i promotors, perquè reduïria els beneficis -els preus dels pisos no poden pujar molt més-. De moment idò, que no ho paguin els constructors, que ho paguin els habitants de les vivendes i que col·loquin els poals de reciclatge on puguin.


- Quan anam a comprar, hi ha quantitat d'embolcalls inutils per les coses que comprem. Des de sucre envasat individualment en bossetes de 4 grams, minicroissants cadascun d'ells amb la seva minibosseta de plàstic, caixes dins caixes dins altres caixes per contenir una caixa minúscula, etc, etc,... Perquè no s'actua amb una normativa que redueixi els envasos i embolcalls en origen? Perquè no s'obliga als fabricants a que redueixin dràsticament els embolcalls i contenidors, i fer servir paper i cartro reciclat per embolicar? Si s'obliga a tots, aquests hauran de fer un esforç per fer el seu producte mes atractiu d'una altra forma, no amb quaranta envasos. Però es clar, això obligaria als fabricants i protestarien... idò de moment, que els fabricants
fàcin el que vulguin que NOLTROS ja haurem de reciclar tot el que mos vengui.

Per tot això, i per moltres altres coses que aniré explicant, jo me sublev davant la merda de sistema de reciclatge que enshan imposat. No se pot crear un sistema mes mal fet començantde zero com ha estat aquest.

Acudit animat de http://www.klanklon.com 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb