URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les Illetes de la Plaça.

Alternativa | 23 Agost, 2007 05:55 | facebook.com twitter.com

Joan Ramón ens ha enviat aquest interessant article sobre les illetes, un tema per reflexionar i debatre.

Us recordam que si voleu publicar un article a aquest blog només l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es

Una pancarta penjada a la plaça major comptabilitza en setanta anys el temps en què els propietaris de les illetes de la Plaça major de Pollença han vist com s’ha prohibit des de diferents consistoris, qualsevol tipus de reforma, pendents de un planejament que reordenes la Plaça.

Els defensors del seu manteniment per una banda o del seu esbucament, per altra, han mantingut viu un debat que hores d’ara segueix vigent, si bé l’actual responsable del Urbanisme pollencí des de fa dues legislatures s’ha posicionat favorable a mantenir l’estructura de propietat original, descartant l’esbucament i la seva posterior substitució per un bloc de vivendes, tal com proposava el govern  anterior.

 Així la primera decisió de tipus polític fou la de mantenir la estructura original, a la legislatura recentment acabada  ja es permetia la rehabilitació de les seves vivendes, però els propietaris ara veuen com no es permet l’ús comercial dels locals, només com a taller artesenal i vivenda. Aquest fet no satisfà a alguns dels propietaris de les illetes, que veuen com sel’s impedeix un ús que si és contempla a altres locals del casc antic.

 Cal tenir en compte dons que les Illetes entre altres coses formen part d’una trama urbana que és interessant de preservar, això emperò cal fer un manteniment d’aquesta, dons l’estat actual no contribueix a la seva conservació i rehabilitació.

La millora que em sembla més idònia d’aquestes illetes  és la que hauria de comptar amb la millora de les Façanes, la rehabilitació dels edificis, la remodelació de les façanes que miren a la plaça,  propostes aquestes que ja foren presentades pel GOB al seu moment.

El que sembla no s’hauria de fer  mai és una demolició definitiva o demolició per la seva posterior reedificació, doncs pens que es perdria un llegat arquitectònic que caracteritza l’actual plaça major.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb