URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La font del Gall o l'Almoina (PA 12)

Alternativa | 31 Agost, 2007 05:45 | facebook.com twitter.com

 Ens ha arribat la següent denúncia respecte  a la font del Gall o l'Almoina (1827)

" Curiosament m’havien dit que per la patrona havien robat el gall de la font de la plaça de l’almoïna i l’altre dia ja el vaig veure al seu llloc, però, com podreu observar a la fotografia que us adjunto, el gall està colocat de tal manera que qualsevol infant del nostre municipi ho hagués fet molt millor. La meva reflexió, després de parlar-ho en diferent persones enteses en patrimoni històric, ha estat que per fer les coses de qualsevol manera i després voler seguir presumint del que tenim, val més no fer-ho i deixar-ho així com està.
A qui ens hem d’adreçar els pollencins que estimam Pollença i cada un dels racons més bells i emblemàtics de la nostra vila? Crec que és important que se facin les coses amb un mínim de qualitat.

Gràcies.


PD: Aprofito per denunciar que un dels establiments de restauració que hi ha en aquesta plaça utilitza la base de pedra de l’esmentada font por a posar-hi damunt les bases de ferro dels parasols que tenen a les terraces, sense pensar que li poden fer malbé i que aquest és un patrimoni que entre tots hem de guardar i fer guardar. Fotografia en blanc  i negre obtinguda en http://perso.wanadoo.es/ferrer5/Pollenca.html


Varen fer una nota de premsa que va ser publicada ahir al DdM. Joan s'ha enfadat  i m'ha dit que el tema està en vies de solucions (l'Associació de Veïns de Pollença s'encarregara de  l'arranjament) i que l'havia d'avisar abans de enviar la nota de premsa. Es veu que ell pot convocar rodes de premsa per publicitar un pla d'estalvi d'aigua que no havia comentat als partits però nosaltres li hem de demanar permís. Ho té clar.  Un ex-conseller de patrimoni,  que tant presumeix de defensar lo nostro i les tradicions, mai hauria d'haver deixat fer aquest atemptat patrimonial . Ara esperam que es torni a reparar aquesta font amb un mínim de qualitat i respecte .

Pdt. Per cert qui va trobar el gall va ser Garci. 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb