URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Via de destrucció massiva

Alternativa | 03 Setembre, 2007 06:02 | facebook.com twitter.com

Molt trista és la notícia que podíem llegir aquests dies als diaris UH. i DdB. La “desitjada” segona fase de circumval·lació, “després de quaranta anys”(serà un símil catòlic?), serà una realitat.

La via de destrucció massiva, com m’agrada anomenar-la, aquella a qui els diaris clamen la bondat, que era desitjada per tots, aquella mateixa carretera que s’ha carregat la zona verda del Pinaret, que ha dessecat gran part de la zona humida de l’Ullal, que ha arrabassat cents de pins de Gotmar, que ha tapat les fonts ufanes de l’Ullal. Aquella mateixa que té un impacte visual i territorial molt gran i que no fa més que molestar als veïns.

Nosaltres, fa temps ja, varem presentar al·legacions i varem fer una campanya en contra. I més al veure el resultat de la primera via: excés de grandària, ceres entre carrils que obliguen a posar faroles dobles, lo que comporta una despesa increïble de llum, l’aflorament de multitud de xalets a costat i costat... Si la primera via és absurda, tenint en conte que tan sols s’usa uns mesos a l’any; la segona fase encara ho és més.

Ara caldrà peatonalitzar la primera línia del Moll perquè sinó quin turista passarà abans per la circumval·lació abans de passar per davant la mar? I si es peatonalitza els veïns hi podran passar, seguirà essent transitable. I els negocis?

Tot plegat és un absurd: perquè hi ha via alternatives, perquè només és per uns quants mesos a l’any, perquè és una tudada d’electricitat, perquè perdem una zona verda, una zona humida, perquè l’impacte territorial i paisatgístic és brutal, perquè és un atemptat ecològic, perquè permetrà construir-hi a banda i banda, perquè és molest pels veïns...

I s’intenta maquillar amb una campanya de premsa que va començar fa temps i que aquests dies continua per intentar crear una opinió pública favorable. Bon intent el del batlle, però nosaltres no caurem en aquests parany. Perquè diem que és un parany? Doncs perquè a sant de que ve sortir a la premsa dient que al 2008 s’acabarà de construir la via de destrucció? Tot plegat un absurd, la via, la notícia i la tàctica de Joan.

                                      Muntatge que va fer en el seu dia Garci. 

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb