URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les primeres setmanes de la Conselleria d’Educació

Alternativa | 05 Setembre, 2007 05:33 | facebook.com twitter.com

 

Aquí tenim un nou article de la nostra col·laboradora, ja habitual, Maria Antonia Valdivielso, Toñi, on analitza els primers dies de la Conselleria d'Educació, un àrea que hauria de ser clau en el nou govern i de nostre futur.
 Diversos estudis assenyalen que el nivell de formació de la població balear es 'extraordinariament baix per a una economia amb el nivell de riquesa de les illes'. Patim una baixa dotació de les transferències educatives, a més d'un altissím nivell de fracàs escolar
 
Les primeres setmanes de la Conselleria d’Educació 

Dilluns dia 3 de setembre, la premsa va recollir la dimissió de la cap de gabinet de la Conselleria d’Educació, Catalina Morer Mora. S’ha dit que l’abandonament del càrrec respon només a raons estrictament personals, però és sorprenent que na Catalina Morer deixi la Conselleria quan just comença el curs que és, òbviament, el moment de més feina per als encarregats d’Educació.

Esperant que el temps demostri les causes reals d’aquesta dimissió, el que és cert és que la Conselleria d’Educació no ha començat el seu recorregut amb bon peu, i això que érem molts els que teníem esperances en una Consellera que conec el món educatiu des de dins i que compta amb una més que ampla experiència. Malgrat això, certes actuacions seves han resultant com a mínim preocupants. Es podria fer un breu resum:

1.      Davant de l’abandonament i el robatori de les restes d’un artesonat del segle XIV, na Bàrbara Galmés, enlloc d’assumir la seva responsabilitat o, almanco, demanar disculpes i oferir una explicació, va venir a dir que les restes no tenien cap valor. Per què és tan difícil que un polític reconegui que una cosa s’ha fet malament? Crec que molts votaríem de per vida a un conseller que demani disculpes i reconegui una equivocació pròpia!

2.      L’adjudicació de les interinitats dels mestres d’educació primària i dels professors d’ensenyament secundari va recordar els pitjors temps de quan encara les Illes Balears eren territori del Ministeri d’Educació i Ciència. No m’estendré en explicar què va passar (els diaris ho han recollit puntualment, especialment el d’un grup editorial que està desitjant dur a la seva portada qualsevol actuació censurable duta a terme pel l’actual govern), però basta dir que divendres 31 d’agost, a les dues de la matinada, s’acabaven d’adjudicar les darreres places. Això només va ser la culminació d’una setmana amb moments de veritable caos. És cert que pagar 6.000 euros diaris per llogar l’Escola d’Hoteleria de la UIB, com sembla que havia fet el PP els darrers anys, representa una despesa injustificable, però d’aquí a què els interins visquin l’adjudicació del seu lloc de feina en unes condicions deplorables hi ha una bona distància.

3.      Ja he tractat en una altra ocasió la gratuïtat dels llibres de text, la proposta estrella de la Conselleria, i per tant ara  no hi tornaré, però he de dir que el sistema de subvenció proposat sembla tan complicat i ofereix tantes zones d’ombra que no m’estranyaria que, el proper curs, els centres educatius comptassin amb director, secretari, cap d’estudis… i cap d’intendència, encarregat de l’avaluació de l’estat dels llibres de text.

És veritat que tal vegada valorar la feina de la Conselleria d’Educació pel que s’ha exposat fins ara és un judici fet massa aviat, però no seria estrany que la decisió de na Catalina Moner de dimitir pugui tenir que veure amb aquestes actuacions i d’altres que no coneixem. El pas del temps ens dirà si la cap de gabinet s’ha anat per raons personals o professionals.

Acudit de la huella digital 

 

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb