URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Supermodel

Alternativa | 07 Setembre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Ràbia, sent ràbia al veure tantes i tantes noies somiant per ser models. Aspirant a ser vistes i admirades damunt tarimes i passarel·les, a ser víctimes d’objectius de càmeres de fotos. Desitjant ser un objecte, un maniquí al que posen uns draps i li diuen camina fins a la línia, somriu, fes una volta, no somriguis, mou més el cul. Robots al servei d’una indústria feta per al consum desmesurat, que canvia cada tres mesos per produir i produir cada cop més i així canviar l’estètica mundial cada poc temps.

Elles només són cossos obsessionats amb la perfecció sense saber que la perfecció no existeix.

Cossos infeliços a la recerca de l’estereotip, ments engarjolades per tanta i tanta merda que els venen de petites. Cartells, revistes, programes... tots els agents possibles bombardegen els seus cervells per a crear petites màquines de consum i dieta per estar “guapa i a la moda”.

Nines abocades a la malnutrició i a la gana per tal d’arribar un dia a ser “la més guapa”, a poder desfilar i sentir-se “les reines”. Cossos abocats a un destí natural al que es neguen a arribar amb cremetes i  obsessió. Ments que un dia hauran d’acceptar que el cul ja no és a l’alçada “correcta”, que les mames ja no són perfectes i han caigut, que la pell no és tan fina i que les faccions s’endureixen. Ments que hauran d’acceptar que el pas del temps deixa empremta en l’esser humà.

Tot ofert i fomentat en la televisió. Tu sí. Tu no. Llàgrimes de somnis esfumats. Nines destrossades perquè el presentador de torn els ha dit que van mal vestides, que no donen la talla, o que simplement no valen per ser models.

I qui són ells per dir tu si o tu no? Doncs els mateixos que són culpables d’esclavitzar a aquestes i moltes d’altres nines des de que neixen fins a d’irremeiable caiguda corporal.

Imatges de http://www.genciencia.com/ i www.cuatro.com

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb