URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per la correcta actuació policial

Alternativa | 11 Setembre, 2007 07:27 | facebook.com twitter.com

Avui podeu llegir a la premsa la informació de la concentració d'ahir; DdM, UH, DdB i Mundo

Abans de la concentració em vaig poder reunir amb el batle, el regidor i l'inspector de policia i durant la concentració vaig parlar amb la secretària del jutjat, testimoni dels fet i amb uns i altres respecte a la denúncia.

Les versions dels fets no canvien massa respecte al que ja deia la notícia del Ddm del divendres, si un cas a la noticia parla d’una porra extensible de ferro (encara avui al Mundo surt el tema) i  ara segurament era una porra reglamentària o una llanterna.

L’article del Mundo del diumenge si que s’equivocava al parlar dels que els dos agents eren germans. Un dels agents si que era un d’aquests germans que parlava l’article, l’altre era un policia novell.

Dels fets  només n’hi ha quatre testimonis; els dos agents i els denunciants; el detingut i  la secretària del jutjat. Evidentment les versions difereixen en moltes coses; si els policies els esperaven o no, si se va llegir els drets als detinguts o no... La clau del fet sense entrar en detalls,  és si les ferides de Joan  es varen produir mentre era immobilitzat o després de ser immobilitzat, evidentment les versions d’uns i altres són diferents. Si ens guiam pels informes dels metges Joan va sofrir importants lesions, per les que va ser traslladat a l’hospital d’Inca. Una de les queixes dels denunciants és que a pesar de les ferides no es va traslladar a Joan directament al PAC. Un dels agents també te un informe mèdic que parla de ferides i contusions. En aquest punt els denunciant tenen dubtes d'aquest informe ja que l’agent no va demanar aquest informe al PAC quan varen portar a Joan sinó hores després.

A la concentració pens que va anar bastant de gent, essent una convocatòria anònima feta en dos dies. Havia gent de diferents edats i ideologies i més d'un explicava els problemes que havia tingut amb un dels dos agents. sense anar més enfora té una audiència penal per altre cas l'1 d'octubre.

A la concentració es van recollir signatures amb els següent text; Els sotasignants volem expressar la nostra més profunda indignació i preocupació per la brutalitat d’alguns membres de la Policia Local de Pollença contra ciutadans del municipi. Per tant, demanem les mesures de control necessàries per tal de controlar la correcta actuació del cos policial i vetllar per als nostres drets fonamentals. Atentament… 

Per nostra part el que demanam en aquest moment  són els antecedents del policia que té reiterades denúncies, i pensam que ahir aquesta informació ja hauria d’haver estat a la taula .  Si a la premsa i al carrer hi ha confusió entre el que han fet un germà i altre res millor que presentar l’expedient amb els procediments judicials que té tancats i pendents. Sabem que aquest agent ha tingut procediment judicials per fets similars, hem de dir que en un cas la justícia ja l’hi ha donat la raó.

Actualment l’agent suposat agressor es troba a l'hospital ( oficialment no se ens ha informat de si és resultat dels fets o no). De moment s’ha obert un expedient informatiu i  sembla que la idea del Batle és que passi a fer feina de dia fins que judicialment s’hagi resolt tot.

Insistim en que el millor per tothom és  una gestió transparent i neta d'aquest tema. Una reiteració de denúncies  no és ni casual ni comú. 

Fotografies de la concentració d'ahir 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb