URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Polítics i Policies.

Alternativa | 14 Setembre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir el batle ens va convocar als portaveus dels grups polítics per parlar del tema de les denúncies contra els dos policies locals.

Abans de la reunió vaig parlar amb els representants sindicals dels policies, que em varen expressar el seu malestar per la meva presència (i la d’altres regidors) a la concentració de l’altre dia. Em varen remarcar el seu caràcter il·legal i la meva condició de regidor, i per tant representant de tots els pollencins. La meva rèplica va ser que abans de la concentració havia parlat amb el seu inspector i que igualment havia de parlar amb l’altra part. La concentració no només anava contra la brutalitat policial sinó contra la passivitat política, molts s’han oblidat d’aquesta segona part de la convocatòria que sense dubte indicava que una part de la ciutadania es sentia òrfena d’accions polítiques. La concentració va ser totalment pacífica i la idea més repetida va ser que el problema no era de la policia sinó d’un policia. Tan ciutadans són els policies com els que es van concentrar i els dos mereixen el meu respecte i la meva atenció.

Un punt positiu   és que els policies s’ens han avançat en la petició de la instal·lació de càmeres al quarter de policia. Com ja havia dit aquesta petició ja se l’havia comentat al regidor de policia al començament de la legislatura i ahir la vaig presentar per escrit per ser valorada i votada al proper ple ( la publicarem a aquest blog). Tots estam d’acord en que és una bona eina per garantir la transparència de les actuacions policials i també evitar les denúncies falses.

Després ens varen reunir els representants polítics; Joan, Juanjo Mir, Tomeu i un servidor. S’ens va informar que la Conselleria ja havia nomenat un inspector extern  per fer l’expedient informatiu dels policies denunciats. També s’ens va informar de la realització de test psicotècnics periòdics als policies.

Per altra part la policia local que s’ha sentit maltractada aquests dies demanava un escrit de suport per part de l’Ajuntament. Tots varen estar d’acord en firmar aquest escrit, amb petites modificacions, cosa que farem demà (el publicarem a aquest blog). Bàsicament es tracta d’informar de les mesures preses i sobre tot de donar suport a la Policía Local, que com sempre hem dit no hem de confondre amb un policia.

En nostre cas seguim fent feina en mesures preventives per evitar que situacions com aquesta es tornen a repetir ( ja us informarem) i esperam el tancament de l’expedient informatiu necessari per posar en marxa qualsevol sanció de caràcter administratiu, que són les que pot fer l'Ajuntament.

després ja amb els representants de la policia a la taula va haver un animat debat sobre aquest blog , es veu que tothom havia seguit els article i comentaris sobre el tema. El debat es va centrar en l’encerat o desencertat dels comentaris, en la seva força com creador d’opinió, en nostra responsabilitat per permetre certes comentaris anònims... Em va agradar molt la defens que va fer del blog Juanjo, quan va dir que millor que els comentaris surtin a aquest blog, on es poden rebatre i desmentir o no, que al carrer. El que cada vegada és més clar és que aquest blog per alguns ha estat una liberació d'informació i participació i per altres un mal de cap que no saben com aturar.

Pens que entre tots els hem de posar les coses difíciles i si no ens identificam, al manco hem de ser respectuosos en les formes i rigorosos en el fons. Es poden dir veritats molt dures de forma correcta i rigorosa. No volem acabar sent un fil directe.

Imatge del http://grancomboclub.blogspot.com/ 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb