URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Suport i Propostes.

Alternativa | 15 Setembre, 2007 06:18 | facebook.com twitter.com

Ahir tots els grups municipals polítics de l'Ajuntament, varen signar el següent comunicat:

Els grups municipals de l'Ajuntament de Pollença (UM-UNPI, PSOE,PSM, PP-UMP i Alternativa EU-Els Verds) manifesten, en relació als fets ocorreguts el passat dia 6 de  setembre on va resultar lesionat un jove i que han estat objecte de manifestacions a la premsa, el següent:

   1.- Els fets s'han posat en coneixement del Jutjat d'instrucció núm. 6 d'Inca, atès que era el que estava de guàrdia el dia dels fets.

 
2-.     
Els fets descrits a les diverses publicacions dels diaris no estan provats, i els policies intervinents en els fets no són dos germans.

 

3. - L'Ajuntament de Pollença està subjecte a la legalitat i per això s'ha ordenat l' obertura de un expedient disciplinari als policies denunciats, per tant s'instruiran les diligències d'informació i investigació oportunes per tal d'aclarir els fets, i es requerirà a la Conselleria d'Interior el nomenament d'instructor, que haurà de ser aliè al cos local per tal de donar la màxima transparència a l'actuaci6 de la policia, i a la vista de les conclusions es prendran les mesures disciplinàries que corresponguin.

 

  4.- Els grups municipals sotasignats posen de manifest el seu suport al coHectiu de la Policia Local de l' Ajuntament de Pollença.

 

Pollença 15 de setembre 2007. 

Esperam que a partir d'aquest moment torni la necessària bona relació entre la Policia Local i la ciutadania. i que Pollença que ha estat un municipi pioner en temes de Policia Local , com el cas del Policia Tutor, sigui  pionera també en temes de transparència i mesures preventives  per evitar que es torni a repetir una “crisi” com l'actual .

A continuació podeu llegir la proposta que hem presentat  per a la discussió i aprovació al proper ple de l'Ajuntament: “Impuls de les mesures dirigides a la gravació, mitjançant circuït tancat de càmeres, de les persones detingudes durant la seva estada als edificis de la Policia Local de Pollença”.

 

Aquesta proposta l'hem fet conjuntament amb els regidors d'Els Verds- Esquerra d'Artà i Son Servera(Guillem Caldentey i Conxi Penya, respectivament) i les regidores d'Esquerra Unida – Els verds de Capdepera (Maria Orts i Virginia Urdangarín), que hem  constituit una coordinadora de regidors que hem denominat Diògenes. L'objectiu d'aquesta Coordinadora és crear un òrgan operatiu de debat i coordinació a la hora de presentar propostes comunes als nostres Ajuntaments.

En els casos d'Artà i Pollença, on els regidors de la Coordinadora estam a l'oposició, aquesta proposta tendrà forma de moció; a Capdepera i Son Servera, on Maria Orts, Virginia Urdangarín i Conxi Penya formen part dels equips de govern, les regidores impulsaran la proposta dins l'àmbit dels respectius governs municipals.
 

En la mateixa línia, i també a la recerca de la millora dels serveis municipals de policia i de la garantia dels drets humans i de la dignitat de les persones, hem començat a a estudiar una futura proposta redacció i aplicació de protocol d'actuació i detenció per la policia local. En aquest sentit partim de l'experiència positiva de la policia autonòmica basca (ertzaintza) que té un programa per les detencions avalat per un certificat de qualitat ISO 9002.

La Coordinadora de regidors Diògenes (altre dia publicaré el manifest fundacional).  

 

 A continuació la proposta.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb