URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ses Fontanelles no té qui li escrigui. Cultura Obrera 19.

Alternativa | 16 Setembre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Ja ha sortit al carrer el darrer número del periòdic Cultura Obrera. És el nº 19 corresponent als mesos de setembre i octubre del 2007. Com ja hem fet molts cops aprofitem per mostrar-vos la molt bona feina i la qualitat del periòdic. I esperem que molts de vosaltres el llegiu habitualment i que si vos agrada vos hi subscriviu. Al final de l’article posam les dades i un breu sumari del contingut. Destaquem aquest article de Pere Nei amb el títol de:

 

Ses Fontanelles no té qui li escrigui.

En aquest paratge, darrer vestigi de la que va se la zona humida més gran de Mallorca, Es Prat, està ubicat un aquari de recent construcció. Al seu costat es vol aixecar el macro centre comercial “Aqua Magica” amb una superfície construïda de 185.000 m2, uns 240 locals, un pàrking subterrani de 3.000 places d’aparcament i una carretera de 25 metres d’amplària( més ampla que una autopista) envoltant-lo.

L’equip de govern de l’ajuntament de Palma, PP, va donar el seu vist-i-plau tres dies després de perdre les eleccions al projecte d’urbanització.

Aquesta darrera decisió del PP ha deixat una papereta difícil de solucionar als qui actualment governen a Cort. La batllessa, Aina Calvo, ha declarat que “intentarem cercar la màxima protecció per les Fontanelles” però acte seguit denegà la petició del grup ecologista GOB d’aturar la urbanització. Un altre recurs contra la decisió de Cort que s’ha de decidir és el que va presentar en el seu dia el petit comerç. Hem de recordar que la zona de s’Arenal, Ca’n Pastilla, és una zona que presenta una alta saturació de trànsit en l’actualitat- un centre comercial l’augmentaria- i que la construcció d’un nou centre comercial significaria el desplaçament del comerç tradicional cap al centre comercial amb l’empobriment que això significaria a nivell de vida de carrer, comerços i alternatives, deixant tot en mans dels grans magatzems.

 

La batllessa va manifestar que s’estudiarien els costos que significarien aturar les construccions programada i que la decisió de l’executiu se sustentaria en criteris “viables”. Aquest és el segon cavall de batalla. El primer fou Son Espases. Que va permetre el gir a l’esquerra en el Consistori palmesà i que, després de repetides promeses de paralització, rep el mateix tractament.

La petició del GOB ve avalada per la intensa activitat de la plataforma Salvem Ses Fontanelles que han organitzat manifestacions, recollides de firmes, bicicletades i fins i tot va arribar a reunir-se amb el director general de Costes (a Madrid). Totes aquestes mobilitzacions que varen tenir ressò en els partits anomenats d’esquerres, en l’actualitat son rebudes amb un silenci còmplice amb la promotora Aqua Magica(Vicenç Grande) ja que sembla ser que el futur de Ses Fontanelles està decidit a nivell polític. La darrera acció de la Plataforma, un concert, ja no va comptar amb la presència de cap polític dels que abans, en temps de caça i recerca de vots i favors, sí prodigaven i donaven suport públic als veïnats. Ara és un moment crític en el qual només la decidida mobilització per part dels membres de la Plataforma i veïns pot salvar la zona humida. Els activistes estan sols, dins la lògica dels partits polítics, però la seva demanda és justa i és beneficiosa per al conjunt de la nostra illa.

La demanda de la Plataforma és clara: paralització de les obres i una definitiva protecció que faciliti que aquesta zona humida sigui un parc natural. Evitant així la destrucció d’un habitat per a diverses espècies animals –entre elles aus migratòries- i vegetals entre d’altres l’herbàcia limonium barceloi, catalogada com a espècie en perill d0extinció i protegida per la Unió Europea.

L’excusa oficial per a aquest moviment especulatiu és la de millorar i regenerar la degradada zona de la Platja de Palma. I què no seria millor que la presència d’un parc natural preservant una àrea rica en fauna i flora per gaudir  turistes i ciutadans?

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb