URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Més democràcia, transparència i renovació a l'esquerra.

Alternativa | 18 Setembre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

 A la nostra assemblea fa anys que ens varem adonar que a la política feia falta més democràcia i menys professionalisme mal entès, i que si volem millorar i canviar el nostre entorn hem de millorar i canviar també el nostre partit. Parlant amb gent d'altres partits amb evidents similituds  amb nosaltres ens hem adonat que no estam sols ni sóm els únics que pensam d'aquesta manera.

Per això convocam una assemblea de gent d'esquerres que pensam que fa falta més democràcia, transparència i renovació als partits d'esquerra. Aquesta assemblea pretén ser un punt de trobada de totes aquestes persones que, si bé s'identifiquen amb el projecte d'esquerres, discrepen amb el funcionament dels seus partits i de les seves directives.

Si estau d'acord amb aquestes premisses, veniu i passeu la convocatòria.

CONVOCATÒRIA PER LA DEMOCRATITZACIÓ I RENOVACIÓ
DE l'ESQUERRA

El motiu principal per iniciar aquest projecte és profunditzar en la democràcia interna i la renovació dels partits polítics d'esquerres. Si volem transformar aquesta societat, el primer pas es transformar els partits, renunciant a un model clàssic d'organització, i sobretot, canviant radicalment la forma de fer i d'actuar dels nostres representants i els nostres dirigents.

 La proposta que volem posar en marxa com punt de partida ha de girar al voltant de les següents premisses:

- DEMOCRÀCIA INTERNA.

- L'assemblea ha d'exercir un control sobre els càrrecs i ha de ser l'òrgan que decideixi les postures i les accions de cada partit. Ens hem d'organitzar sense jerarquies i les decisions s'han de pres democràticament.

- Elecció en llistes obertes dels càrrecs dels partit,

- Major participació d'afiliats i simpatitzants en la elaboració dels programes electorals i pactes.

- TRANSPARÈNCIA

            - Publicació i transmissió de les reunions i resolucions de tots els acords dels organismes del partit.

- RENOVACIÓ

- Limitació dels càrrecs a dos mandats.

A partir d'aquestes premisses  us convidam a una assemblea que realitzarem el proper dissabte, 29 de setembre, al local Local de l'OCB-Inca. Plaça de l'Àngel, 2 d'Inca a les 10  hores (Saló d'actes, 1r pis)

Aquesta assemblea pretén ser un punt de trobada de totes aquestes persones que, si bé s'identifiquen amb el projecte d'esquerres, discrepen amb el funcionament dels seus partits i de les seves directives.

Perquè creim que l'esquerra ha de ser diferent, hem d'actuar de manera diferent, de forma més democràtica i assembleària, més propera, i més participativa. Perquè d'aquesta manera engrescarem a bona part de la societat, i perquè la societat està demanant una renovació de la política i dels polítics.

La idea a partir de l'assemblea és crear un col·lectiu que sigui un punt de trobada de totes aquestes persones disconformes amb la línies dels partits per tal d'unir esforços, organitzar-se i generar un debat intern enriquidor que dugui a poder dur endavant una línea alternativa viable dins cada partit.

·         Elaborar un Manifest que expressi les línies bàsiques ideològiques i d'actuació del col·lectiu.

·         Encoratjar a altres persones i col·lectius a unir-se al col·lectiu.

·         Traslladar la idea que aquest col·lectiu cerca aportar i no afeblir els partits.

·         Donar a conèixer a la ciutadania aquest col·lectiu i les seves inquietuds. 


Assemblea d'Alternativa Eu-EV de Pollença + Alfonso Corbalan + Joan Pau +...

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb