URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Bancs acorralats(PA15)

Alternativa | 21 Setembre, 2007 06:05 | facebook.com twitter.com

Al 2004 el batle de Pollença Joan Cerdà Rull anunciava que hauria menys cadires i taules a les vies públiques de Pollença. Tres anys més tard el mateix batle al mes d'agost ens anunciava de nou que es volia  que els vianants puguin passar sense problemes pels carrers i places del municipi, també deia que a més llarg termini s'hauria de modificar l'ordenança d'ocupació de la via pública.

Es veu que el batle no contemplava la possibilita de que els ciutadans ens puguem asseure en els bancs públics, o bé  a la promesa de modificar l'ordenança es preveu eliminar el punt b de l'article 6 del Capítol II.- De L'ús Comú Especial que diu: b) Que l'ocupació amb taules i cadires no dificulti l´ús del mobiliari urbà instal·lat per l'Ajuntament i que n'estigui, almenys, a un metre de distància (bancs, papereres…).

Igual només es preuveu el seu canvi i a la nova redacció es substitueix un metre per un centímetre, d'una altra manera no s'entén la fotografia que adjuntam, on podeu observar un banc públic de la plaça Miquel Capllonç del Port totalment envoltat de cadires i taules (hi ha al manco quatre bancs en la mateixa situació).

A Pollença la situació també ha empitjorat any darrera any, especialment al·lucinant és la situació el diumenge, dia del mercat, al centre de Pollença i llocs tan emblemàtics com l'escala del calvari.

Demanam al senyor Batle una mica de serietat i que no faci tant d'anuncis  de cara a la galeria quan ni tan sols és capaç de fer complir unes mínimes normes de convivència  a l'hora de compartir l'espai públic entre negocis i ciutadans a llocs com les places principals del municipi. Menys propaganda i més feina, si no es compleix l'ordenança actual d'ocupació de la via públic  i s'ha de fer una reforma, demanam que aquesta es faci abans de la temporada de l'any que ve.

Aquesta nota va ser publicada pel Mundo i el Balears, al segon diari el batle es defensava dient que s'havien obert molt d'expedients i que s'havia de reformar l'ordenança.

 En principi s'han obert 36 expedients aquest estiu, cadascú que opini si són molts o pocs,  però el tema és que als mateixos s'ordena la retirada dels objectes que han incomplit les condicions de la llicència, amb l'advertiment que si no es fa es procedirà en 48 hores a l'adopció de mesures per fer efectiva l'esmentada retirada. Alguna cosa falla o no es fa bé com demostren les següents fotografies, igual on diu 48 hores volen dir 48 dies o és que han donat llicències que incompleixen l'ordenança?

La primera fotografia és de maig del blog d l'abadia del boig, la segona és de setembre.

Podeu valorar de què han servit els nombrosos expedients que en teoria s'han obert aquest estiu. 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb