URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Jo també soc antimonarquic/a

Alternativa | 22 Setembre, 2007 06:06 | facebook.com twitter.com

Aquests dies hem pogut llegir als diaris i per internet la notícia de la manifestació antimonàrquica a Girona. En motiu de la visita del rei a aquesta localitat diversos col·lectius republicans i independentistes varen convocar una manifestació de rebuig a la monarquia que va acabar amb la carga policial i la crema d’un retrat dels reis cap per avall.

En les darreres hores la fiscalia de l’Audiencia Nacional, institució judicial espanyola continuista del Tribunal de Orden Publico del Franquisme, ha emès l’ordre d’investigar els fets i les persones que els dugueren a terme. I en preveu penes de fins a dos anys de presó per als seus responsables.[1]

Ara ve quan jo me deman: com pot ser que per cremar una imatge, ja sigui del Rei o de qualsevol persona, puguis anar a la presó 2 anys? Que absurd tot plegat. I més, que passaria si el retrat no fos dels dos borbons?

Deixant de banda la qüestió nacionalista basada en antecedents històrics, que no comparteixo, si crec que la monarquia està podrida i és anacrònica. Arreu de l’estat van sortint més veus que clamen per la seva abolició. Per tot això crec que s’hauria de revisar la legislació actual perquè una crítica no pugui dur a la censura, a la presó ni tengui cap conseqüència. Perquè la monarquia i els monarques no tenguin més privilegis que la resta de ciutadans, i perquè siguin els propis ciutadans que decideixin si volem o no un rei. Si tant se n’omplen la boca d’estat democràtic, doncs perquè hem de mantenir "una sangonera" imposada per la gràcia del Generalíssim? I perquè aquest "animal" ha de gaudir d’impunitat total? fins i tot més que Superman, almenys a aquest super heroi el podies vèncer amb kriptonita.

Per tot això i més jo també soc antimonàrquic!


Imàtges extretes de Libertad Digital i de Maulets
[1] Paràgraf extret de Maulets: [300 anys d'ocupació, de resistència] Comunicat davant els fets ocorreguts a Girona
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb