URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Abocaments legals

Alternativa | 25 Setembre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Ja hem presentat les al·legacions a la sol·licitud d’autorització d’abocament al mar de les aigües de neteja procedents de l’explanada de varada del club nàutic del port de pollença.

El dissabte a la fira marinera varen poder parlar amb el vicepresident 1r del Club, Mateo Dupuy, que ens va argumentar les seves raons defensant el sistema que han presentat, una canal i un sistema d’arquetes de decantació. El vaig comentar que pensava qeu aquestes aigües haurien d'anar a la depuradora, i em va dir que no era possible ja que a la depuradora no poden anar aigües pluvials. El que no entenc és per què no es pot tancar la canal quan plou?

No he pogut contactar aquests dies amb el tècnic de Medi Ambient però el regidor m'ha confirmat que l'Ajuntament no farà al·legacions.

Nosaltres pensam que el sistema proposat pel CLUB és insuficient per assegurar que no arribi aigua amb restes de pintura a la mar i que ja que tenim una depuradora aquesta aigua hauria d'anar a la mateixa.

La neteja dels vaixells es realitza amb aigua a pressió i les aigües residuals es troben restes de pintures que poden contenir metalls pesats com coure, zinc...  La contaminació per metalls pessants és molt perillosa , ja que no són química ni biològicament degradables. Una vegada emesos, poden romandre a l'ambient durant centenars d'anys. A més, la seva concentració en els éssers vius augmenta a mesura que són ingerits per altres, per la qual cosa la ingesta de plantes o animals contaminats pot provocar símptomes d'intoxicació.

Tot això ens recorda que no s'han fet els promesos estudis de metalls pessants al Torrent de S. Jordi per comprovar si l'estudi del 2005 que havia detectat quantitats perilloses era correcte o no. En principi la raó ha estat la situació finanç era de l'Ajuntament i especialment de la seva àrea de Medi Ambient on es varen fer un munt de despeses sense partida pressupostària. Pensam que amb eaquest tema que afecta a la salut no s'ha de esperar més i al proper ple demanarem solucions.

 

 

A continuació les al·legacions. (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb