URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Abans del ple.

Alternativa | 26 Setembre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Demà  dijous  a les 20:00 ple ordinari.  Estam a vostra disposició per traslladar les preguntes i precs que considereu oportuns. Ja podeu llegir l'acta del ple del 24 de juliol.

Un punt molt important és que a la fi es podran acabar les obres de substitució del clavegueram antic del Port de Pollença ( punts 2 i 12)  i el tema dels abocaments d’aigües brutes es suposa que restarà solucionat, encara que sempre puguin aparèixer nous problemes o problemes puntuals.  Un tema en el que hem insistit molt, i que poc a poc va millorant.

Al punt 7 es departirà i votarà nostra proposta sobre la proposta de recuperació de l'ús públic del Camí del Coll d’en Patró que presentam en nom de la Plataforma pro camins públics i oberts.

També és interessant el punt 10 d’aprovació expedient reconeixement extrajudicial de crèdits 2006. Com sabeu la situació econòmica de l’Ajuntament és realment complicada, una cosa difícil d’explicar si tenim en compte que l’anterior pacte en teoria era el de les inversions.

En aquest cas s’han d’aprovar despeses per un import de 142.674 € del conveni signat per l’exercici 2006 amb la Creu Roja Espanyola, quantitat que no es va poder imputar al pressupost de 2006 per manca de crèdit a la corresponent. Aquesta despesa unida a altres factures que encara estan arribant són una prova d’una gestió econòmica irresponsable a l’anterior legislatura. En aquest aspecte destaca l’anterior regidor de medi ambient que va sobrepassar el seu pressupost de manera significativa

Ja hem comentat que el que no trobam als punts del dia és un punt dedicat a la Patrona i això que el 16 d'agost varen demanar que es donés al ple una explicació de tot el que va passar a la patrona. Com pots observar a la convocatòria no n'hi ha un punt dedicat al tema, igual parla del mateix a la informació de batlia, però pens que haurien de ser els regidors de festes i policia els que donessin explicacions (per alguna cosa delega el batle).Si no surt el tema farem una bateria de preguntes).

Per acabar ens hem adherit i donant suport a una moció que presenta d'urgència el PP-UMP. Resulta extremadament curiós que un govern de centre esquerra sigui més opac i menys participatiu que un govern de centre-dreta, una demostració de que a vegades les etiquetes enganyen.

  A l'anterior legislatura algunes de les  atribucions que estaven delegades a la junta de govern no es feien mai efectives, i la seva potestat l´exercia el ple de la corporació, sobretot les que fan referència a les contractacions d´obres, aprovació de projectes, i a les de proveïment de places de personal tant fixes com interines d´aquest Ajuntament. Però ara la junta de govern ha aprovat una contractació d´obres (Aparcament Port de Pollença-Sanajament c/Pescadors) i proveïment de places (Bidell), en les quals els membres de l´oposició no hem pogut participar ni en la redacció de les bases ni en les taules de contractació, evitant per part de l´equip de govern una major participació, transparència i control d´aquestes accions.

El que demanam és que el batlle mitjançant resolució delegui al ple de la corporació les competències abans citades per una millor transparència, control i participació o, en el seu defecte inclogui un membre de cada grup polític de loposició en la junta de govern d´aquest Ajuntament.

 

A continuació podeu llegir la moció del PP-UMP a la que ens adherim.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb