URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El rei molt cremat.

Alternativa | 03 Octubre, 2007 22:23 | facebook.com twitter.com

En temps de colera res millor que una mica d'humor
Genial portada, esperam que no la secuestren  
 
 
 

Forats a la butxaca (ordre del dia 2)

Alternativa | 03 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Un punt interessant al ple del dijous va ser l’aprovació de l’expedient reconeixement extrajudicial de crèdit del 2006 per valor de 150.481,91 €. Això significa que l'Ajuntament  al 2006 es va gastar 150.000 euros  més del que hi havia pressupostat, i aquests seran doblers que s'hauran de retallar al pressupostos dels anys següents. La major part d’aquest crèdit era una partida de 142.674 euros del conveni de platges signat per l'exercici 2006 amb la Creu Roja Espanyola ( Joan Comes , Medi Ambient).

Primer de tot he de dir que el conveni amb la Creu Roja em sembla molt car i que pens revisar-ho i cercar opcions més econòmiques.

En segon lloc la llei havia previst un crèdit de aquesta natura per despeses ocasionades per imprevistos o causes de força major però com és el cas (vigilància de les platges) s’està utilitzant d’una altra forma per despeses totalment previsibles. Em va resultar curiosa la defensa que va fer Tomeu (PP) d’aquest tipus de crèdits ja que va totalment contra la idea de dèficit  zero que en teoria és un dels fonament econòmics del seu partit.

El crèdit en qüestió és un prova més de que l’anterior govern funcionava com un regne de taifes, i els més “espavilats” gastaven sense control . També va quedar clar que a l’anterior govern el pressupost s’havia dividit no segons les necessitats de cada regidoria sinó segons el color polític. Juanjo Mir (PSOE) va dir que això no passaria a aquesta legislatura.

També va quedar clar que resten molt de factures per arribar. Una prova d'una gestió econòmica irresponsable a l'anterior legislatura que sempre s’havia venut com la del pacte a canvi de les inversions i que ens ha deixat un forat ben fotut de omplir.

Aquestes són totes les factures ,hi ha alguna digna de comentari


No és correcte demanar ara austeritat i la racionalització de la despesa quan al primer ple ordinari es varen votar cinc dedicacions exclusives ( que de moment no es demostren) i  la pujada des sous. L'únic partit que va votar en contra varen ser nosaltres. Evidentment reduir les dedicacions exclusives o congelar els sous no hagués solucionat el tema econòmic de l'Ajuntament molt greu però  hagués estat el correcte.

Una cosa està clara a l'horitzó es veu pujada d’impostos i éticament és difícil de justificar.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb