URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

És millor viure amb l'alegria dels homes que plorar davant el mur cec.

Alternativa | 04 Octubre, 2007 23:18 | facebook.com twitter.com

 

Ens hem deixat molt de coses pel camí que no es llevin els darrers despulles, que la mentida no ens iguali.

No especuleu amb l'esperança 

Despertau, obrir els ulls

Mireu dalt i baix 

No trafiqueu amb els somnis

Esborreu ferros i pedres enverinats

No negocieu les il·lusions

Recuperau els paisatges de la nostra retina 

No vendau vostra dignitat

 Avui teniu l'oportunitat i no l'hau de deixar escapar.

                                    Si la deixeu escapar

Temeu-nos,temeu-nos més que a no-res en el món, perquè nosaltres som passat, present i futur, sense nosaltres no sou gens, sou com la pols, estareu sols i perduts.

 (Segueix)

La Patrona al ple.

Alternativa | 04 Octubre, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim parlant del ple i a petició de na Francisca explicarem com va ser el debat de tema de la Patrona al torn de precs i preguntes. Al fer-se a aquest torn en teoria no es pot debatre comals punts del dia, però al manco Joan si que va deixar un poc de debat.

En primer lloc vàrem recordar a l’equip de govern que  el 16 d'agost havíem demanat per escrit que es donés al ple una explicació de tot el que va passar a la patrona. La resposta de Michel va ser que pretenia fer-ho ara. Per nostra part consideràvem que el que havia passat era molt greu i que hagués merescut un punt al ple, on els regidors corresponents (festes i policia) ens haguessin explicat el que havia passat exactament i les solucions que havien adoptat. Hem de recordar que en el cas de Michel té dedicació exclusiva per aquesta feina.

Vàrem començar explicant que eren massa les coses que enguany no han sortit bé i que cal posar-li solució el més aviat possible. Ha hagut sort i avui no lamentem una desgràcia major, hem d’aprofitar aquesta sort i aprendre. dels errors, es tracta de conèixer que va passar exactament per millorar i evitar que torni a passar . La major part del poble ja no s'identifica amb la nit de la "Auborada" Alguns que  volen figurar sense pensar en el conjunt han oblidat que el simulacre és del poble, del col·lectiu,   aquesta és la seva grandesa.

La primera resposta de Michel va ser que no es podia dir que les festes havien sortit mal només per l’accident del simulacre, va senyalar que la resta de dies va anar molt bé i que la nit de l’Auborada va tenir els mateixos problemes que anys anteriors. Estic d’acord per això ja s’haurien d’haver pres mesures abans. També va dir que és impossible acontentar a tots, jo diria que és difícil disgustar a tants.

Després vàrem fer els següents precs, heu de pensar que  no tenen obligació de contestar i que tots els precs i preguntes es fan seguides ( en el meu cas eran dos fulls per les dues cares). una cosa que me molesta és que als dos plens que ha hagut després de la llegir tot sempre algun de l’equip de govern fa el comentari, “no sé si me recordaré de tot” com si no s’hagués inventat el bolígraf i el paper.

1- Obrir un debat públic el més participatiu possible per replantejar-se les festes del poble. En aquest sentit Michel ens va remetre a la comissió de festes a la que segons ell tothom està convidat i ens va convidar a participar a la seva següent reunió. El que és cert és que tothom amb el que he xerrat d’aquesta comissió m’ha dit que mai s’han assabentat t de les seves reunions i que no dona la impressió de ser una comissió que fomenti la participació.

2- Fer activitats i publicacions per explicar la festa a la gent, fer pedagogia de la festa. En aquest punt l’equip de govern va ser més receptiu tant Michel com Joan varen dir que a la propera patrona tots els anuncis que es publiquin tindran una part didàctica per explicar la festa.

3 - Reorganitzar la comissió de festes, entre altres coses és Incomprensible que la policia no formi part. En aquest punt Michel va dir que si formava part i que sempre era convidada jo li vaig respondre que l’inspector m’havia dit que no era així. Oficialment la policia no forma part de la comissió. Juanjo no va dir res.

4- Controlar la participació de gent forànea al simulacre. No varen dir res.

5 - Disminuir la presència de la televisió i premsa. No varen dir res.

6- Disposar d’ una pla d’emergències vies de sortida lliures..A aquest punt varen estar d’acord en que el tema de l’evacuació dels ferits no s’havia fet bé  i que havia que fer un pla.

7 - Millorar les instal·lacions del camp de futbol i revisar també les balconades dels carrers del simulacre. En principi ja s’està revisant el camp, en el tema de les balconades res.

8 - L'Ajuntament s'hauria d'encarregar de posar un poc d'ordre i no deixar-ho en mans dels amics dels que surten com a representants dels càrrecs, ja que n'hi ha que ho poden fer millor i n'hi ha que ho poden fer pitjor i això no hauria de ésser així. Segons MIchel ja el fan; s’explica tot als càrrecs, se fan proves i pensa que és suficient.

Imatge de  http://www.ferransintes.com/crpt_auques/moros-i-cristians.html  on podeu veure un Auca de la Festa de la Patrona Moros i cristians a Pollença Text: Gabriel Janer Manila - Dibuixos: Ferran Sintes Janer

 

 

 

Segueixen les preguntes.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb