URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

I ARA QUÈ ?

Alternativa | 08 Octubre, 2007 05:58 | facebook.com twitter.com

Primer volia resumir des del meu punt de vista la culpabilitat dels diferents partits en el tema de Son Espases.

1.- El primer i major culpable de que en aquest moment no hi hagi un nou Son Dureta i de  la destrucció de la Real és el Partit Popular i la panda d’especuladors que així el varen decidir al 2002 al restaurant Sacha de Madrid. Res nou en un partit centrat en fer negocis sense importa li res més

2.- El segon culpable encara que s'hagi amagat habilment és UM que va donar suport en totes les decisions necessàries per tirar endavant Son Espases; des de la  modificació del pla territorial al vet a la investigació de la compra de Son Espases. Res nou en un partit només preocupat en tenir el poder per fer a la seva vegada els seus negocis.

3.- El tercer culpable és el PSOE que no ha complit el seu programa electoral i que ha traït el pacte de govern que tenia amb el BLOC. Res nou en un partit que va començar amb aquesta tradició amb l’OTAN i que sempre s’ha plegat als poderosos

4.- El quart culpable és el BLOC per signar un pacte de govern amb el PSOE molt obert a aquest tema. Era una coalició nova de partits davant de l’oportunitat de treure de fora a un PP, especialment destructiu a la darrera legislatura, i podem entendre aquesta errada.

I ara, què?

1.- Als dirigents de PP i UM no els puc dir res, no té sentit. Els votants del PP i UM alguna vegada haurien de demostrar que no donen suport als negocis tèrbols dels seus dirigents i que castiguen aquesta forma de fer política. Com es pot votar a gent que decideix el que ha de ser  el centre hospitalari més important de les illes segons els interessos especulatius d’uns pocs. Clar que el màxim responsable d’aquesta decisió ja s’ha assegurat la jubilació i accés a hospitals privats a EUA.

2.- Els votants, simpatitzants i afiliats del PSOE haurien de  demanar la dimissió i sustitució dels principals dirigents del PSOE començant pel conseller Vicenç Thomàs, és una vergonya llegir el que deien fins les eleccions i els que han fet ara. Han tingut l’oportunitat de donar una imatge de canvi real i de canviar l’habitual inèrcia conservadora de les illes i han deixat escapar aquesta oportunitat. Tenien el suport de la gent, podien tenir el suport financer ( governant a Madrid) i tot l’han deixat abandonat amb la mateixa covardia amb la que varen abandonar l’ecotasa. No han après res d’aquest quatre anys, han estat les plataformes i la mobilització social les que ha derrotat al PP no la seva oposició, s’han trobat amb un govern que no esperaven i han tingut l’oportunitat de començar de la millor manera possible i l’han deixat escapar... Com diu la frase, “así  se las ponían a Fernando VII”

3. - I ara m’estendré en els meus, en els dirigents del BLOC i més concretament en els d’EU. Com he dit són els que tenen menys culpa fins ara i són els que millor el poden arreglar.

Quan es firma un pacte de govern des d’una posició de debilitat com va fer el BLOC ( després de que UM i PSOE ja haguessin firmat el seu pacte i amb uns resultat electorals dolents) s’entén que es deixés el tema de Son Espases obert. (Paralitzar les obres de Son Espases i analitzar la situació econòmica, jurídica i patrimonial per tal de comprovar la factibilitat de construir un nou hospital al solar de Son Dureta").Però ara quan el PSOE ha incomplit al primer punt important d’un pacte de govern de mínims, com han reconegut al seus blogs Grosske, Llauger i Nanda:

Grosske; “La decisió ha estat errònia,  havia quatre alternatives millors que Son Espases”
Llauger , “Son Espases és la pitjor ubicació per al nou hospital de referència.”
Nanda; “ Pens que les darreres setmanes s'ha dedicat més temps a entretenir-mos i a preparar l'ambient per a la "mala notícia" que cercar alternatives reals i efectives.”
Ni Biel Barceló, ni Joan Lladó diuen encara res als seus blogs.

Els dirigents del BLOC no havien de dubtar i sortir immediatament de les institucions. El BLOC és una coalició nova, ha començat a caminar ara i té una gran oportunitat per demostrar que és diferent, que és coherent que sap rectificar les seves errades i demanar perdó als ciutadans. Cada dia sense fer això és un dia perdut.

 Pel que he llegit a la resta dels seus articles els dirigents del BLOC ara no pensen en deixar el govern, diuen que encara poden fer molt de coses, i que anar-se del govern només beneficiaria al PP. Jo els diria que amb aquesta actitud covarda del PSOE no es pot anar a cap lloc, i que miren a qui  ha beneficiat de moment i qui està content amb aquesta primera decisió important. Després que miren a l’altre costat i miren als que han quedat decebuts i frustrats.  En pragmatisme mai podrem competir amb la resta de partits. El BLOC pot començar un nou camí de la millor manera possible amb una lliçó d’ètica i coherència.

 I què podem fer nosaltres?

Per la meva part com afiliat a Esquerra Unida, regidor per Alternativa EU-EV a Pollença i membre de la candidatura del BLOC al govern a més de fer la petició de sortida del BLOC de les institucions.

Deman que els dirigents d’EU que consultin als seus afiliats i simpatizants la seva opinió sobre la seva continuïtat o no a les institucions.

Deman a la resta d’afiliats i simpatitzants de la resta de partits del BLOC que facin saber la seva opinió als seus dirigents i que els demanin una consulta sobre la seva continuïtat o no en les institucions.

 Demostrem que no ens rendim tan fàcilment com ells, deixem de plorar i maleir, plantem lluita per nostres idees. En les eleccions generals vull poder anar a votar amb orgull .

                        La pàgina de Salvem la Real resumeix el tema d'aquesta manera:

Mai perdonarem ni oblidarem a ....

Els autors corruptes

Jaime Matas

Ana Castillo

Rosa Estaràs

Catalina Cirer

 

 

Jose Maria Rodriguez

Els traidors mentiders

 

Francesc Antich

Viceç Thomas

 

Albert Moragues

La resta del consell de govern

La resta del consell de govern

 

Els còmplices covards i aprofitats

Eberhard Grosske

Biel Barcelo

 

Joan Lladó

Francina Armengol Aina Calvo

Maria Antonia Munar

 

Ens hi trobaran..

A partir d'ara anirem fent una creu a tots els subjectes del quadre de d'alt que per mor de La Real acabin la seva carrera política (que seran molts) i si ni ha cap que li quedi un mínim de dignitat i valor i abandoni als altres traïdors, l'esborrarem.

NOTA: No hi son tots els que hi haurien d'ésser, però els que hem posat ja son prou significatius.

Què té aquesta terra que congria traïdors: diputats i senadors, hi ha mestres i professors i també el senyor rector i aquests (DE D'ALT) són els pitjors.  (En memòria de Toni Roig

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb